Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet: Kohta perheen kanssa pienelle lomalle Suomeen! 3 syytä, miksi päätimme valita Naantalin

Helena-Reet: Kohta perheen kanssa pienelle lomalle Suomeen! 3 syytä, miksi päätimme valita Naantalin

OHMYGOSSIP – Tämän vuoden kesä on niin täynnä tapahtumia ja työtä, että parin päivän lomien ja retkien suunnittelu on jo nelihenkisenkin perheen osalta jo oma hankkeensa. Kaikilla on hektinen aikataulunsa – kenellä työ tai työmatkat, kenellä leirit, milloin lapset isovanhempien luo, milloin tulee vieraita tai milloin on varattuna teatterilippuja tai suunniteltu konsertteja – kaikkien aikataulujen yhteen sovittaminen on todella hankalaa! Etsin internetistä tietoa, minne voisi koko perheen voimin mennä lepäämään, missä kaikilla olisi kiinnostavaa ja vaihtelua ja missä voisi käydä parissa päivässä. Tavalliset ns. viikon etelänmatkat jäivät siksi nopeasti pois ja ajatus ajautui melko nopeasti Suomen suuntaan.

Suomessa on tosin käyty toistuvasti, mutta koska kyseessä on läheinen maa ja kansa ja lahden yli pääsee nopeasti ja helposti, ei tarvittu pitkää pohdintaa. ”Suomi… ok… mutta minne siellä?” oli seuraava ajatukseni – ennen kaikkea halusin, että lapsilla olisi kiinnostavaa ja ainakin päivän voisi hemmotella itseään jossain hyvässä SPA:ssa. No, sellainen tavallisin lapsenvanhemman ajattelutapa. Tammikuussa kävin Suomen matkailumessuilla ja palasin satojen käyntikorttien ja esitteiden kanssa, pääosa niistä esitteli erilaisia kiinnostavia paikkoja Suomessa. Niinpä kävin niitä läpi ja voilà – NAANTALI. Juuri se, mitä tarvitaan, juuri se, jota sielu juuri tällä hetkellä halajaa.

KOLM tärkeintä syytä siihen, miksi valitsimme tällä kertaa Naantalin:

#1 Lähellä – Naantali on Helsingistä autolla vain parin tunnin matkan päässä (linnuntietä suora välimatka 164 km ja 182 km E18 maantietä pitkin). Eli siis Virosta, Tallinnasta n. 4-5 h ja perillä. Ylisuuri plussa on se, että pääsee autolla – pidän siitä, että mukaan voi ottaa paljon tavaraa ja minun ei täydy kovin paljon pohtia mitä ottaa, mitä jättää. Erityisesti kun matka tapahtuu lasten kanssa, sillä jokainen, jolla on lapsia, tietää että 80 % matkalaukusta (tai matkalaukuista) on aina täynnä lasten krääsää. Pakkaaminen käy nopeasti, sillä heität laukkuun kaikki, mitä saattaa tarvita – auto kuljettaa! Auto on mukava myös siksi, että voi tehdä pysähdyksen, kun itse haluaa – kun tulee yllättävä pissahätä, pysähdyt ja käyt WC:ssä; kun näet maalauksellisen paikan, pysähdyt ja otat valokuvan; kun näet tien varressa outletin ja tulee halu shopata, pysäytät auton ja menet tutkimaan tilannetta; kun haluat syödä, pysäytät ja tyydytät nälkäsi. I like it! Vapaat ihmiset vapaassa maassa ja vapaalla aikataululla.

helsingi naantali map

Tallinn Helsingi Naantali

#2 Lapsilla on runsaasti tekemistä – Uskon, että Naantali on hyvä valinta, sillä koko sikäläisen alueen matkailu on rakennettu ajatukselle, että koko perheellä olisi hauskaa. Naantalia esittelevältä sivustolta saa tietoa kaikista tällä hetkellä tapahtuvista tilaisuuksista ja vapaa-ajanvieton mahdollisuuksista (ks. naantalinmatkailu.fi). Puhumattakaan siitä, että juuri Naantalissa on lastenkirjailija Tove Janssonin kirjan Muumipeikot aineistolle rakennettu kokonainen teemapuisto. Muumimaailma (ks. muumimaailma.fi) onkin todennäköisesti kaikkein tunnetuin magneetti, joka vetää matkailijoita Naantaliin. Mutta yhtä jännittävän elämyksen lapsille tarjoaa varmasti myös Väskin seikkailupelisaari (ks. vaski.fi), jonne pääsee pienellä laivalla, joka jo on lapsille oma elämyksensä. Muumimaailman yhden päivän lippu on 28 € ja kahden päivän lippu 38 €; Väskin lippu 24 € hengeltä (sisältää minun tietääkseni myös laivamatkan saarelle ja takaisin).

muumimaailm

väski kaart

naantalinmatkailu

#3 Ylellinen – Naantalissa on superlux Sunborn Hotels -ketjuun kuuluva viiden tähden SPA-hotelli Naantali SPA (ks. naantalispa.fi ja sunbornhotels.com). Pidän siitä, kun voi majoittua valkoisen ihmisen tapaan (apua, niin ei kai ole kohteliasta sanoa, mutta sanonta on sellainen, en ole rasisti, kunniasanalla!), olen hotellien suhteen erityisen valikoiva. Huono hotelli pilaa minusta puolet matkan kiehtovuudesta (tietenkin jos kyse ei ole extreme-matkasta, jolla voin yöpyä myös jossain camping-mökissä, mutta telttailemassa minua ei nykyisin enää todennäköisesti missään näe… jääköön se ilo teineille :D) Kaunis hotellihuone synnyttää minussa niin erityisen mukavia tunteita – luksushotellit ja lentokentät – kaksi asiaa, jotka minua aina matkailussa kiehtovat. Lentoasema tämän matkan osalta ei kuulu ohjelmaan, mutta hotelli sen sijaan on supermukava! Naantali SPA -hotellissa on suuret altaat ja saunaosasto, joihin ovat todennäköisesti mukavasti myhäillen tyytyväisiä sekä lapset että heidän vanhempansa. Puhumattakaan lukuisista ravintoloista ja kaikkein tärkeimmästä – kauniista perhehuoneista! Muuten, hyvät koko perheen hotellit ovat minusta jotakin, jota ei ole lainkaan helppo löytää, jos ei halua aivan presidentin sviittiä ostaa. Suurin osa hotelleista tarjoaa vain 2+1 mahdollisuutta… kahden lapsen kanssa juttu on jo hankalampi. Jeerum, mitä sitten vielä tekevät suurperheet?!

Kopioin kuvia heidän kotisivultaan – tältä hotelli näyttää ulkoa ja alla olevat kuvat esimerkkinä päärakennuksen ”Deluxe double room” -huoneesta (32 m²), jonka varasimme kolmeksi yöksi, ja hotellin SPA:sta. Kuten ymmärsin, huoneessamme on myös lisävuoteet. Huoneen hinta kolmeksi yöksi 762,00 €. SPA:n perhelippu (kaksi aikuista + kaksi 4-12 -vuotiasta lasta) sunnuntaista-perjantaihin 50 €, lauantaisin 65 € (hotellivieraille ilmainen!)

naantali spa hotel
Kopeerisin pildid nende kodulehelt – selline näeb hotell väljast välja ning allpool pildid näidis “Deluxe double room” toast peahoones (32 m²) , mille broneerisime kolmeks ööks ning hotelli SPA-st. Nagu ma aru sain, on meie toal ka lisavoodid 🙂 Hind toa eest kolmeks ööks 762.00 €. SPA perepilet (2 täiskasvanut + 2 last vanuses 4-12 aastat) Pühapäevast-Reedeni 50€, Laupäeviti 65€ (hotelli külastajatele tasuta!)

naantali
sauna naantali

Estella Eliseheva (10 v.) ja Ivanka Shoshana (8 v.) (2x alemmissa kuvissa) ovat jo lievässä ”matkakuumeessa” ja odottavat matkaa kovin. Kauan sitten nurkkaan heitetyt Muumi-filmit etsittiin esiin ja Ivanka Shoshana opiskeli kai Muumimaailma.fi-sivustolla olevan Muumimaailman kartan jopa ulkoa. Estella taas odottaa kaiketi Naantali SPA:n vesikeskukselta vielä enemmän. Sittenpä nähdään, missä ollessa saadaan suurin wow-vaikutelma. Neljän päivän matkasuunnitelma on vielä täydennettävänä – suunnitelmissa on ehdottomasti käydä vielä monissa muissakin kiinnostavissa paikoissa! Joka tapauksessa odotan jo itsekin matkaa malttamattomana. Pieni annos lomaa voi tehdä vain hyvää.

Ivanka Shoshana
Ivanka Shoshana

Matkustamme Naantaliin neljäksi päiväksi heinäkuun alussa, sitten jaan taas uutisia! Toivomme, etteivät säät aiheuta pettymystä.
Kaikkea hyvää!


Tags assigned to this article:
NaantaliSuomi

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory