Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Pia Sarkkinen: Road trip Keski-Eurooppaan, Kolmården

Pia Sarkkinen: Road trip Keski-Eurooppaan, Kolmården

OHMYGOSSIP – Terveisiä täältä reissun päältä. Meidän perhe tekee joka vuosi matkan johonkin ja on tärkeää päästä pois niistä kotiympyröistä. Tänä vuonna me päätettiin lähteä kiertelemään Eurooppaa autolla ja tutustumaan sen tuomiin nähtävyyksiin ja mielenkiintoisiin paikkoihin. Lähdettiin reissuun aikaisin sunnuntai aamuna, suuntana Turku ja sieltä Viking Linella Tukholmaan. Tukholmasta matka jatkui autolla Kolmårdenin eläinpuistoon mikä oli lapsille ja meille aikuisillekkin todella mielenkiintoinen elämys. Suosittelen viipymään Kolmårdenissa kaksi yötä niin on aikaa kiertää puisto rauhassa läpi.

Kolmårdenissa oli ilo huomata miten hyvin eläimiä kohdeltiin ja miten paljon tilaa niillä oli siellä. Nähtiin upea ja mahtipontinen lintushow ja käytiin köysirata safarilla missä päästiin tutustumaan eläimiin yläilmoista käsin. Välillä oltiin jopa niin korkealla, että korkeanpaikankammoista hirvitti ja perheen pienintä vähän jopa oikeasti pelotti. Oli kiva nähdä karhunpentujen kirmaavan pitkin kallioita, leijonien ottavan päivänokosia ja ihan super pikkuruisen metsäkauriin kipittävän pitkin metsiä. Lisäsäväyksen safarille toi Suomenkielinen selostus koko matkan ajan.

Kolmårdenista löytyy myös huvipuisto ja niin pelottava vuoristorata, että jopa meidän teini passas sen kyydin. 115km/h vauhti ja 83 asteen pudotus ei oikeen innostanu muakaan, mutta muutama muu tosi kiva pienempi huvipuistolaite tuli kokeiltua. Ruoka oli hyvää ja ravintoloita löyty joka lähtöön ja tietty ihana jälkkäri omena kanelipulla pirtelö kruunas kaiken.

Mahtava reissu Kolmårdenissa koettu ja tää päivä ollaan vietetty autossa istuen, 9h ihailtu maisemia ja ylitetty Ruotsin ja Tanskan erottava 20km pitkä silta. Nyt ollaan, Billundissa mistä huomenna aamulla sännätään Legolandiaan jonka jälkeen lepuutellaan vielä yksi yö täällä ja sitten matka jatkuu kohti Saksaa 🙂

ihanaa loppuviikkoa kaikille

Pia

 

 

 


Tags assigned to this article:
#djurpark#familyvacation#kolmårdenmatkailu

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory