Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: EXCLUSIVE HAASTATTELU – Taiteen ja musiikin monitoiminainen kuopiolainen Maria Suuronen

Tuija Järvinen: EXCLUSIVE HAASTATTELU – Taiteen ja musiikin monitoiminainen kuopiolainen Maria Suuronen

OHMYGOSSIP –  Haastattelin kuopiolaista musiikkipedagogi Maria Suurosta. Hän on työskennellyt monissa eri taidealan projekteissa aina Indie -elokuvien tuottamisesta nukketeatterin tekoon saakka, ja mitä muuta hän on tehnyt, se selviää oheisesta haastattelustani.

1)Kuka ja mikä olet? Ammattisi ja missä vaikutat?

Olen Maria Suuronen, kulttuurialan friikkutyöläinen. Koulutukseltani olen musiikkipedagogi, pääaineenani oli klassinen laulu. Vaikutan pääasiassa Kuopiossa ja Helsingissä.

2) Olet monipuolinen kulttuuripersoona. Pikku linnut ovat laulaneet, että vedät elokuvatyöpajaa sekä tuotat nukketeatteriesityksiä, kerrotko lukijoillemme lisää näistä mielenkiintoisista projekteistasi ja siitä miten päädyit näitä tekemään?

Olen tuottanut Indie-elokuvia (mm. agenttiaiheinen Idän kaksikko), Barbie (animaatiolyhäri). Olen näissä projekteissa osallistunut oikeastaan kaikkeen mitä leffatuotantoon kuuluu; käsikirjoittanut, näytellyt, puvustanut, hoitanut location scoutingin, castingin, rekvisiitan, puvustuksen, cateringin, yhteistyötahot ym. Tv -sarjojen pikkuroolien ja mainoskuvausten ohessa vedän elokuvatyöpajaa kulttuuripaja Luoteessa, Kuopiossa. Kulttuurikeskus Vuorilinnassa, joka myös vaikuttaa Kuopiossa, esitetään työryhmäni kanssa nukketeatteriesitys ”Routarouvan kirous” pakkaspäivien aikaan. Nuket ovat aina kiehtoneet minua. Ensin ne tulivat seikkailemaan videoille esim. parodia X-filesista, Barbie. Sitten tuntui luontevalta aloittaa nukkenäytteleminen myös näyttämöllä, liveyleisön edessä.

3) Oletko ennen tehnyt kulttuuriprojekteja tai yhteistyötä, ja, jos niin mitä?

Olen konsertoinut erilaisten musiikkikokoonpanojen kanssa jo musiikkiopintojen alkuajoista saakka mm. liedkonsertit, kamarimusiikki, muutamissa musiikkinäytelmissä ja oopperoissa olen myös ollut mukana.

4) Miten päädyit kulttuurin pariin?

Olen taiteilija henkeen ja vereen. Minulle ei sovi rutiiniluontoinen, luovuutta kaipaamaton työ opetustyön lisäksi. Olen halunnut myös esiintyä solistisesti ja näytellä. Oikeastaan luontevin foorumi esiintyä löytyi av-tuotantokeikkojen myötä, joita onkin jo kertynyt aika monta eli 45 keikkaa. Näihin mahtuu avustamista ja esiintymistä tv-sarjoissa, leffoissa, mainoksissa ja kanavatunnareissa. Moniin tosi lahjakkaisiin on tullut törmättyä kuvauskuvioissa (ohjaajat; Dome Karukoski, Leif Lindblom ja Lea Klemola, näyttelijät; Tommi Korpela ja Jussi Vatanen).

5) Riittääkö töitä täällä Savossa tarpeeksi? Oletko koskaan ajatellut siirtyä pääkaupunkiseudulle, siellä varmaan alallasi olisi runsaampaa työtarjontaa ja enemmän mahdollisuuksiakin?

Musiikinalan töitä saisi olla enemmän. Myös audiovisuaalisia tuotantoja on näillä leveyksillä tarjolla äärimmäisen harvoin. Jos näitä haluaa tehdä, on oltava valmis matkaamaan Etelä-Suomeen. Olen vuosien varrella asunutkin Helsingissä ihan parempien työtilaisuuksien vuoksi.

7) Mitkä ovat tulevaisuuden haaveesi? Terveisesi lukijoille?

Tulevaisuudessa toivon työssäni yhdistäväni musiikin, nukketeatterin ja soveltavan taiteen.  Nukketeatteri on Suomessa vielä varsin nuori taidemuoto. Toivoisin ihmisten löytävän enenevässä määrin sen pariin ja ymmärtävän miten paljon tarinankerronnallisia mahdollisuuksia se tarjoaa. Myös tapahtumatuotanto, jota olen työkseni jo tehnytkin, on lähellä sydäntäni kaikesta stressaavuudestaan huolimatta. Näissä haluaisin koordinoinnin lisäksi ottaa osan taiteellisesta vastuusta esim. rekvisitoinnin muodossa. Myös ajattelemaan herättävien, jopa shokeeraavien näyttelyiden järjestäminen kiinnostaa.

Lähetän samalla lämpimät terveiseni lukijoille ja tulkaahan katsomaan nukketeatteria ”Routarouvan kirous” Kuopion kulttuurikeskus Vuorilinnaan!

Lopuksi kiitän sinua Maria Suuronen haastattelusta ja toivotan menestystä uudelle vuodelle 2018!

 

Kuopiolainen taiteilija Maria Suuronen. Valokuva: Jari Tiikkainen

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory