Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Kaljulaid Washington Postille: Venäjä vaarantaa kansainvälisen turvallisuuden perustuksia

Kaljulaid Washington Postille: Venäjä vaarantaa kansainvälisen turvallisuuden perustuksia

OHMYGOSSIP – Presidentti Kersti Kaljulaid sanoi Washington Postille antamassaan haastattelussa, että vaikkei Venäjä olekaan Virolle fyysinen vaara, se silti vaarantaa kansainvälisen turvallisuuden perusteita. Kaljulaid ei sanojensa mukaan usko Venäjän aggressioon Virossa – ja näin NATO:n vuoksi, joka on sijoittanut joukkojaan sekä Latviaan, Liettuaan että myös Puolaan.

”Tunnemme olomme turvallisemmaksi ja uskomme, että erilaisten Venäjän suunnan kehitysten osalta NATO:n pelote toimii asianmukaisesti. Kylmän sodan aikana NATO:n sateenvarjo ei ollut pelkästään paperille piirretty – siihen kuului varusteita ja joukkoja. Täysin samoin on asia nyt täällä”, Kaljulaid lausui Washington Postille. ”NATO:n joukot ovat täällä kuin sähköpaimen”.

”Sanoisin, että ennen kaikkea meidän täytyy varmistaa, että NATO:n käskylinja ymmärtää, miten reagoida [mihin tahansa Venäjän toimintaan]”, Kaljulaid vastasi kysymykseen siitä, haluaisiko hän Viroon enemmän NATO:n aseistusta ja joukkoja. ”Tulee sopia siitä, miten lisäjoukot lähetetään tänne. Totta puhuen juuri se tekee pelotteesta uskottavan. Vielä kerran, minä en usko, että Venäjä olisi fyysinen vaara millekään NATO:n jäsenmaalle. Jos vaara ilmenee, se on lähinnä hyökkäys viestiyhteyksiä vastaan – ehkäpä osa sähköjärjestelmästä tehdään toimintakyvyttömäksi”.

Kaljulaid totesi myös, että Viron, joka ei käytä Venäjän sähköä, tulisi ehdottomasti vapautua Venäjän virtaverkosta ja liittyä Euroopan virtaverkkoon.

Kuva: Kersti Kaljulaid (Sander Ilvest/Scanpix)


Tags assigned to this article:
Kersti KaljulaidViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory