Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet: 5 NÄHTÄVYYTTÄ, joissa Marokon Marrakechissa suosittelen ehdottomasti käymään + Matkakuvat!

Helena-Reet: 5 NÄHTÄVYYTTÄ, joissa Marokon Marrakechissa suosittelen ehdottomasti käymään + Matkakuvat!

OHMYGOSSIP – Pohjoismaalaiset suosivat lomamatkojensa kohteina paikkoja, joissa on palmuja, altaita, kirjavia etelämaalaisia tavaroita täynnään olevia markkinoita, maukasta paikallista ruokaa tarjoavia ravintoloita ja lämmin ilmasto. Tästä syystä Marokko on juuri sellainen paikka, johon aina useammin halutaan mennä lomalle tai kokousmatkalle. Aurinko on taattu ja lämpötila on miellyttävä. Marokon Marrakechiin kannattaa matkustaa vuoden ympäri, vaikkakin kevät ja syksy ovat kaupungin parhaat kaudet. Keskikesällä voi olla hieman liian kuuma (lähes 38 ºC), elokuussa ramadanin aikaan kaupat ja ravintolat ovat usein kiinni. 

Marrakech lumoaa eksoottisella monipuolisuudellaan, jonka luonteenomainen piirre on eri kulttuurien ja aikakausien rauhallinen rinnakkaiselo. Marrakechissa itämainen kulttuuri kohtaa länsimaisen, keskiaika tämän päivän nykyajan. NordenBladet esittelee teille 5 nähtävyyttä, joissa Marrakechissa käydessä kannattaa ehdottomasti käydä.

1. Djemaa el-Fna eli Tarinankertojien aukio
Tämä on Marrakechin ilmeisesti tunnetuimpia paikkoja vanhassakaupungissa (medinassa). Aukio on laaja kaupustelupaikka ja koko kaupungin erilaisten toimintojen keskipiste. Djemaa el-Fnan vilkkaalla ja meluisalla aukiolla voi tavata esityksiään suorittavia amatööri- ja ammattimuusikoita, akrobaatteja, taikureita, tarinankertojia, ennustajia, eläintenkesyttäjiä ja muita viihdyttäjiä. Paikka tunnetaan myös kuolleiden tai hirtettyjen aukiona, sillä vielä vuonna 1912 juuri täällä pidettiin rikollisten julkisia oikeudenkäyntejä ja tarvittaessa myös kuolemanrangaistus vietiin samassa paikassa täytäntöön. Marrakechin vanhakaupunki kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Kaupungin historiallisen merkityksen vuoksi Marrakechissa voi nähdä paljon kiinnostavaa historiallista arkkitehtuuria. Kaupunginmuuri, joka on pääosin rakennettu 1100-luvulla, on 19 kilometrin pituinen. Muuri on jopa 5,8 m korkea ja siinä on 20 porttia ja noin 200 tornia.

2. Marrakechin berberitori (souk)
Omaperäinen nähtävyys ja mikseipä myös hyödyllisten ostosten tekopaikka on Marrakechin berberitori (souk) – suurin lajissaan Marokossa. Tältä useista pienistä erillisistä toreista koostuvalta torilta voi löytää hyvin erilaista tavaraa berberien käsitöistä aina nykyaikaiseen elektroniikkaan saakka.

3. Bahia-palatsi (osoite: Medina Avenue Imam el Ghazali, Marrakech 40000, Marokko) 
Bahia-palatsi on 1900-luvun alussa visiiri Ba Ahmed Ben Moussan itselleen ja neljälle puolisolleen kodiksi rakennuttama mahtava palatsi. Se on Marrakechin hallitsijoiden varakkuudesta ja elämäntavoista loistavasti säilynyt todiste. Bahia-palatsissa vierailu vie kävijän takaisin mahtavan visiirin ja hänen haareminsa aikoihin. Bahian sisäpihojen, puutarhojen ja suihkulähteiden runsauden ansiosta tilaa riittää kaikille vieraille ja paikan ilmapiiri on kokemisen arvoinen.
4. Jardin Majorelle (osoite: Rue Yves Saint Laurent، Marrakesh 40090, Marokko)
Viideltä mantereelta koottuine monipuolisine kasvikokoelmineen Majorellen (kasvitieteellinen) puutarha on ollut turisteille avoinna vuodesta 1947 alkaen. Tämä puutarha tunnetaan kaktuskokoelmastaan, suihkulähteistään ja siellä elävistä enemmästä kuin 10 endeemisestä lintulajistaan. Kaikille kiinnostuneille avoimen Majorellen puutarhan loi ranskalainen taiteilija Jacques Majorelle – tämä kaunis yksityisalue oli hänen 40 vuotta kestäneen työnsä tulos. 18 vuoden kuluttua taiteilijan kuolemasta alueen ostivat Yves Saint Laurent ja Pierre Berge. He kunnostivat puiston yksityisalueena. Sinne on levitetty myös 1. kesäkuuta 2008 Pariisissa kuolleen muotisuunnittelijan tuhka.


5. Koutoubia-moskeija (osoite: Medina Jamaa El Fenna, Marrakech 40000, Marokko)
Djemaa el-Fnasta 200 metrin päässä sijaitseva Koutoubian moskeija on yksi kaupungin vanhimmista rakennuksista (rakennettiin 1100-luvun toisella puoliskolla) ja sen 77 m korkuinen minareetti kohoaa yli koko kaupungin. Moskeija tunnetaan myös sellaisilla nimillä kuten Kutubiyya Mosque, Jami’ al-Kutubiyah, Kotoubia Mosque, Kutubiya Mosque ja Kutubiyyin Mosque.
Kuvia ja videoita Marokon matkalta löydätte myös Helena-Reet Ennetin (@helenareetennet) ja Estella Elishevan (@estella.elisheva) Instagram-tileiltä.

Teksti ja Marokon matkakuvat: Helena-Reet Ennet

Avainsanat: Maroko, Marokko, Maroco, Moroc, Morocco, Moroco, Visit Morocco, Marrakech, Come2Morocco, matkailu, matkailuelinkeino, matkailuauto, matkailuautot, matkailumessut, matkailu messut, matkailuala, matkailuauto vuokraus, matkailualan perustutkinto, matkailu avartaa, matkailuvaunu, matkailuvaunut, matkailuauto b kortti, matkailuvaunu b-kortti, matkailualan työpaikat, matkailu suomessa, matkailu uutiset, matkailu ala, matkailu suomi, matkailu elokuvat, matkailu työpaikat, caravan matkailu, matkailu ja ravitsemisala, matkailublogi, matkailu artikkeli, matkailu avartaa englanniksi, matkailu foorumi, cityshoppari matkailu, matkailu avoimet työpaikat, matkailu äkkilähdöt, älypää matkailu, äkäslompolo matkailu, matkailu ja majoitus, matkailu blogilista, matkailu diilit, matkailu englanniksi, matkailu elinkeinona, matkailu finland, matkailu helsinki, matkailu ilmastonmuutos, matkailu ja ravintola-alan tes palkka, matkailu ja palveluliiketoiminta, matkailu ja ravintola ala, matkailu ja terveys, tech-uutisia, tech news, tech uutisia, matkailu uutisia, matkailu kotimaassa, matkailu koulutus, matkailu keskustelu, matkailu kiinnostaa lapsiarkea enemmän, matkailu lehti, matkailu lasten kanssa, matkailulehdet, matkailu lainsäädäntö, matkailumainos, matkailumarkkinointi, matkailu nähtävyydet, matkailu opiskelu, matkailuohjelma, matkailu pohjanmaa, matkailu suomessa kesällä, influencer, influencers, vaikutusvalta, vaikuttajat. luettelo bloggaajista, top bloggaajia, kuuluisia bloggaajia, parhaat bloggaajat, tunnetuimpia bloggaajia, visit, bloggaajia Ruotsista, bloggaajia Suomesta, bloggaajia Tanskasta, bloggaajia Norjasta, bloggaajia Virosta, bloggaajia Islannista, bloggaajia Pohjoismaista, Mihin mennä, mitä tehdä, mitä nähdä, mitä vierailla, tiedot, tieto, informaatio, neuvonta, tiedotus, tiedotustoiminta, travel, matkailublogi, blogi, matkailubloggaaja, matkailutoimisto


Tags assigned to this article:
äkäslompolo matkailuälypää matkailuBahiaBahia-palatsibloggaajabloggaajia Islannistabloggaajia Norjastabloggaajia Pohjoismaistabloggaajia Ruotsistabloggaajia Suomestabloggaajia Tanskastabloggaajia Virostablogicaravan matkailucityshoppari matkailuCome2MoroccoDjema el-FnaDjemaa el-FnaDjemaa el-FnaainfluencerinfluencersinformaatioJami' al-KutubiyahJardin MajorelleJemaa El FnaJemaa el-FnaaKotoubia MosqueKoutoubiaKoutoubia-moskeijaKutubiya MosqueKutubiyya MosqueKutubiyyin Mosquekuuluisia bloggaajiaMarocMarokkoMarokoMarokon matkailutoimistoMarrakechin berberitorimatkabloggaajamatkailumatkailu äkkilähdötmatkailu alamatkailu artikkelimatkailu avartaamatkailu avartaa englanniksimatkailu avoimet työpaikatmatkailu blogilistamatkailu diilitmatkailu elinkeinonamatkailu elokuvatmatkailu englanniksimatkailu finlandmatkailu foorumimatkailu helsinkimatkailu ilmastonmuutosmatkailu ja majoitusmatkailu ja palveluliiketoimintamatkailu ja ravintola alamatkailu ja ravintola-alan tes palkkamatkailu ja ravitsemisalamatkailu ja terveysmatkailu keskustelumatkailu kiinnostaa lapsiarkea enemmänmatkailu kotimaassamatkailu koulutusmatkailu lainsäädäntömatkailu lasten kanssamatkailu lehtimatkailu messutmatkailu nähtävyydetmatkailu opiskelumatkailu pohjanmaamatkailu suomessamatkailu suomessa kesällämatkailu suomimatkailu työpaikatmatkailu uutisetmatkailu uutisiamatkailualamatkailualan perustutkintomatkailualan työpaikatmatkailuautomatkailuauto b korttimatkailuauto vuokrausmatkailuautotmatkailubloggaajamatkailublogimatkailuelinkeinomatkailulehdetmatkailumainosmatkailumarkkinointimatkailumessutmatkailuohjelmamatkailutoimistomatkailuvaunumatkailuvaunu b-korttimatkailuvaunutmihin mennämitä nähdämitä tehdämitä vieraillaMoreMoroccoMoroccoMuchMorocconeuvontaparhaat bloggaajatsouktech newstech-uutisiatiedottiedotustiedotustoimintatietotop bloggaajiatraveltunnetuimpia bloggaajiavaikuttajat. luettelo bloggaajistavaikutusvaltavisitVisitMoroccoYSLYves Saint Laurent

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory