Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Iranin entinen presidentti on kuollut

Iranin entinen presidentti on kuollut

OHMYGOSSIP – Iranin entinen presidentti Akbar Hashemi Rafsanjani kuoli eilen (8. tammikuuta) sairaalassa sydänkohtauksen seurauksena, ilmoittivat uutistoimistot ISNA ja FARS. 82-vuotias Rafsanjani oli presidenttinä vuosina 1989-1997. Hänellä oli vuoden 1979 islamilaisessa vallankumouksessa määräävä asema, mutta myöhemmin hän muuttui ankaran suunnan kannattajien vastavoimaksi.

Ajatolla Ali Akbar Hašemi Rafsandžani(25. elokuuta 1934 – 8. tammikuuta 2017) oli iranilainen poliitikko. Hän toimi maansa presidenttinä vuosina 1989–1997.

Rafsandžani oli 14-vuotias, kun hänet lähetettiin Qomiin. Hän sai Ruhollah Khomeinilta opetusta islamilaisessa laissa, etiikassa ja mystiikassa. Kun Iranin vallankumous aloitti islamilaisen tasavallan, Rafsandžani toimi uuden parlamentin päänä vuoteen 1989 saakka. Rafsandžani nousi Iranin presidentiksi 17. elokuuta 1989. Hänen edeltäjänään toimi Ali Khamenei. Rafsanšania itseään seurasi vuonna 1997 Mohammad Khatami. Hän oli vielä ehdolla presidentinvaaleissa 2005, mutta hävisi Mahmud Ahmadinedžadille.

Joulukuussa 2006 Rafsandžani valittiin “Asiantuntijoiden kokoukseen”, joka valitsee maan korkeimman johtajan. Hän sai yli puolitoista miljoonaa ääntä.lähde? Vuonna 2007 hänet valittiin sen puheenjohtajaksi. Hän jätti aseman 2011.

Rafsandžani asettui ehdolle vuoden 2013 presidentinvaaliin.

Kuva: Akbar Hashemi Rafsanjani (Ahmad Halabisaz/Xinhua/SIPA/Scanpix)
Lähde: Ohmygossip.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory