Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Ozzy Vikman: Mun vinkit miten selviytyä syksyn ja talven pimeydestä, part 1. Mukana laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen!

Ozzy Vikman: Mun vinkit miten selviytyä syksyn ja talven pimeydestä, part 1. Mukana laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen!

OHMYGOSSIP – Nyt alkaa olla taas se aika vuodesta, milloin päivät lyhenevät nopeasti ja auringonvalo vähenee. Minusta alkaa todella helposti tulla kiukkuisempi, on vähemmän energiaa, ja enemmän synkkiä ajatuksia, koska en kestä kylmyyttä ja pimeyttä ollenkaan.

En ole montaa kokonaista talvea viettänyt Suomessa, mutta nyt kun on oma perhe, niin on vaikeampi lähteä lämpöön pariksi kuukaudeksi. Jos sun kukkaron nyörit on liian tiukalla ja olet koko syksyn ja talven Suomessa, niin tässä muutamia vinkkejä multa sekä asiantuntijalta, miten on helpompi pärjätä kylmyyttä ja pimeyttä vastaan. Mukana laillistettu ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen.

Tämä runo kuvaa, mitä tunnen syksyllä/talvella.

Darkness
Darkness all around me

Darkness in my mind
Darkness in daylight
Darkness in my soul
Darkness in my eyes
I wanna see the light
I wanna escape the darkness,
but not this time,
not now,
I have to walk thru the darkness,
until I find the light.

(Runo kirjasta “A Thing Called Life”, Ozzy Vikman)

Eli noin vuosi sitten, kun kuvattiin “Hurjat rakkauskilot” sain vinkin meidän taitavalta ravitsemusterapeutilta, Reijo Laatikaiselta, että voisin kokeilla kirkasvalon käyttöä. Mutta koska olen itse ehtinyt kokeilla kirkasvaloa vasta noin kaksi kuukautta, kysyin häneltä tuoreessa haastattelussa enemmän asioita koskien kirkasvalon käytön hyötyjä ja kuinka tärkeätä on ylläpitää monipuolinen ruokavalio. Niiden kuukausien aikana, kun käytin kirkasvaloa säännöllisesti, niin huomasin olevani energisempi ja pirteämpi ja jaksoin paremmin arjessa heti aamusta alkaen. Kirkasvalolamppuja on markkinoilla erilaisia ja eri hintaisia, joten onkin tärkeää etsiä se itselle sopiva vaihtoehto.

Tässä laillistetun ravitsemusterapeutin Reijo Laatikaisen omat kokemukset:

Kirkasvalo auttaa minua pitämään unirytmin kunnossa ja ehkäisee aamupäivän väsymystä talviaikaan. Vaikka työni keskittyy ruokavalioasioihin, suositan kirkasvalokokeilua heille, jotka eivät ole sitä kokeilleet ja kärsivät talviaikaan väsymyksestä ja alakulosta. Monet saavat apua, mutta ei luonnollisestikaan kaikki. Missään tapauksessa kirkasvalo ei ole mikään ihmehoito, joka ratkaisee kaiken talviaikaisen masennuksen. Omasta kokemuksestani kirkasvalon avulla unirytmi pysyy kunnossa ja se piristää minua.

Ruokavalion pitäminen terveellisenä on tärkeää pimeään vuorokauden aikaan. On hyvin yleistä, että makeannälkä pahenee pimeään vuoden aikaan, mutta tälle ei pidä antaa periksi. Makeat herkut ja runsas hiilihydraattien syöminen erityisesti lounasaikaan väsyttävät ja siten pahentavat pimeäväsymystä ja alakuloa entisestään vaikka saattavatkin tuoda hetkellisen hyvän olon. Alkoholin runsas käyttö pahentaa väsymystä.”


Ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen

Tässä oli ensimmäinen blogikirjoitus tähän sarjaan, lisää vinkkejä syksyn ja talven varalle tulossa pian!

Tsemiä syksyyn, terveisin,
Vikman Ozzy

 

 Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory