Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Jo puolitoistavuotiaat lapset aistivat vanhempien välisiä jännityksiä

Jo puolitoistavuotiaat lapset aistivat vanhempien välisiä jännityksiä

OHMYGOSSIP – Antropologien Mark Flinnin ja Barry Englandin analyysistä ilmeni, että jatkuvasti riitelevien vanhempien lapsilla oli stressihormoni kortisolin taso korkeampi kuin niillä, joilla kotielämä oli rauhallista.

Stressissä elävät lapset olivat väsyneitä ja sairaampia, leikkivät vähemmän ja nukkuivat huonosti. Kroonisessa stressissä eläminen vaikuttaa lapsen kehittyviin aivoihin vahingoittaen hipokampusta ja siten kykyä oppia ja muistaa. Lisäksi hävittävien konfliktien ilmapiirissä kasvavien lasten on hankalaa luoda hyviä suhteita ikätovereihin, samoin myöhemmin aikuisena.

Tutkimukset osoittavat, että jo puolitoistavuotiaat lapset aistivat vanhempien välisiä jännityksiä. Vanhempien riitojen vuoksi epävarmat lastentarhalapset sopeutuivat huonosti myös koulussa. On ilmennyt, että jopa 19-vuotiaat ovat vanhempiensa riitojen suhteen edelleen herkkiä, joka näyttää selvästi, että lapset eivät totu niihin oikeastaan koskaan.

Kuva: PantherMedia/Adam Wasilewski/Scanpix


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory