Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Ensimmäinen taojooga ja meditaatiokokeiluni

Tuija Järvinen: Ensimmäinen taojooga ja meditaatiokokeiluni

OHMYGOSSIP – Tervehdys! Olin eilen illalla taojoogatunnilla, johon liittyi myös hymymeditaatio-osuus. Olin erittäin yllättynyt taojoogan tehosta, sillä tunnin päätyttyä verenkiertoni elpyi ja koko kehoni oli hiestä märkänä.

Mitä taojooga on?

”Taojooga on kehon, mielen ja hengen harjoitus, jonka pyrkimyksenä on auttaa meitä elämään harmoniassa luonnon, maan, maailmankaikkeuden ja korkeamman olemuksemme kanssa.” (lainaus: www.taojooga.fi)

Taojoogaa ei saa jooganimestään huolimatta sotkea intialaiseen joogaan, vaan se on osa syvempää chi kungia. Chi kungissa mennään suoraan energian ja meditaation lähteille. Taojoogaa kutsutaan myös mm. parantavaksi taoksi.

Teimme joogaohjaajamme esimerkin mukaisesti erilaisia liikesarjoja käyttäen hyväksi koko kehoamme. Liikesarjojen tulee olla hallitusti ja maltilla suoritettuja ilman minkäänlaista kiirettä. Tärkeää on myös kuunnella kehossamme tapahtuvia vaikutuksia liikesarjojen teon yhteydessä, sekä hengittää oikein. Itselläni oli taipumus kiirehtiä liikkeiden teon kanssa liikaa. Pitää yrittää keskittyä, hiljentyä ja tehdä liikkeet omaan kiireettömään tahtiin, tällöin niistä saa parhaan tehon irti. En ala tässä kertoa liikesarjoista sen enempää, vaan kehotan sinua menemään joogaan ja kokeilemaan itse! Harjoituksen osa-alueita voit kuitenkin tutkia etukäteen itse; taojooga.fi -sivustolta.

Mitä hyötyä minulle jäi kokemuksesta?

Sain mukavia ihmiskokemuksia, todella rennon ja levänneen olotilan ja tunsin miten kehoni hermopinteet sekä rintakehä avautui. Kuulin, miten kehoni eri paikat suorastaan naksuivat kohdilleen.  Uskon, että tämä joogan muoto myös vähentää stressiä ja auttaa hallitsemaan sitä. Useinhan stressi hallitsee meitä ihmisiä. Varmaan unenlaatu paranee monilla. Minä ainakin nukuin kuin tukki yöni.

Mukaasi tunnille, et tarvitse kuin jooga- tai jumppamaton sekä rennot sisävaatteet. Tietenkin hyvä ja avoinmieli lisäävät jooganautintoa. Voin lisäksi todeta omasta puolestani, että kyllä taojooga kohentaa myös kuntoa. Rauhoittuminen, erilaiset liikesarjojen teot ja venyttely tekevät hyvää tällaiselle kuntosali-ihmiselle, joka tekee alituiseen staattisia voimaliikesarjoja.

Suosittelen lämpimästi. Tämä ei jääne viimeiseksi käynnikseni.

Lähteet:

http://www.taojooga.fi/

http://www.tarmohakkarainen.net/#/tarmohakkarainen

”Taojooga on kehon, mielen ja hengen harjoitus, jonka pyrkimyksenä on auttaa meitä elämään harmoniassa luonnon, maan, maailmankaikkeuden ja korkeamman olemuksemme kanssa.”

 

-Yhteistyössä Taojooga.fi: n kanssa-

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory