Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Vaarallinen hygieniatottumus, jota suosivat henkilöt keräävät todennäköisemmin sukupuolitauteja

Vaarallinen hygieniatottumus, jota suosivat henkilöt keräävät todennäköisemmin sukupuolitauteja

OHMYGOSSIP – Intiimialueen karvanpoisto on muuttunut sekä naisten että miesten keskuudessa jatkuvasti suositummaksi, koska odotukset vartalon puhtaudesta ja kiehtovuudesta ovat tältä osin viime vuosina muuttuneet. Useista syistä, mutta ennen kaikkea pornografian tuella pidetään ajeltua jalkoväliä yhä enemmän puhtauden tunnuksena. Brasilialainen vahaus tai sen tapaiset toimenpiteet intiimialueella lisäävät kuitenkin seksin kautta leviävien sairauksien riskiä, väitetään uudessa tutkimustyössä.

Tutkimuksessa havaittiin, että tiheään tapahtuvat „alakerran parturoinnit” nostavat sukupuoliteitse leviävien sairauksien tarttumisriskin kolmen- tai nelinkertaiseksi. Ne, joiden intiimialue on ajeltu paljaaksi, sairastuvat väitteen mukaan merkittävästi enemmän herpekseen, papilloomavirukseen (HPV) ja kuppaan.

Tutkimusryhmän johtaja Charles Osterberg sanoo, että suurempi riski koskee juuri niitä, jotka ajavat intiimialueensa karvattomaksi hyvin usein.

On kuitenkin yksi etu, jonka karvojen poisto muihin verrattuna antaa. Sillä vähenee kaikenlainen satiaisten ja vastaavien loisten leviäminen. Ihmiset, jotka eivät koskaan aja intiimialueensa karvoja, ovat tälle vaaralle alttiita kaksi kertaa todennäköisemmin.

Tutkimus julkistettiin 5. joulukuuta tieteellisessä aikakauskirjassa Sexually Transmitted Infection.

Woman panthermedia.net / Sergejs Rahunoks Scanpix
Kuva: PantherMedia/Sergejs Rahunoks/Scanpix

Lähde: Ohmygossip.ee

Save

Save


Tags assigned to this article:
herpekseenHPVkuppaanpapilloomavirukseen

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory