Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Terveellistä ruokaa – hyvä olo!

Tuija Järvinen: Terveellistä ruokaa – hyvä olo!

OHMYGOSSIP – Tänään ajattelin tehdä postauksen ruuasta. Teen usein kotiruokaa ja näen sen eteen todellakin usein vaivaa. Ruoka voi pahimmillaan tuhota terveytesi tai jopa parantaa sinut. Niin tärkeää on se ravinto mitä suustamme laitamme alas. Edellisessä blogissani on tarkemmin tietoa siitä, mitä syön. 

Näin aluksi minun on pakko kertoa, että vaikka käytän nk. oikeita tuotteita ( ei mitään light-juttuja!) , niin käytän niitä kohtuudella ja tarkoitan mm. kerman ja voin käyttöä. Voin ohella käytän vielä useammin kylmäpuristettua luomuoliiviöljyä. Tänään päätin tehdä bataattimuussia (pyrettä) ja täytettyjä uunisilakoita. Monet tutuistani eivät niistä pidä, joten uunikalan voi valmistaa myös mistä tahansa muustakin kalasta. Suosin myös lohta.

Valmistusohjeita (netistä löytyy hyviä ohjeita)

Ensin kuorin bataatin ja paloittelen sen lohkoiksi (suupalan kokoinen). Keitän lohkot vedessä pehmeiksi. Haarukalla voit välillä kokeilla bataatin kypsyyttä. Keittoaika on perunaa vähäisempi ainakin lohkoina. Kun lohkot ovat kypsiä, jätä kattilan pohjalla hiukka vettä. Lisää mausteet ja sekoita sauvasekoittimella lohkot muusiksi. Voit halutessasi lisätä pienen voinokareen lisämakua ja pehmeyttä tuomaan.

Seuraavaksi ladon huuhdellut ja kuivatut silakkafileet uunipellille. Päällystän ne tuorejuustolla, maustan tillillä, pippurijauheella ja suolalla. Fileiden päälle laitan toisen fileen. Fileet valmistuvat myöhemmin, joten ne kannattaa tehdä muussin jälkeen. Annan uunin lämmön olla aluksi 200 astetta (noin. 10 min), jotta fileet saavat ruskean pinnan. Sitten loppuajaksi muutan lämpötilan 175 asteeseen. Silakkafileet ovat valmiit noin 20 – 25 minuutissa. Salaatiksi valmistin mango-kurkkusalaatin. Tein vielä kaloille maustamattomasta jugurtista kastikkeen, maustamalla sen tillillä, suolalla ja sitruunalla. Salaattiin sekoitan myös usein oliiviöljyä ja erilaisia siemeniä. Paistoin pannulla vielä lisukkeeksi pinaattia.

Terveellistä ja hyvää. Bon apetit!

Täytetyt silakat

Bataattimuussin valmistus

Valmis annos

Jälkiruokaa. Pala kiinalaista tai suomalaista suklaata kahvikupposen kanssa,


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory