Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

14 FAKTAA, joita et tiennyt Pariisin kaduista

14 FAKTAA, joita et tiennyt Pariisin kaduista

OHMYGOSSIP – Pariisi on kaikkien rakastuneiden suosikkipaikka ja vaikka se tunnetaankin varsin hyvin, on joitakin faktoja, jotka ovat jääneet turisteilta piiloon. The Local kokosi luettelon asioista, joita turistit eivät Pariisin kaduista välttämättä tiedä.

1. Pariisissa on 6.100 katua
2. Ja 13.260 risteystä
3. Kaikkein jyrkin katu on Rue gasnier-Guy, joka on 17,4 asteen kulmassa
4. Kaikkein korkeimmalla sijaitseva katu on samalla alueella kuin kaikkein jyrkinkin. Rue du Telegraphe sijaitsee 148,45 metrin korkeudella merenpinnasta.
5. Pisin katu on Rue de Vaugirard, joka on 4,3 kilometriä pitkä.
6. Kaikkein lyhin katu taas on vain 5,75 metrin pituinen ja koostuu vain muutamista porrasaskelmista.
7. Pariisin uusin katu oli vähällä saada nimekseen rue Steve Jobs, mutta siitä tuleekin tietojenkäsittelytieteilijöiden Alan Turingi ja Grace Murray Hooperin niminen.
8. Monopoly-pelin ranskalaisessa versiossa kaikkein kallein katu on Rue de la Paix, joka sijaitsee aivan kaupungin sydämessä.
9. Ensimmäinen katu ranskalaisessa Monopolyssa on Boulevard de Belleville
10. Kaikkein kapein katu on vain 1,8 metrin levyinen rue du Chat qui Peche (eli kalaa pyydystävän kissan katu), joka sijaitsee Notre Damen lähistöllä.
11. Kaikkein levein katu on jopa 120 metrin levyinen Avenue Foch.
12. Kaikkein kallein katu, josta hankkia itselleen koti, on Avenue Montaigne, jossa asunnon neliöstä tulee maksaa 20.000 euroa.
13. Vain 2,6 prosenttia kaikista kaupungin kaduista on saanut nimenä naisten mukaan ja siksi kaupungin feministit tunsivatkin itsensä loukatuiksi ja antoivat eräänä yönä 60 kadulle salaa uudet nimet.
14. Pariisin vanhin katu on Rue Sain-Jacques, joka oli olemassa jo silloin, kun roomalaiset 2000 vuotta sitten kaupunkia hallitsivat. Silloin Pariisin Pariisia kutsuttiin Lutetiaksi.

Kuva: PantherMedia/Périg Morisse/Scanpix


Tags assigned to this article:
matkailuPariisi

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory