Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

8 sellaista faktaa kissoista, jotka yllättävät jopa kissojen ystäviä

8 sellaista faktaa kissoista, jotka yllättävät jopa kissojen ystäviä

OHMYGOSSIP – Sen, että sinun kehräävä mirri on luonteeltaan itsepäinen ja ylpeä, tietää jokainen kissanystävä, mutta kerromme tässä kahdeksan yllättävää faktaa, jotka saattavat tulla monille kissanomistajillekin yllätyksenä.

1. Läheskään kaikki kissat eivät pelkää vettä – on kissoja, jotka pitävät vedestä jopa niin paljon, että käyttäisivät hyväkseen jokaisen tilaisuuden mennä virkistävään kylpyyn. Kaikkein eniten vedestä pitävät rodut ovat turkkilainen angora, maine coon, amerikkalainen bobtail ja amerikkalainen lyhytkarvainen kissa.
2. Kissat ovat taitavia manipuloijia – saadakseen oman herkkupalansa kissa voi hieroa itseään jalkaa vasten, tönäistä varovasti tassulla tai naukua surullisesti.
3. Tutkijat ovat todenneet, että kissat näkevät unia. Niillä on ihmisten tapaan REM-unen vaihe, jolloin voi nähdä kuinka nukkuvan eläimen silmäluomet liikkuvat nopeasti.
4. Suklaan sisältävät stimulantit teobromiini ja kofeiini vaikuttavat kissojen hermojärjestelmään ja sydäntoimintaan huonosti, siksi kannattaa välttää suklaan antamista omalle lemmikille.
5. Paksusta turkista huolimatta kissat sietävät varsin hyvin kuumuutta. Kun kissalla on kuuma, se hikoilee vain käpälöiden kautta.
6. Kissat ovat kaukonäköisiä. Sitä, mikä on suoraan niiden nenän alla, kissat eivät kovin hyvin näe. Mutta onneksi niillä on viikset, jotka viestivät tietoa lähellä olevista esineistä.
7. Kissat nukkuvat 2/3 elämästään. Sanotaan, että kissa saattaa nukkua jopa 18 tuntia vuorokaudessa. Keskimäärin kissat nukkuvat 13 tuntia vuorokaudessa.
8. Kissoilla ei ole solisluita, ja juuri se antaa kissoille mahdollisuuden ryömiä läpi kaikkein pienimmistäkin paikoista. Ennen läpi tunkeutumista kissa arvioi tilannetta ennen kaikkea viiksillään. Jos viikset mahtuvat läpi, mahtuvat myös kissa pää ja ruumis.

Kuva: PantherMedia/Anna Maloverjan/Scanpix
Lähde: Ohmygossip.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory