Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Dubai yöllä kymmenestä kilometristä kaunis näky +KUVA!

Dubai yöllä kymmenestä kilometristä kaunis näky +KUVA!

OHMYGOSSIP – Lentäjät pääsevät nauttimaan maapallon monimuotoisuudesta lintujen perspektiivistä. Lentäjä Khalifa Al-Thani on nyt ikuistanut Yhdistyneiden arabiemiirikuntien suurimman kaupungin yövalaistuksen. Näky saa huokaisemaan ihastuksesta.

Taivaankannen maisemia ihaileva A380-lentokoneen pilotti Khalifa Al-Thani on julkaissut valokuviaan kauneutta arvostavien ihasteltavaksi. Hänellä on harvinaislaatuinen mahdollisuus kuvata kaupunkien valaistuksia yläilmoista. Dubai näyttää yöaikaan varsinaiselta valomereltä.

Daily Mailin mukaan lentäjän upeita otoksia on ihasteltu sosiaalisessa mediassa. Osa kuvan kommentoijista on kuitenkin pyytänyt, että matkustajakoneen pilotti keskittyisi ennemmin lentämiseen kuin valokuvaamiseen.


Dubai (arab. دبيّ‎) on Yhdistyneiden arabiemiirikuntien yksi emiraateista ja samalla maan suurin kaupunki. Dubain emiraatti on väkiluvultaan ja pinta-alaltaan toiseksi suurin Abu Dhabin jälkeen. Dubai erottuu muista arabiemiraateista siten, että öljytulot muodostavat vain 6 % sen bruttokansantuotteesta. Suurin osa emiraatin tuloista perustuu Jebel Alin vapaasatama-alueelle ja kasvavalle matkailulle.

Dubain maamerkkejä ovat muun muassa Burj al-arab -hotelli, rakenteilla olevat kolme palmusaarta ja The World -saaristo, joka muodostaa ilmasta tarkkailtuna maailmankartan. Dubaissa on myös maailman korkein rakennus, Burj Khalifa (828 m). Tornin avajaiset pidettiin 4. tammikuuta 2010.

Dubain hallitsijana 4. tammikuuta 2006 lähtien on ollut šeikki Muhammad ibn Rašid Al Maktum. Tätä ennen vuodesta 1990 kuolemaansa asti johtajana toimi hänen isoveljensä šeikki Maktum ibn Rašid Al Maktum, jonka aikana Dubaista tuli merkittävä kaupan ja matkailun keskus Arabiemiirikunnissa. Molemmat toimivat myös Arabiemiirikuntien varapresidenttinä ja pääministerinä.

Dubain öljyvarannot ovat vähemmän kuin kahdeskymmenesviidesosa Abu Dhabin öljyvarannoista, ja öljytulot muodostavatkin nykyään vain pienen osan kaupungin tuloista. Silti arabiemiirikunnissa on verovapaus, koska valtio omistaa yli puolet maan öljyvaroista.

Dubaissa asuvista 2,1 miljoonasta asukkaasta noin 80 % on ulkomaalaisia. Monet työläisistä ovat kotoisin Sri Lankasta, Bangladeshistä, Intiasta ja Pakistanista, ja ihmisoikeusjärjestöt ovat kritisoineet heidän elinolojaan.

Kuva: Instagram /@althani350
Lähde: Stara.fi /WikipediaMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory