Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset
LASTA ODOTTAVA laulajatar Liis Lemsalu mainostaa nallekarkkityyppisiä makeisia, jotka sisältävät karmiinia eli käytännössä kirvoista valmistettua elintarvikeväriä
OHMYGOSSIP – Kesäkuussa äidin rooliin valmistautuva laulajatar Liis Lemsalu (30) julkaisi Insta-seuraajilleen suloisen uutisen – yhdessä yrittäjärakkaan Karl-Erik Kodun (38) kanssa odotetaan yhteistä vauvaa. Viikkoa myöhemmin hän kuitenkin mainosti Fazer Eestin E-aineita täyteen pakattuja Tutti Frutti -makeisia.
Siinä missä kolme vuotta sitten Liis oli hädässä sosiaalisessa mediassa levitettävien valemainosten kanssa (ks. katkelma Reporter-ohjelmasta), jossa hänet yhdistettiin hänen tietämättään epäilyttäviin laihdutustabletteihin, jotka lupasivat paljastaa salaisuuden, miten hän pääsi vaivatta eroon 17 kilosta, niin nyt fanit ovat murheissaan – Liis itse mainostaa epäterveellisiä makeisia ja vieläpä raskaana ollessaan.
Monien rakastama laulaja on aiemmin propagoinut lähinnä terveellisiä elintapoja. Esimerkiksi Postimees-lehdelle antamassaan haastattelussa hän innosti juomaan tuorepuristettuja mehuja ja valmistamaan itse runsaasti antioksidantteja sisältäviä smoothieta. Sekään ei ole salaisuus, että nainen oli neljä-viisi vuotta suorastaan omistautunut kasvissyöjä, jolta on peräisin aikakauskirjalle Oma Maitse (oma maku) sanottu sitaatti: ”Ruoka on energianlähde ja valitsen aina pikemmin ne ruoat, jotka antavat keholleni voimaa”.
Mitä on karmiini, jota Tutti Frutti -karkkien ”punaiseksi värjäämiseen” käytetään?
Karmiini on karmiinihapon alumiini- ja kalsiumsuola, jota saadaan kaktuksissa loisivien naaraskirvojen (Cochineal) kuivatuista ja jauhetuista kuorista. Karmiinihapon lisäksi E120 voi sisältää yhdisteitä, jotka eivät saisi sattua ihmisen kehoon edes pieninä määrinä. Nykyisin sitä käytetään ruoassa laajasti siitä seikasta huolimatta, että se voi aiheuttaa allergisen reaktion lievästä nokkosihottumasta aina anafylaktiseen sokkiin asti. Hyperaktiivisten lasten osalta on suositeltu täysin välttämään tätä väriainetta (kuten muitakin elintarvikevärejä).
Kuvakaappaukset Liis Lemsalun Insta-videosta
Lähde: Ohmygossip.ee