Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Hiiva, sokeri ja jauhot saavat nyt kyytiä! Kaurapuurokaan ei enää käy

Tuija Järvinen: Hiiva, sokeri ja jauhot saavat nyt kyytiä! Kaurapuurokaan ei enää käy

OHMYGOSSIP – Minulla on ollut lapsesta asti mahavaivoja. Murrosiässä minulla todettiin vatsakatarri. Jossain vaiheessa parannuin vaivasta, kun jätin tietyt ruoka-aineet pois. Nyt parin viime kuukauden aikana mahavaivat ovat alkaneet uudestaan.

Toki aiemmin huomasin korvieni kutiavan ja jopa iho meni korvien sisäpuolelta rikki. Seurasin tilannetta ja näin tapahtui, kun söin hunajaa ja hiivalla nostettua leipää. Olen miettinyt sitäkin mahdollisuutta, että olisiko minulla ”hiivasyndrooma?” Suolistossa on liikaa hiivaa. Sieltä se voi levitä edelleen ja aiheuttaa kroonisia terveysongelmia. Jos teistä lukijoista joku tietää asiassa, niin minuun voi ottaa yhteyttä facebookin kautta.

Syötyäni tuotteita, joissa on hiivaa, mahani turpoaa kuin potkupallo ja oloni on todella tukala. Vaatteet kiristävät ja minulla onkin ollut paria eri kokoa vaatteita siltä varalta. Mahaa kivistää ja muuta mukavaa…Googletin asiassa ja sain hyviä neuvoja asian tiimoilta, esim. mitä ei suositella syötäväksi. Teen tällä hetkellä itse leipäni ilman hiivaa. Maissi- ja riisijauhot käyvät minulle. Lisään leipätaikinaan erilaisia siemeniä. Myös kaupasta on saatavana kohtuuhintaista Pirkan riisi-maissileipää. Leipä on lisäksi gluteiinitonta, hiivatonta ja laktoositonta.

Herneet ja pavut myös turvottavat. Sipulia ja paprikaa en voi edes ajatella syöväni. Olen myös huomannut sen, että peruna turvottaa. Sen takia olen siirtynyt bataattiin. Pastasta en erityisemmin edes pidä ja riisiä syön erittäin harvoin. Kalaa, kanaa, tiettyjä kasviksia ja salaatteja syön pääruuakseni . Olen alkanut syödä myös A+ luonnonjogurttia (asidofilus + bifidus) sekä juomaan laktoositonta piimää. Mustikoita ja puolukoita laitan usein jogurtin sekaan aamuisin ja välipaloilla. Tiettyjä hedelmiä vältän. Kaurapuuroa en  voi myöskään enää syödä aamuisin, koska mahani tulee kipeäksi. Vältän hedelmämehuja ja juon paljon vettä. Kahvia juon max kaksi kuppia päivässä. Teetäkään en juo enempää närästyksen vuoksi.

Tällä hetkellä ruokavalioni menee vielä enemmän remonttiin kuin vuosia sitten tekemäni elämäntapamuutokseni aikoihin. Mikään ei ole inhottavampaa kuin ainaiset vatsaongelmat ja pömppömaha. Tiedoksi, että hiivasyndrooma aiheuttaa myös migreeniä ja väsymystä. Moni saattaa sairastaa tätä hiivasyndroomaa tietämättään, joten kannattaa seurata, jos on oireita. Varsinkin sitä, minkä ruokien tvs. jälkeen oireet puhkeavat. Ehkäpä minun on todella syytä kääntyä lääkärin puoleen asiassa.

 

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory