Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Andres Anvelt: Laittomien täällä olijoiden takaisin lähettäminen on paras tapa lieventää siirtolaiskriisiä

Andres Anvelt: Laittomien täällä olijoiden takaisin lähettäminen on paras tapa lieventää siirtolaiskriisiä

OHMYGOSSIP – Tänään (27.3.) Brysselissä järjestettävässä Euroopan unionin oikeus- ja sisäministerien tapaamisessa pohditaan siirtolaiskysymykseen liittyen perusteellisemmin kahta aihetta: takaisin lähettämistä koskevan politiikan tehostamista ja siirtolaisuuden lähtömaiden, ennen kaikkea Libyan, suhteen toimimista.

Sisäministeri Andres Anvelt vakuutti, että menee neuvostoon puolustamaan palautusjärjestelmän rakentamista, sillä se on siirtolaispolitiikan toimimisessa elintärkeä.

”On erittäin tervetullutta, että Euroopan komissio teki esityksen palautusta koskevan toimintasuunnitelman täydentämisestä ja laittomien täällä oleskelijoiden palauttamisesta myös käytännössä. Jos me emme keskustele siitä Euroopan unionissa poliittisella tasolla, asiat eivät muutu paremmiksi. Meidän tulisi olla yhteistyössä kolmansien maiden kanssa huomattavasti kunnianhimoisempia ja käyttää tarvittaessa jopa pakotteita sellaisten maiden suhteen, jotka eivät noudata palautusta koskevaa sopimusta. Palauttaminen on paras keino lieventää siirtolaiskriisiä, sillä siten kumoamme myytin siitä, että Eurooppa ottaa vastaan kaikki, mukaan lukien ne, jotka eivät tarvitse suojaa”, Viron sisäministeri sanoi.

Euroopan unionin alueella oleskelee laittomasti arviolta yli miljoona muiden maiden kansalaista. Keskimäärin lähetetään takaisin vain yksi kolmesta niistä, joilla ei ole oikeutta jäädä tänne, ja samalla takaisin lähetettävien määrä ja takaisin lähettämisen onnistuminen on maittain hyvin erilainen.

Kuva: Andres Anvelt (Mihkel Maripuu/Scanpix)


Tags assigned to this article:
Andres Anvelt

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory