Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Kaja Kallas Suomen kansalaispalkasta: Korkeat tuet eivät tarkoita sitä, että ihmiset tekevät enemmän työtä

Kaja Kallas Suomen kansalaispalkasta: Korkeat tuet eivät tarkoita sitä, että ihmiset tekevät enemmän työtä

OHMYGOSSIP – Kaja Kallas (Virosta valittu europarlamentin jäsen, joka kuuluu Euroopan demokraattien ja liberaalien parlamenttiryhmään ja Viron reformipuolueen hallitukseen) ei kannata Suomen kansalaispalkkakokeilua, sillä suuret sosiaalituet tuovat usein mukanaan matalamman työllisyyden. Rein Langin mukaan kansalaispalkka voi sen sijaan aiheuttaa säästöä, kertoo Delfi Ärileht.

”Kansalaispalkasta on keskusteltu myös muualla maailmassa juuri teköälyyn ja robotiikan kehitykseen liittyen, sillä työhön ei enää tarvita ihmiskäsiä”, sanoi reformipuolueen Kaja Kallas.

”Nyt vielä en tue sellaista ajatusta ja jää nähtäväksi, kuinka Suomen kokeilu etenee. Miksi en tue? Siksi, että suuret sosiaalituet eivät usein tarkoita sitä, että ihmiset tekevät enemmän töitä, vaan sitä, että pikemmin eivät tee. Samaan aikaan kansalaispalkan puolesta puhuu se, että uusia ideoita syntyy silloin, kun et tee mitään. Joka tapauksessa on hyvin mielenkiintoista seurata, mitä alkaa tapahtua”, hän sanoi.

Reformipuolueen Rein Langin mukaan kansalaispalkkaa yritetään esittää meille sellaisena, kuin kaikille jaettaisiin kassasta rahaa. ”Todellisuudessa sen sijaan, että ihmisille maksettaisiin eri lähteistä erilaisia sosiaalitukia, joiden hallinnointi on kallista, ihmiselle annetaan yksi tietty summa ja sanotaan, että se on sinun rahasi, älä nyt tule enempää muita tukia hakemaan”.

Kuva: Kaja Kallas (Sander Ilvest/Scanpix)


Tags assigned to this article:
Kaja KallasRein LanguutisetViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory