Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Marrakechin kiertoajelua ja upeita kohteita valokuvineen

Tuija Järvinen: Marrakechin kiertoajelua ja upeita kohteita valokuvineen

OHMYGOSSIP – Hyvin nukutun yön jälkeen heräsin virkeänä uuteen aamuun noin kello kuuden aikaan. Heräsin tuhansien pikkulintujen kovaääniseen sirkutukseen jo ennen hotellin vastaanotosta tilaamaani herätystä. Nukuin parvekkeen ovi hiukan raollaan. Se oli turvallista, sillä hotellimme oli 5 tähden tasoa, sijaitsi turvallisella alueella ja sviittini oli lisäksi kolmannessa yläkerroksessa.

Olin aamiaisella kello kahdeksan aikaan. Tarjolla oli runsaita buffet-pöytiä. Valitsin itselleni tomaatti- ja juustomunakkaan, jonka kokki valmisti toivomukseni mukaisesti. Lisäksi join vaniljasmoothien ja söin juustosämpylän. Lisukkeeksi otin kurkkua ja oliiveja. Join maitokahvia, tuorepuristettua appelsiinimehua ja lopuksi nautin vielä paikallista hyvää minttuteetä. Tarjolla oli myös kaikenlaisia makeita leivonnaisia. Otin yhden pienen muffinin. Nyt sitä sitten kelpasi lähteä kiertoajelulle, kun kupu oli ravittu! Aamiaisen nautittuamme nousimme meidän ryhmälle varattuun pikkubussiin. Aloitimme opastetun Marrakechin kiertoajelun kohteina mm.; Koutoubian moskeija, Menaran upea puutarha ja Bahian palatsi.

Ensimmäinen kohteemme Koutoubian moskeija on Marrakechin kuuluisin moskeija. Kävimme sen eri puutarhoissa. Moskeijan sisäosiin meillä ei ollut mitään asiaa, sillä sinne pääsevät vain muslimit. Menaran upea puutarha sijaitsee Hivernagen – kaupunginosassa. Sieltä on henkeäsalpaavan kaunis näkymä Atlasvuorille. Sitä näkyä pelkästään kannattaa käydä ihailemassa.

Varsinainen lempikohteeni oli romanttisen kaunis Bahia palatsi, eikä vähiten sen historian takia. Se tunnetaan Marrakechin kauneimpana palatsina. Palatsi oli tunnettu aiemmin nimellä La Bahia, kaunis. Palatsi on rakennettu 1860-1874. Palatsin 150 huonetta mahtuvat kahdeksan hehtaarin pinta-alalle. Huoneista vain pieni osa on esillä yleisölle. 1800 -luvun lopulla orjuudesta visiiriksi noussut Abu Ahmed rakensi palatsia entistä loistokkaammaksi. Hänellä oli palatsissa 24 jalkavaimoa ja 4 varsinaista vaimoa. Yksi heistä oli hänen lempivaimonsa, jota hän rakasti yli kaiken. Kuinka romanttista…..Nykyinen Marokon kuningas asuu palatsissa toisinaan ja kutsuu sinne valtionpäämiehiä sekä maailman kuuluisuuksia. Päivämme oli tässä vaiheessa vasta puolessa välissä ja oli päivällisen aika.

Ps. Kohteet ovat auki yleensä kello 8-17, hinta: 1 euro.

 

Valokuvat: OHMYGOSSIP/ Tuija Järvinen

Koutoubian moskeija

Moskeijan puutarhassa kasvaa “sour bitter” appelsiinipuita. Niillä on tärkeä rooli kuuluisan Chanel 5 parfyymin valmistuksessa. Chanel 5:hän tuli tunnetuksi maailmalla sen käyttäjän filmitähti Marilyn Monroen mukaan.

Moskeijan upea suihkulähde

Bahia palatsin sisäänkäynti

Bahia palatsin koristeellista arkkitehtuuria

Bahia palatsin upeat koristeelliset katot

Palatsin yksi sisäpihoista

Palatsin suihkulähde.

Palatsin sisäpuutarha.

Charmikas oppaamme

 


Tags assigned to this article:
MarokoMoroccoTuija Järvinen

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory