Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Mövenpick hotellivierailu, Majorelle-puisto, Tarinankertojien tori ja illallinen Dar Mohassa

Tuija Järvinen: Mövenpick hotellivierailu, Majorelle-puisto, Tarinankertojien tori ja illallinen Dar Mohassa

OHMYGOSSIP – Nautimme maittavan ja monipuolisen lounaan puolenpäivän jälkeen Mövenpickin 5 tähden hotellissa Marrakechissa. Kiertelimme myös hotellialueella ja tutustuimme upeisiin hotellihuoneisiin ja muihin palveluihin. Mövenpick lienee tuttu sinulle ainakin jäätelöistään.

Mövenpick Hotel Mansour Eddahbi Marrakech sijaitsee Medinan -kaupunginosassa L´Hivernage -alueella ja hotellissa on 503 huonetta, kolme uima-allasta sekä lastenkerho. Lisäksi alueella on kuusi ravintolaa ja baaria, kuitenkaan unohtamatta Ö de Rosen hienoa luxus kylpylä- ja hyvinvointikeskusta. Hotelli on saanut nimensä Ahmed Al Mansour Eddahibista, saadian dynastian sulttaanista. Mövenpick Hotels & Resorts hoitaa Marrakechin Palais des Congrès -messukeskusta, jossa sijaitsevat juhlatilat, auditoriot, näyttelytilat ja kokoustilat. Tähän kaikkeen Mövenpick Hotel Mansour Eddahbi Marrakech on yhteydessä.

Seuraavana vuorossa oli vierailu kuuluisaan Majorelle-puistoon, joka tunnetaan myös Jardins Majorelle-nimellä. Jardins on ranskaa ja tarkoittaa ”muotopuutarhaa”. Muotopuutarhassa kaikilla kasveilla ja puilla on tietty harkittu ja tarkka järjestys. Kerron lyhyesti puiston historiasta. Majorelle-puutarhan loi aikoinaan ranskalainen taidemaalari Jacques Majorelle. Hän eli ja vaikutti 1800 -luvun lopulta 1960 -luvun alkupuolelle. Hänet muistetaan parhaiten juuri Les Jardins Majorelle (=Majorelle puisto) -puistostaan Marrakechissa. Sinne on myös rakennettu Sininen huvila (Blue Villa), joka toimii tänä päivänä Yves Saint Laurentin museona.

Jacques Majorelle osti maata 1931 ja hän pyysi arkkitehti Paul Sinoiria suunnittelemaan ostamalleen alueelle huvilan. Pikkuhiljaa alue laajeni Majorellen ostaessa sitä koko ajan lisää. Majorelle työsti puutarhaansa peräti 40 vuotta. Hän myi sen 1950-luvulla, koska sen ylläpitäminen kävi hänelle liian kalliiksi. Yves Saint Laurent ja Pierre Bergé ostivat kokonaisuuden 1980 -luvulla. He omistivat alueen huviloineen 1980–2008, siihen saakka kunnes Yves Saint Laurent kuoli. Hänen tuhkansa on levitelty pitkin puutarhaa ja puutarhassa on hänen hautamuistomerkki. Mielestäni Majorelle -puisto on yksi kauneimpia paikkoja, mitä olen elämässäni ikinä nähnyt tai kokenut.

Tämän jälkeen tutustuimme vielä Jemaa el-Fnan ”tarinankertojien toriin”. Toriaukio, joka sijaitsee Medinassa, täyttyy ihmisistä yleensä iltahämärissä. Siellä näimme tanssi- ja musiikkiesityksiä, hennatatuoijia, käärmeenlumoojia sekä se oli täynnä erilaisia ruokakojuja. Illallisen nautimme Ravintola Dar Mohassa. Dar Moha -ravintola tarjoaa erilaisia ruokia, joista pidin eniten kanakääryleistä ja pääruoasta eli haudutetusta perunalihapadasta. Pata oli haudutettu Tagine-padassa. Pata oli todella mehevää ja herkullista, marokkolaisittain ”oukla ladida!” Ruokailuhetki Marokossa on aina erityinen, sillä siihen uhrataan aikaa ystävien ja perheen kanssa. Ruokalajeja on myös useita. Antoisa ja paljon kokemuksia sisältänyt päivä päättyi syvään ja ansaittuun uneen hotellin mukavassa ja tilavassa parisängyssä.

Hotelli Mövenpickin aulan taidetta.

Mövenpich hotellin upeaa ja loistokasta sisustuksellista arkkitehtuuria.

Hotelli Mövenpicin aulan sisustustyyliä.

Taidetta Hotelli Mövenpickissä ja minä sitä ihastelemassa.

Wc:n tiloista. Upeat seinälamput.

Hotelli Mövenpickin uima-allas alueelta. Täällä nautimme lounaan.

Herkullinen alkuruoka. Mozzarella juusto oli suussasulavaa.

Pääruoka oli kauniisti esillä.

Maukas, terveellinen ja värikäs jälkiruoka.

Majorelle -puiston sisäänkäynnin kyltti.

Majorelle -puiston aluekartta.

Jardins Majorelle eli muotopuutarha

Yves Saint Laurentin museo Majorelle -puistoalueella.

Yves Saint Laurentin museon sisätiloista.

Taustalla Koutoubian moskeija iltahämärissä.

Jemaa el-Fnan toriaukiolta.

Toriaukio päiväsaikaan.

 

 

 

 

.

 

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory