Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla viime viikonloppuna

Tuija Järvinen: Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla viime viikonloppuna

OHMYGOSSIP – Syksyinen tuulahdus ja tervehdys! Viikonloppuna piipahdin tutussa seurassa Kuopion Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla. Torilla oli edustettuna eri kansallisuuksia tuotekojuineen kolmestakymmenestä eri maasta. Myynnissä ja tarjolla oli erilaista ruokakulttuuria, koruja, vaatteita, hierontaa ja kaiken maailman tuotteita laidasta laitaan.

Tori oli mustanaan ihmisiä, huolimatta taannoisesta Turun surullisesta ja sydäntä särkevästä tragediasta. Järkytyin ja olen surrut murhenäytelmää kovasti viime päivät. Vein hautausmaalle tragedian uhrien muistoa kunnioittaen kynttilän ja ruusuja. Otan myös syvästi osaa kaikkien murhenäytelmässä mukana olleiden uhrien ja haavoitettujen – omaisten, läheisten ja ystävien suruun sekä koko maamme suruun. Suruhan on yhteinen. Tätä koko maatamme järkyttänyttä tragediaa en käsittele tässä blogissa sen enempää.

Tärkeintä on kuitenkin, ettei anna hysteeriselle pelolle valtaa ja jatkaa elämää eteenpäin. Terveellinen varovaisuus ja pelkokin on hyväksyttävää, mutta jos, et uskalla ”elää” siis antaen pelon hallita liikaa elämääsi – eikö se olisi sitten sama kuin et eläisi lainkaan? Tämä kuulostaa julmalta, mutta eikö tässä piile totuuden siemen?

Tällä kertaa en sortunut ostamaan mitään markkinoilta. Minulla on tavaroita, koruja ja vaatteita (tosin naisilla niitäkään ei ole koskaan liikaa, kuten ei mitään muutakaan) vaikka muille jaettavaksi, ja vaatteitani olen antanut ja lahjoittanut suuret määrät vuosien varrella hyväntekeväisyyteen ja läheisilleni. Jos vaatteesi vain riippuvat henkareissa vaatekaapissasi niitä sinun pitämättä, niin mitä ihmettä ne tekevät siellä pölyyntymässä, kun jollekin niillä voisi olla todellista käyttöä. Paikallisen median mukaan markkinakävijöitä oli ollut kaiken kaikkiaan yli 80 000! Se on melkoinen määrä.

Toissa päivänä poikkesimme Leppävirralla. Leppävirta on mukava, pieni ja kaunis paikkakunta. Voisin jopa kuvitella asuvani siellä eläkepäivinä. Järvi ympäröi luonnon keskellä sijaitsevaa pientä ja sievää maaseutukylää. Ystävälliset Ihmiset tervehtivät vaikka eivät tuntisikaan.

Ilmassa alkaa olla jo tulevan syksyn tuntua ja pieni osa lehdistäkin on jo putoillut puista maahan. Täällä on ollut aina viime päiviin saakka parikymmentä astetta lämpöä sekä melko aurinkoista, mutta nyt parin viime päivän aikana lämpötila on tippunut viisi astetta ja tuulessa on jo sitä tuttua syksyn kirpeyttä sekä koleutta.

Kuvat markkinoilta: Tuija Järvinen

Leppävirralla.

Leppävirran 40 metriä korkea silta. Näyn pisteenä alhaalla keskellä.

 

 

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory