Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Viron reformipuolue valitsi uudeksi johtajakseen Hanno Pevkurin + Pevkurin viesti puoluetovereilleen

Viron reformipuolue valitsi uudeksi johtajakseen Hanno Pevkurin + Pevkurin viesti puoluetovereilleen

OHMYGOSSIP – Viikonloppuna (7. tammikuuta) reformipuoluelaiset valitsivat uuden puoluehallituksen ja puheenjohtajan. Äänestyksen voitti Hanno Pevkur, joka keräsi 1048 ääntä. Kilpaillut ehdokas Kristen Michal sai 635 ääntä.

Puolueen hallitukseen valittiin Siim Kallas, Kaja Kallas, Jürgen Ligi, Urmas Paet, Maris Lauri, Arto Aas, Anne Sulling, Urve Tiidus, Aivar Sõerd, Ants Laaneots, Urmas Klaas, Andrei Korobeinik, Laine Randjärv ja Kalle Palling.

Reformipuolueen uudeksi puheenjohtajaksi ylivoimaisesti valittu Hanno Pevkur ei sulje pois yhteistyötä minkään puolueen kanssa, mutta keskustapuolueen johtamaan hallitukseen hän ei kuitenkaan lähtisi. Facebook-postituksessaan uusi reformipuolueen puheenjohtaja kiittää puoluetovereitaan ja on varma siitä, että sekä paikallisvaaleihin että parlamenttivaaleihin reformipuolue lähtee yhtenäisenä tiiminä.

Hyvät ystävät,
media täyttyi eilen ja tänään reformipuolueen tekemisistä. Puolue sai hallituksen ja puheenjohtajan. Kiitän sydämestäni kaikkia puoluetovereita, jotka tekivät historiaa. Ensimmäistä kertaa voitiin puheenjohtaja valita kahdesta vahvasta ehdokkaasta. Kiitän Kristeniä siitä, että saimme kuukauden ajan ajella ympäri Viroa ja keskustella Viron ja reformipuolueen tulevaisuudesta. Minun erityinen kiitokseni kuuluu kaikille avustajille, jotka tukivat minua kuluneen kuukauden aikana. Ja luonnollisesti kaikille, jotka katsoivat oikeaksi nähdä reformipuolueen seuravana puheenjohtajana juuri minut. Olen vakuuttunut siitä, että reformipuolue jatkaa yhtenäisenä tiiminä sekä paikallisvaaleihin että parlamenttivaaleihin. Olemme suuren tien alussa ja olemme siihen valmiit, ehdottomasti yhdessä!
Kiittäen, Hanno Pevkur

Hanno Pevkur (syntynyt 2. huhtikuuta 1977 Iisakussa) on virolainen poliitikko, 7. tammikuuta alkaen reformipuolueen puheenjohtaja. Vuosina 2009–2012 Pevkur oli Viron sosiaaliministeri, 2012–2014 oikeusministeri ja 2014–2016 sisäministeri. Hän valmistui vuonna 2002 Tarton yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta, jossa hänen lopputyönsä aihe oli ”Paikallishallintoyksikön sisäisen desentralisaation ongelmia osakunnan ja kaupunginosan esimerkkien perusteella”. Vuodesta 2000 alkaen hän työskenteli Nõmmen kaupunginosassa oikeudellisena neuvonantajana ja hallintosihteerinä. Huhtikuusta 2003 maaliskuuhun 2005 hän oli Nõmmen kaupunginosan johtaja, kun tuo paikka oli vapautunut siihenastiselta kaupunginosan johtajalta Urmas Paetilta, joka oli valittu parlamenttiin. Maaliskuussa 2005 syntyi Tallinnan vallassa olleessa koalitiossa Res Publica- ja reformipuolueiden välillä valtakiista. Sen ratkaisuna päätettiin muun muassa antaa Nõmmen kaupunginosan johtajan paikka Res Publicalle. Hanno Pevkurille päätettiin antaa sivistys- ja kulttuuritoimesta huolehtivan apulaiskaupunginjohtajan paikka. Kaupunginvaltuusto vahvisti tätä koskevan päätöksen. Mutta ennen kuin kaupunginjohtajan onnistui vapauttaa siihenastiset apulaiskaupunginjohtajat tehtävistään, Res Publica luopui koalitiosta reformipuolueen kanssa. 15. huhtikuusta 2007 alkaen Pevkur oli Maret Maripuun korvaavana jäsenenä XI parlamentin kokoonpanossa. Vuonna 2009 presidentti nimitti hänet sosiaaliministeriksi. 10. joulukuuta 2012 alkaen Pevkur oli oikeusministeri ja vapautti tehtävästä poistuneen Kristen Michalin. 26. maaliskuuta 2014 Pevkur siirtyi Taavi Rõivasin hallitukseen sisäministerin tehtävään.

Hanno Pevkur on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Pevkurin puolison nimi on Helin ja lasten nimet ovat Jan Joonas ja Mirt Marleen Pevkur.

Kuva: Hanno Pevkur (Toni Läänsalu/Scanpix)
Lähde: Ohmygossip.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory