Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet Ennet: Suomen, Viron ja Skandinavian juutalaisyhteisö kasvaa!

Helena-Reet Ennet: Suomen, Viron ja Skandinavian juutalaisyhteisö kasvaa!

OHMYGOSSIP – ”Suomen ja Viron juutalaisyhteisö on kyllä laajemmassa mittakaavassa hyvin pieni, mutta se kasvaa. On ilo todeta, että kulttuuritilaisuuksissa käy aina vain enemmän paikallisia juutalaisia”, sanoo pohjoismaita yhdistävien suurportaalien NordenBladet ja OHMYGOSSIP-sivustojen perustaja ja Israelin median suurlähettiläs Skandinaviassa rva Helena-Reet Ennet.

”Olen ollut yli kymmenen vuoden ajan todistamassa sitä, miten Viron juutalaisyhteisön johdossa toimiva Viron päärabbi hra Šmuel Efraim Kot tekee työtään äärettömän omistautuneena. Hän on oppinut perusteellisesti sekä venäjän että viron kielen, hänen johdollaan paikallinen juutalaisyhteisö on jälleen alkanut niin sanotusti kukoistaa. Rabbi Kot on tehnyt erittäin suuren työn. Vaikka Viron juutalaisyhteisö onki pääosin venäjänkielinen, hän on kyennyt luomaan sillan, joka yhdistää kaikki Virossa asuvat juutalaiset – niin viroa, venäjää, hepreaa kuin englantiakin puhuvat juutalaiset kansalaiset ja uskovat. On ilo todeta, että juutalaisten juhlapäiville ja kulttuuritilaisuuksiin osallistuu jatkuvasti enemmän juutalaisia”.

”Myös muiden Skandinavian maiden juutalaisyhteisöjen toiminta on osoittanut noususuuntausta. Israelin Suomen lähetystö järjestää säännöllisesti tiedotusluonteisia vastaanottoja juutalaisia ja juutalaista kulttuuria yhdistäville ja tukeville korkeille virkamiehille sekä juutalaisyhteisöä ja kulttuuria tukeville ja kehittäville henkilöille. Uusi Israelin Viron ja Suomen suurlähettiläs hra Dov Segev-Steinberg on lyhyessä ajassa pystynyt lähes koko Skandinavian median ja hienojen ja hienostuneiden mediatilaisuuksien avulla suuntaamaan huomiota tärkeisiin pohjoismaiden juutalaisyhteisöä koskeviin aiheisiin. Suomen juutalaisyhteisön tilaisuuksiin osallistuvat aktiivisesti myös kunniakonsuli hra Fredrik Ekholm, Suomi Israel kauppayhdistyksen johtaja hra Esa Virtanen ja hra Deiv Salutskij sekä hiljattain Suomesta taas Israeliin siirtynyt diplomaattisen edustuksen apulaisjohtaja rva Arezoo Hersel. Samoin ovat näkyvästi esillä VOIS:n (Voice of Israel in Scandinavia) johtajat rva Mila Kadosh ja hra Felix Noibar, jotka voi nähdä lähes kaikissa juutalaisyhteisön tilaisuuksissa”.

“Erittäin aktiivisesti edistää ja tukee juutalaisyhteisöä ja Israelin toimintaa Skandinaviassa myös Israelin Hallituksen Turismitoimisto Ruotsissa, joka on edustettuna kaikilla suurimmilla pohjoismaisilla messuilla ja pitää yhteyttä sekä päävirtamediaan että pohjoismaiden parhaisiin bloginpitäjiin.”

 


Viron päärabbi hra Šmuel Efraim Kot


Israelin Viron ja Suomen suurlähettiläs, hra Dov Segev-Steinberg ja konsuli rva Michal Cohen


FITA (Suomi Israel kauppayhdistyksen) johtaja  hra Esa Virtanen


VOIS (Voice of Israel in Scandinavia) johtajat hra Felix Noibar ja rva Mila Kadosh


Kunniakonsuli hra Fredrik Ekholm


Suomesta taas Israeliin siirtynyt diplomaattisen edustuksen apulaisjohtaja rva Arezoo Hersel


NordenBladet ja OHMYGOSSIP-sivustojen perustaja ja Israelin median suurlähettiläs Skandinaviassa rva Helena-Reet Ennet


Lag baOmer 5777. Viron päärabbi hra Šmuel Efraim Kot

Kuvat: OHMYGOSSIP/Helena-Reet EnnetMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory