Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tiedemiehet löysivät mahdollisuuden ennustaa lapsen ensimmäinen sana

Tiedemiehet löysivät mahdollisuuden ennustaa lapsen ensimmäinen sana

OHMYGOSSIP – Hiljattain Indianan yliopistossa suoritetun tutkimuksen yhteydessä selvisi, että lapsen ensimmäiset sanat liittyvät ennen kaikkea visuaalisiin ärsykkeisiin. Ilmenee, että ihmiset ja kohteet, joita lapsi omasta näkökulmastaan näkee, vaikuttavat lapseen ensimmäisen sanan valinnassa enemmän kuin sanat tai äänet, joita hän kuulee. Toisin sanoen jatkuva äiti-sanan toistaminen ei välttämättä annakaan toivottua tulosta, jos lapsi näkee todellisuudessa äitiä harvoin.

Syy piilee siinä, että näkömuisti on pikkulapsen kehityksessä ponnistuslauta, joka auttaa häntä luomaan kohteiden ja sanojen välillä siteitä. Jos lapsi näkee jatkuvasti jonkin tietyn asian, hän osaa tunnistaa sen ja vastaavasti hänen on helpompi oppia jonain hetkenä yhdistämään tämä kohde myös tiettyyn sanaan. Tutkimuksen aikana tiedemiehet kiinnittivät lasten päihin kameroita ymmärtääkseen sitä, millaiselta maailma näyttää lapsen näkökulmasta. Ilmenee, että lasten näkökenttä on todellisuudessa tuntuvasti rajallisempi kuin aikuiset osaavat olettaakaan. Koska tavallisesti äiti on se ihminen, joka esiintyy lapsen näköpiirissä eniten, on siitä johtuen ”äiti” monissa tapauksissa myös lapsen ensimmäinen sana.

Kuva: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet


Tags assigned to this article:
äitikotilapsetperhe

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory