Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

USA keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen: Amerikan työmarkkinat ovat viimeisten 10 vuoden vahvimmat

USA keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen: Amerikan työmarkkinat ovat viimeisten 10 vuoden vahvimmat

OHMYGOSSIP – Nopeutuneen palkkojen nousun ja matalien irtisanomiskorvausten ansiosta ovat USA:n työmarkkinat keskuspankin pääjohtaja Janet Yellenin mukaan viimeisten 10 vuoden parhaassa kunnossa. Viimeviikkoisessa päätöksessään korkomäärien nostamisesta keskuspankin virkamiehet viittasivat, että täystyöllisyys on yhä lähempänä ja työttömyysaste on tällä hetkellä 4,6 %, kertoo CNBC.

Työpaikkoja on vakaasti luotu lisää ja luodaan edelleen, Yellen totesi puheessaan tänään. Yellen mainitsi myös haasteita kuten “hidas talouskasvu” ja “pettymyksiä aiheuttava tuottavuus.”

Yellenin mukaan viimeaikainen talouskasvu on nostanut elintasoa ja viittasi suuntauksille teknologian ja globalisoitumisen suunnalla, joka on samalla kasvattanut yliopistokoulutuksen kysyntää. Yellen totesi myös, että yliopistotodistuksen ja lukiotodistuksen välinen palkkakuilu on kasvanut 70 %:in, kun se 1980-luvulla oli 20 %. “Ekonomistit eivät ole useista asioista varmoja. Mutta me olemme melko varmoja siitä, että yliopistotodistus on avain taloudelliseen menestykseen,” hän sanoi.

 

Kuva: USA keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen (AP Photo/Alex Brandon/ TT NYHETSBYRÅN/Scanpix)
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
Janet Yellen

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory