Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Urmas Paet: Putin on Syyrian sotaan sekaantumalla vetänyt osan tulesta myös venäläisten suuntaan

Urmas Paet: Putin on Syyrian sotaan sekaantumalla vetänyt osan tulesta myös venäläisten suuntaan

OHMYGOSSIP – Vielä ei tiedetä, tappoiko Venäjän lähettilään hullu vai oliko se suunniteltu poliittinen teko. Pääsyy on molemmissa tapauksissa sama – Venäjän näkyvä ja voimakas sekaantuminen Syyrian sotaan ja myös viime viikkojen äärimmäisen traagiset tapahtumat Aleppossa, jossa Assadin armeija ja Venäjä ovat pommittaneet kaupunkia jatkuvasti. Aleppon tragedia on vaatinut tuhansia kaupunkiin loukkuun jääneitä siviiliuhreja, myös paljon lapsia ja naisia, kirjoittaa Euroopan parlamentin jäsen, reformipuolueen Urmas Paet Facebook-sivullaan (19.12.2016).

Sellaiset traagiset ja äärimmäisesti tunteisiin vaikuttavat tapahtumat Aleppossa aiheuttavat luonnollisesti vastareaktion sekä inhimillisellä että poliittisella tasolla. Toivottomuus synnyttää raivoa ja voima vastavoimaa.

Se on tilanne ja ilmapiiri, joka Venäjän toiminnan tuloksena on Syyriassa syntynyt ja josta Venäjän Ankaran lähettilään maksoi hengellään. Suurlähettiläs on siviilihenkilönä hyökkäykselle helppo ja samalla huomattava kohde. Siten teko saattoi houkutella sekä poliittisia järjestöjä että hermonsa menettäneitä ja kostoa hautovia yksityishenkilöitäkin.

Putin ja Venäjä ovat Syyrian sotaan sekaantumalla ja viimeaikojen traagisilla Aleppoon suoritetuilla hyökkäyksillä vetäneet osan tulesta myös venäläisten suuntaan. Ei ole epäilystäkään siitä, että Aleppon asukkaisiin kohdistunut väkivalta on äkillisesti lisännyt kostonhimoa. Venäjän Turkin lähettiläs oli sen ensimmäinen, mutta näkyvä uhri. Tästä murhasta voi tulla taas takaisku myös Venäjän ja Turkin suhteille, jotka ovat vasta alkaneet parantua sen välikohtauksen jälkeen, jossa Turkki ampui venäläisen sotilaskoneen alas.

Syyrian sota on kuin ruutitynnyri, jonka räjähdykset eivät rajoitu vain Syyriaan, vaan potentiaalia on paljon laajempiin kielteisiin vaikutuksiin aina uusiin konflikteihin saakka.

Kuva: Urmas Paet (ITAR-TASS/ Zurab Dzhavakhadze/Scanpix)
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
AleppoUrmas PaetVladimir Putin

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory