Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Kirjailija Jari Ehrnrooth: Vapaamatkustaminen hyvinvointivaltion siivellä on pian mennyttä aikaa

Kirjailija Jari Ehrnrooth: Vapaamatkustaminen hyvinvointivaltion siivellä on pian mennyttä aikaa

OHMYGOSSIP – Kirjailija ja kulttuurintutkija Jari Ehrnrooth on varma siitä, että vapaamatkustus hyvinvointivaltion siivellä on tulossa tiensä päähän. Hän kertoo näkemyksistään Ylen kolumnissa.

Aiemmin itsenäinen selviytyminen ja itsekuri ovat Suomessa olleet hyveitä, mutta viisikymmentä vuotta lihotettu hyvinvointiyhteiskunta on Ehrnroothin mukaan leimannut ne liialliseksi ankaruudeksi itseä kohtaan. “Talousvaikeuksien uhatessa koko järjestelmää palaa omavoimaisuus arvoonsa ja systeemin maksimaalinen hyväksikäyttö menettää oikeutustaan.”

Hyvinvointivaltiossa sosiaalisissa tulonsiirroissa katoaa Ehrnroothin mukaan vapaamatkustaminen. “Kummallisinta kuitenkin on se, että maan oikeistolainen hallitus kiltisti varjelee vasemmistolaista tulontasausparatiisia kuin omaansa,” kirjailija ihmettelee.

Hän muistuttaa, että vapaamatkustus ei ole sattumaa, vaan se on työväenliikkeen keino ulosmitata työnantajilta ja paremmin ansaitsevalta keskiluokalta kaikki mikä tulonsiirtojen avulla irti saadaan. “Esimerkiksi asumistukeen kuluu 1,7 miljardia vuodessa ja edunsaajia on 800 000 henkeä eli 60 prosenttia vuokralla asuvista,” Ehrnrooth laskee.

Kuva: Jari Ehrnrooth (©OHMYGOSSIP)
Lähde: Yle.fi (Ykkösaamun kolumni , Jari Ehrnrooth: Hyvitysvaltion syy ja seuraus)


Tags assigned to this article:
Jari Ehrnroothkolumnisti

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory