Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Suomi aikoo rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä valtion virkoihin

Suomi aikoo rajoittaa kaksoiskansalaisten pääsyä valtion virkoihin

OHMYGOSSIP – Jatkossa tiettyihin virkoihin pääsevät henkilöt, joilla on vain Suomen kansalaisuus.  Asiasta valmistellaan lakia, joka tulee eduskuntaan lähiviikkoina.

Kaksoiskansalaisilla ei olisi suunnitelmien mukaan vastedes pääsyä tiettyihin, maanpuolustukseen ja turvallisuuteen liittyviin virkoihin. “Tarkastelun kohteena on virkoja muun muassa Puolustusvoimissa, rajavartiolaitoksessa ja poliisissa,” kertoo lakivalmistelua johtava hallitusneuvos Kirsi Äijälä valtiovarainministeriöstä.

Suomen turvallisuutta koskevia virkoja on myös esimerkiksi ulkoasiainhallinnossa, Tullissa ja viestintävirastossa. Äijälä lisää, että harkinta on kuitenkin tapauskohtaista. Virkamieslakiin on siksi tulossa erivapausmahdollisuus.

Lähde: Ksml.fi
Kuva: Instagram / @thevegankoalabear


Tags assigned to this article:
Kirsi Äijälä

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory