Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Forbes: Saksa haluaa kieltää polttomoottoriautot vuoteen 2030 mennessä

Forbes: Saksa haluaa kieltää polttomoottoriautot vuoteen 2030 mennessä

OHMYGOSSIP – Polttomoottoriautot halutaan Saksassa kieltää vuoteen 2030 mennessä, kertoo talouslehti Forbes saksalaislehti Der Spiegelin tietoihin nojaten. Saksan liittoneuvosto ei tavoitteessaan rajoitu ainoastaan kotimaahansa, vaan tavoittelee kieltoa koko Euroopan unionissa.

Päätöslauselmassa kehotetaan myös Euroopan komissiota ryhtymään toimiin tavoitteen mukaisten direktiivien asettamiseksi. Vaikka Saksan liittoneuvoston päätöslauselmalla ei olekaan juridista merkitystä Euroopan unionissa, on maa ennenkin muokannut unionin toimintaa samansuuntaiseksi tavoitteidensa kanssa.

Tavoitteena on, että 2030 alkaen unionin teillä liikkuisi vain nollapäästöisiä autoja. Tavoitetta kohti pyritään pääsemään päätöslauselmassa verotuksen ja maksujen kautta. Bensiinillä ja dieselillä kulkevia ajoneuvoja ei enää myytäisi.

Samantapaisia tavoitteita on aiemmin esitetty myös muissa Euroopan unionin maissa. Esimerkiksi Hollanti ja Norja ovat tavoittelemassa päästöttömyyttä sähköautoin ja polttokennoin jo vuoteen 2025 mennessä.

 

Lähde: Verkkouutiset.fi
Kuva: Instagram / @cartikm4


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory