Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Kuka on 74-vuotias ”Big B” – 30 miljoonaa Twitter-seuraajaa?

Kuka on 74-vuotias ”Big B” – 30 miljoonaa Twitter-seuraajaa?

OHMYGOSSIP – Katy Perry ja Justin Bieber yli 100 miljoonaa Twitter-seuraajaa – mutta kuka on 74-vuotias Big B, 30 miljoonaa seuraajaa?

Kyseessä on Intian ”Twitter-kunkku”, suosikkinäyttelijä Amitabh Bachchan. 1970-luvulla maineeseen noussut Bollywod-tähti on nykyään yksi Intian elokuvateollisuuden merkittävimmistä nimistä – Big B.

Amitabh Bachchan (oik. Amitabh Harivansh Bachchan; s. 11. lokakuuta 1942 Allahabad) on intialainen näyttelijä. Hän tuli tunnetuksi Bollywoodissa 1970-luvulla, ja on nykyisin yksi Intian elokuvateollisuuden merkittävimmistä henkilöistä. Bachchanista käytetään myös nimitystä Big B.

Bachchan on voittanut uransa aikana lukuisia palkintoja, muun muassa kolme National Film Awards -palkintoa ja neljätoista Filmfare Awards -palkintoa. Näyttelemisen ohella Bachchan on toiminut muun muassa elokuvatuottajana ja juontajana. Hän oli myös Intian parlamentin jäsen 1984–1987. Vuonna 1984 hän sai Padma Shri -palkinnon.

Amitabh Bachchan tunnetaan syvästä baritoniäänestään. Hän on ollut kertojana, playback-laulajana sekä juontajana lukuisissa ohjelmissa. Tunnettu elokuvaohjaaja Satyajit Ray oli niin vaikuttunut Bachchanin äänestä, että hän päätti käyttää hänen ääntään kertojanäänenä elokuvassa Shakinpelaajat, koska hän ei löytänyt sopivaa roolia hänelle. Vuonna 2005 Bachchan lainasi äänensä Oscar-palkittuun ranskalaiseen dokumenttiin Pingviinien matka, jonka ohjasi Luc Jacquet.

Bachchan juontaa Haluatko miljonääriksi? -ohjelman intialaista versiota Kaun Banega Crorepatia.

Keväällä 2016 julkaistujen veronkiertoa paljastavien Panaman papereiden mukaan Bachchan on johtanut vähintään neljää veroparatiisiyhtiönä toiminutta kuljetusfirmaa, jotka on rekisteröity Brittiläisille Neitsytsaarille tai Bahamaan. Bachchan on kieltänyt kaikki syytökset ja vakuutti, että on maksanut aina veronsa Intiaan.

Näyttelijä Shah Rukh Khan on Twitterin toiseksi seuratuin intialainen (27.6 miljoonaa seuraajaa), Koimoi.com kertoo.

 

Kuva: Amitabh Bachchan (OHMYGOSSIP)


Tags assigned to this article:
Amitabh BachchanBig BShah Rukh KhanTwitter

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory