Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Iina Koppinen – sisustuksellisesti designin äärellä

Iina Koppinen – sisustuksellisesti designin äärellä

OHMYGOSSIP – Ihastuin valaisimeen, jossa lamppu näyttää ensi katsomalta olevan kuin jääpalan sisällä.  Aivan mahtava!  Oikeasti kyse on Block – valaisimesta, joka siis koostuu kahdesta lasitiilestä, joiden sisään on hiekkapuhallettu lampunmuotoinen syvennys.

Harri Koskisen käsialaa tämä tuote.  Hän suunnitteli valaisimen vuonna 1996, ja se on ollut MoMan pysyvässä kokoelmassa vuodesta 2000.

(MoMa – New Yorkin modernin taiteen museo) Otin tuosta selvää, kun jäi niin kovasti kiinnostamaan se valaisin!

Haluaisin tuollaisia valaisimia monta kappaletta työhuoneeseeni – asettelisin ne eri tasoille, valaisemaan ja luomaan tunnelmaa silloin, kun en käytä varsinaisia työvalojani.


Kuvat: Iina Koppinen

Nykyään myös kuvataiteilijoiden kanssa yhteistyönä toteutetaan heidän teoksistaan erilaisia printtejä.  Se on erinomainen idea voida tehdä omasta työstä eräänlaista designia.  Se lisää kuvataiteen ulottuvuuksia.  Toki tuo printti on eri asia, kuin alkuperäinen taideteos, mutta siinä on omat etunsa.   Se kohottaa alkuperäisen teoksen arvoa, lisää näkyvyyttä, ja sitten taas kuva siitä on itsessään sisustuselementtinä näyttävä ja arvokas, vaikkapa julkisiin tiloihin.

Olen suunnitellut joistakin omista maalauksistani myös uusia kuvia, käyttäen kuvankäsittelyä.  Mutta tuo, mitä tehdään suuremmassa mittakaavassa, perustuu kuvaan, joka on alkuperäisen teoksen näköinen.

Eräästä näytelystäni myytiin sama maalaus pari vuotta sitten kahteen kertaan, eri henkilöille.  En todellakaan tiennyt, että kyseinen maalaus oli jo myyty näyttelyn valvojan toimesta – ja ollessani toisaalla, minulle soitti yksityishenkilö, joka halusi ostaa maalauksen.

Myin sen suoraan.. ja suurinpiirtein tunnin sisällä siitä, sain tietää, että sama maalaus on myyty myös toiselle henkilölle!  Ensin panikoin, ajatellessani, että joudun perumaan jommankumman kaupan, mutta päädyimme ehkä hieman erikoisempaan ratkaisuun – ainakin tavallista poikkeavampaan.  Maalasin saman teoksen uudestaan, jotta kumpikin ostaja saisi juuri tuon kyseisen suunnittelemani ja toteuttamani maalauksen.  En kuitenkaan näe tuossa sinänsä mitään väärää, sillä ajattelen ehkä siten Andy Warhol- tyylisesti.. minusta taiteilija saa kopioida, eli oikeammin jäljentää, itseään.  Kumpikin maalauksista on samanarvoinen.  Kummassakin on sama alkuperäinen idea, ja toteutus, samalta tekijältä.  Ja mikäli tämä sopii ostajalle, niin silloin siinä ei ole ongelmaa.

Tähän vuodenaikaan erityisesti sopiva sisustusjuttu ovat myös kynttilät.  Pidän erityisesti Keski- Suomalaisen Kalevantuli- nimisen yrityksen tuotteista.  Mosaiikkikynttilä on kaunis ja mieleeni, mutta myös uniikki Juhla- niminen kynttilä hehkuu valmistustekniikkansa ja siis myös tuon pintakäsittelynsä ansiosta aivan ihanasti palaessaan.  Olen ostanut joitakin kappaleita heidän erilaisia kynttilöitään itselleni, joita en raaski edes polttaa.

xoxo,
Iina


Tags assigned to this article:
#sisustusdesignIina Koppinentaide

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory