Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Viro: Tallinnan nähtävyydet (Top 10 nähtävyyttä Tallinnassa + Tallinnan nähtävyydet lapsille)

Viro: Tallinnan nähtävyydet (Top 10 nähtävyyttä Tallinnassa + Tallinnan nähtävyydet lapsille)

OHMYGOSSIP – Viro on noussut suomalaisten suosituimmaksi matkakohteeksi – eikä ihme, sillä eteläinen naapurimaamme on täynnä nähtävää, tehtävää ja koettavaa. Tunnetuimpia matkailukohteita Virossa ovat pääkaupunki Tallinna, Pärnu, Haapsalu, Saarenmaa, Tartto, Otepää ja Peipsijärven rannat. Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa monenkin matkan ajaksi. Olemme listanneet muutamia vinkkejä mielenkiintoisista käyntikohteista Tallinnassa.

Top 10 nähtävyyttä Tallinnassa
1. Patarein merilinnoitus (Kalaranna 2)
Vaikuttava merilinnoitus on sekä arkkitehtoninen muistomerkki että neuvostoajan synkkä vankila.

2. KGB-museo (Viru Väljak 4, Viru-hotelli)
Opastetulla kierroksella pääsee Viru-hotellin yläkerrassa sijaitsevaan KGB-museoon tutustumaan Tallinnan salattuun historiaan.

3. Rotermannin kortteli (Roseni 3)
Vanhasta tehdasmiljööstä tehty vilkas ostos- ja kulttuurikeskus.

4. Kiek de Kök ja Bastionien tunnelit (Komandandi tee 2)
Massiivisessa 38 metriä korkeassa tykkitornissa on kattava kaupungin linnoittamisesta kertova näyttely, keskiaikaisia aseita sekä katsaus keskiaikaisen Tallinnan elämään. Bastionien tunneleissa voi kierrellä 1670-uvulla sotilastarkoituksiin rakennetuissa tunneleissa Toompean kukkulan alla ja tutustua niiden historiaan.

5. Hellemannin torni ja kaupunginmuuri (Müürivahe 48)
Kiipeä 1300-luvulla rakennettuun torniin ja valloita 200 metrin pätkä kaupunginmuuria. Näkymät keskiaikaisiin linnoitusrakennuksiin ovat huikeat.

6. Katariinankuja (Vene 12)
Tämä kuvauksellinen, suojaisa kuja kulkee entisen Pyhän Katariinan kirkon vieressä

7. Olevisten kirkon torni (Lai 50)
Tallinnalle symbolisen goottikirkon torniin kiipeäminen on rankkaa, mutta palkitsevaa. Torni on joskus ollut maailman korkein rakennus.

8. Toompean linna (Lossi plats 1a)
Toompean linna vartioi kaupunkia jyrkänteen reunalta. Se on aina ollut Viron alueen hallitsijan valtaistuin.

9. Vapauden aukio ja Johanneksen kirkko (Vabaduse väljak 1)
Tallinnan vanhankaupungin kupeessa sijaitseva vapaudenaukio on virolaisille symbolisesti merkittävä paikka. Sitä hallitsee kirkkaankeltainen, uusgoottilainen Johanneksen kirkko.

10. Kadriorgin palatsi – Kadriorgin taidemuseo (A. Weizenbergi 37)
Tsaari Pietari Suuri rakennutti tämän upean Pohjolan barokkipalatsin vaimolleen Katariina I:lle vuonna 1718. Nykyään se toimii Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen museona.

Tallinnan nähtävyydet lapsille
Jos olet Tallinnassa lasten kanssa, ei sinulla ole syytä huoleen että aika kävisi lapsillasi pitkäksi. Tallinnasta löytyy jos jonkinlaista tekemistä ja aktiviteettia myös lapsiperheille ja lapset yleensä viihtyvätkin mainiosti tässä hienossa kaupungissa.

1. Viron ulkomuseo (Vabaohumuseuumi tee 12)
Ulkomuseossa pääsee aikamatkalle 1700-1900-lukujen virolaisiin maalaiskyliin.

2. Lennusadam, Lentosatama (Vesilennuki 6)
Lentosatamassa sijaitsee yksi Pohjois-Euroopan hienoimmista merimuseoista. Se pitää sisällään mereen, merenkulkuun ja merisodankäyntiin liittyvää esineistöä ja näyttelyitä. Tallinnan merimuseo on mieleenpainuva elämys koko perheelle.

3. Energian oivalluskeskus (Pohja pst 29)
Koko perheen tiedekeskus.

4. Tallinnan TV-torni
Tallinnan 1980-luvulla rakennettu 314 metriä korkea TV-torni on Viron korkein rakennus. TV-tornissa kävijät aloittavat vierailunsa tornista kertovalla 3D-elokuvalla, jonka jälkeen voi tutustua tornin historiasta kertovaan interaktiiviseen näyttelyyn. Tornissa on myös näköalatasanne ja kahvila 170 metrin korkeudessa.

5. Tallinnan eläintarha
Tallinnan eläintarha sijaitsee vastapäätä Rocca al mare kauppakeskusta osoitteessa Paldiski mnt 145. Eläintarhalle pääsee helposti omalla autolla, taksilla sekä myös julkisella liikenteellä.

Tallinnan eläintarha avattiin 1937, kun Helsingissä maailmanmestareiksi päässyt Viron ammuntajoukkue toi Argentiina-pokaalin lisäksi Suomesta mukanaan lahjaksi saadun ilveksen poikasen Ilun. Nykyiselle sijainnilleen eläintarha siirtyi vuonna 1940. Vuosien kuluessa on eläintarhassa avattu askel askeleelta uusia tiloja. Esimerkiksi tropiikkitalo avattiin 1999, Sisä-Aasian alue 2002, amurinleopardin ja leijonien aitaukset 2006, kenguruaitaukset 2012. Vuonna 2014 valmistuivat eläintarhan ympäristökeskus sekä lasten eläintarha. 87 hehtaarin laajuiselle metsämaalle levittäytyvä eläintarha voi ylpeillä pohjoisen Euroopan parhailla kokoelmilla. Tallinnan eläintarhassa asustelee noin 10 000 eläintä ja yli 500 lajia.

Lapset rakastavat eläimiä ja mikä olisikaan mieluisampaa tekemistä Tallinnassa lasten kanssa, kuin vierailu Tallinnan eläintarhaan. Eläintarha on avoinna ympäri vuoden ja sieltä löytyy takuulla näkemisen arvoisia ja harvinaisiakin eläimiä joita voit lastesi kanssa ihastella. Pääsymaksu aikuisilta on noin 5 euroa ja lapsilta puolet siitä.

6. Lastenmuseo
Kalamajan kaupunginosassa lähellä kaupungin keskustaa ja vanhaa kaupunkia sijaitsee lastenmuseo jossa lapset voivat ihastella leluja eri vuosikymmeniltä. Vaikka museot eivät yleensä olekaan se kaikkein mieluisin paikka lapsille, viihtyvät lapset yleensä tässä museossa erinomaisesti! Museo on myös hyvin ilmastoitu, joten kesähelteilläkin se on erinomainen paikka vilvoitella samalla kun voitte ihailla lelujen historiaa

Miksi lähteä Tallinnaan

✓ Mielenkiintoisia nähtävyyksiä
✓ Monta mielenkiintoista nähtävyyttä lapsille
✓ Sekä historiallisia että uusia, moderneja nähtävyyksiä

Mitä kaikkea Tallinna tarjoaa

✓ Kulttuurielämyksiä
✓ Maailmanluokan konsertteja
✓ Monipuolisia ja laadukkaita ravintoloita
✓ Mielenkiintoisia museoita
✓ Luontoa; merenrantaa, puistoja ja metsiä
✓ Hurmaavan Vanhankaupungin
✓ Designia ja shoppailukohteita

Tallinnan kaupunginosat ja alueet

Tallinnassa on useita erilaisia alueita, joista jokaisella on omat piirteensä. Tutuin kaikille matkailijoille lienee Tallinnan upea Vanhakaupunki. Vanhassa kaupungissa voit ihastella taloja, poiketa syömään tai ostoksille tai nauttia vain alueen tunnelmasta. Kannattaa kuitenkin lähteä tutustumismatkalle myös Vanhakaupungin ulkopuolelle, saatat yllättyä. Kalamajan ja Telliskiven alue on yksi tämän hetken trendikkäimmistä alueista. Alueelta löydät hyviä ravintoloita, designkauppoja, kirpputorin ja paljon muuta. Piritan ja Kadriorgin alueet ovat paikallistenkin suosimia vapaa-ajankohteita vain lyhyen matkan päässä keskustasta. Piritasta löytyy mm. hiekkaranta sekä huvisatama. Kadriorgissa on Pietari Suuren perustama yleinen puisto sekä tsaarin barokkipalatsi. Lähde viettämään kesäpäivää vaikka piknikin merkeissä tai tutustumaan Kumun taidemuseoon. Rocca al Maren alue on myös omanlainen vapaa-ajankohde. Sieltä löytyy Tallinnan eläintarha sekä Viron ulkomuseo. Lisäksi siellä on Saku Suurhall, jossa järjestetään erilaisia konsertteja ja tapahtumia sekä suuri Rocca al Maren ostoskeskus. Keskustasta löytyy nykyaikaisempi ja uudempi Tallinna korkeine ja lasisine hotelleineen sekä kauppoineen.


Kuvat: OHMYGOSSIP/Helena-Reet Ennet
Lähteet: Ikaalisten matkatoimisto & alprosoya.fi


Tags assigned to this article:
matkailuTallinnavinkkejäViro

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory