Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Suuri valiokunta kuuli ministeri Terhoa Eurooppa-neuvoston valmisteluista

Suuri valiokunta kuuli ministeri Terhoa Eurooppa-neuvoston valmisteluista

OHMYGOSSIP — Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho (si.) antoi suurelle valiokunnalle tänään selvityksen yleisten asioiden neuvoston tulevasta kokouksesta (17.10.).

Neuvoston aiheina ovat lokakuun Eurooppa-neuvoston päätelmien valmistelu (19.–20.10.) ja vuotuinen keskustelu oikeusvaltioperiaatteesta. EU27-kokoonpanossa ministerit saavat tilannekatsauksen Brexit-neuvotteluista sekä keskustelevat Yhdistyneessä kuningaskunnassa sijaitsevien EU-virastojen uudesta sijoittamisesta.

Eurooppa-neuvoston päätelmät on tarkoitus antaa muuttoliikkeestä, digitaalisesta Euroopasta, turvallisuudesta ja puolustuksesta sekä ulkosuhteista.

Suuren valiokunnan jäsenet keskustelivat ministeri Terhon kanssa mm. Suomen linjauksista muuttoliikkeen hallinnassa sekä suhteesta Turkkiin. Ministeri Terho vahvisti, että Suomen kannat eivät ole muuttuneet kummassakaan kysymyksessä.

Brexit-neuvotteluissa EU ei ole valmis siirtymään toiseen vaiheeseen, vaan neuvottelut erojärjestelyistä jatkuvat myös Eurooppa-neuvoston jälkeen. Suuren valiokunnan keskustelussa ministeri Terho totesi, että EU:n mandaatti pääneuvottelija Barnierille on selvä, eikä toiseen vaiheeseen olla siirtymässä ennen riittävää edistymistä.

Yleisten asioiden neuvosto käsittelee myös Euroopan lääkeviraston (EMA) ja Euroopan pankkiviranomaisen (EBA) siirtämistä pois Yhdistyneestä kuningaskunnasta. Ministeri Terho kertoi hallituksen ja Helsingin kaupungin vaikuttamistyön jatkuvan EMA:n sijoittamiseksi Helsinkiin.

Yleisten asioiden neuvosto päättää virastojen uusista sijaintipaikoista marraskuussa.

Valiokunta käsitteli lisäksi ehdotusta verotuksen alan tietojenvaihtodirektiivin muuttamiseksi. Valiokunta päätti äänestysten jälkeen yhtyä valtioneuvoston kantaan asian jatkovalmistelussa. Vastaesitykset asiassa tekivät edustaja Arhinmäki (vas.) edustajien Tuppurainen (sd.) ja Halmeenpää (vihr.) kannattamana sekä edustaja Mäkelä (ps.).

Vastaesitykset julkaistaan suuren valiokunnan kokouspöytäkirjassa eduskunnan verkkopalvelussa.

Suuren valiokunnan seuraava kokous on keskiviikkona 18. lokakuuta klo 13.00.

Eurooppa-neuvostoon kuuluvat EU:n jäsenmaiden päämiehet, Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja ja Euroopan komission puheenjohtaja. Eurooppa-neuvosto määrittelee EU:n yleisen poliittisen suunnan ja prioriteetit, mutta se ei neuvottele eikä hyväksy EU-lainsäädäntöä.

Kuva: Sampo Terho (Kimmo Brandt / Compic / Eduskunta)
Lähde: Eduskunta.fi


Tags assigned to this article:
Eduskunnan tiedotteetEduskunta

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory