Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Sirkka-Liisa Anttila: Euroopan neuvosto tarvitsee lobbausrekisterin

OHMYGOSSIP — Euroopan neuvoston Suomen valtuuskunnan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) kannattaa lobbausrekisterin perustamista ja parlamentaarisen yleiskokouksen läpinäkyvyyden lisäämistä muutenkin. Anttila puhui yleiskokouksen istunnossa tiistai-iltana, kun käsittelyssä oli korruption kitkemistä koskeva päätöslauselmaehdotus.

Euroopan neuvostossa on herännyt epäilyjä siitä, että yleiskokouksen nykyisiin ja entisiin kansanedustajajäseniin on vaikutettu epäasiallisin keinoin, jotta heidän maaraporttinsa ja kannanottonsa olisivat muuttuneet suopeammiksi muun muassa ihmisoikeusloukkauksista epäiltyjä hallituksia kohtaan.

“Korruptiosyytökset ovat kyseenalaistaneet Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen uskottavuuden aikana, jolloin olisi erittäin tärkeää palauttaa ihmisten usko demokraattisiin instituutioihin”, Anttila paheksui.

Brittikansanedustaja Ian Liddell-Graingerin raportissa ehdotetaan muun muassa lobbausrekisteriä ja tiukempia sääntöjä sidonnaisuuksien ilmoittamiseen. Myös yleiskokousten entisten jäsenten siirtyminen konsulttitehtäviin pitäisi saada kuriin.

“Vaikka Euroopan neuvoston parlamentaarinen yleiskokous on ollut avainroolissa edistämässä päätöksenteon läpinäkyvyyttä, se ei ole aina merkinnyt yleisistunnon oman läpinäkyvyyden lisääntymistä. Välttääksemme eturistiriidat julkisen ja yksityisten toimien välillä meidän tulee vahvistaa yleiskokouksen läpinäkyvyyttä ja parantaa sen hallintoa Euroopan neuvoston korruption vastaisen toimielimen GRECO:n suositusten mukaisesti”, Anttila totesi.

“On selvää, että Euroopan neuvostoon kohdistuu taloudellisia intressejä sen käsittelemien aiheiden takia.

“Yleiskokous ei ole immuuni korruptiolle. Siksi on hyvä, että asiasta puhutaan avoimesti. Yleiskokouksen tulisi osoittaa suurempaa päättäväisyyttä korruption kitkemisessä tarjoamalla tietoa ja koulutusta sen jäsenille.”

 

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory