Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet: Valmistelut lasten syntymäpäiväksi (Estella Elishevan Bat Mitzvah tänä vuonna!) ja rauhallinen viikonloppu

Helena-Reet: Valmistelut lasten syntymäpäiväksi (Estella Elishevan Bat Mitzvah tänä vuonna!) ja rauhallinen viikonloppu

OHMYGOSSIP – Lapset kasvavat vauhdilla (ja sehän tarkoittaa myös, että minä ikäännyn samassa tahdissa… hirveää!). Vanhempi tytär Estella Elisheva täyttää 16. toukokuuta 12 vuotta – se on hänen elämänsä yksi tärkeimmistä syntymäpäivistä, sillä hänellä on tänä vuonna Bat Mitzvah! Juutalainen laki (Halacha) määrää, että tyttö katsotaan aikuiseksi 12. ikävuodesta alkaen ja poika 13. ikävuodesta alkaen. Ivanka Shoshanallakin on toukokuussa syntymäpäivät, hän täyttää 23. toukokuuta 10 vuotta.

Ivanka Shoshana (9) on halunnut syntymäpäiväksi jo vuoden ajan kahta asiaa – vaaleatukkaista nukkea ”Sweet tears baby alive” ja pehmeää Littlest Pet Shop ”Pepper Clark Skunk”ia. Hän on toivonut niitä niin yhtämittaisesti, että toiveen tärkeyttä ei saa aliarvioida. Ja jos luulette, että jokin ns. samantapainen esine voi nimenomaisen leikkikalun korvata, niin te erehdytte… juuri NIITÄ tarvitaan ja juuri ne hänelle lupasin, ja kun ryhdyin eilen ennakolta lupausta täyttämään, ymmärsin, että Virossa tai Skandinaviassa niitä ei myydä ja minun pitää tilata ne Amerikasta. Yksi leikkikalu (Pepper Clark) itse maksaa n. viisi euroa, mutta Viroon toimittaminen lähes 40 euroa. Raaka hinta, mutta sanon teille, että rikon lapsille antamani lupauksen vain siinä tapauksessa, jos todellakaan ei jää muuta vaihtoehtoa. Siten, nielaisin pari kertaa katkerasti ja lähetin tilaukset matkaan – tiedän, että hän on odottanut niitä vuoden ajan ja hän saa ne, siitä huolimatta, että niiden hinta oli absurdi!

Estella Elishevalla (11) on tänä vuonna erittäin tärkeä syntymäpäivä, mutta hän ei ole vielä päättänyt, missä hän haluaa sitä viettää. Hän on toiveitten suhteen hyvin vaatimaton (suhteellisen samanlainen kuin minäkin – sanoo vaatimattomalla mutta kuuluvalla äänellä, ettei halua mitään, mutta olisi iloinen tyyliin siitä, siitä ja siitä… – ja tuo vaatimaton luettelo vaatii melkoista varakkuutta… hahaa). Apua, hän on niin suloinen, viimeksi sanottu oli myös vähän kuin vitsi, toistettakoon, että hän ei ole koskaan vaatinut mitään, hän on oikein kiltti lapsi, äärimmäisen reipas ja järkevä! Hän on todellakin sellainen lapsi, josta suurin osa vanhemmista haaveilee. En ole koskaan ollut omille vanhemmilleni niin hyvä lapsi, kuin hän on minulle joka päivä! Uskokaa pois, se ei ole liioittelua, he, jotka ovat tavanneet hänet, tietävät, että hän onkin erikoinen, erikoisen hyvä lapsi!

Estella Elisheva, joka on viidennellä luokalla, meni tänään yhden luokkatoverinsa kanssa elämänsä ensimmäisen kerran kaupunkiin elokuviin ja kahvilaan, ja sen jälkeen menee illaksi isoäitinsä ja isoisänsä luokse. Minä tein lumitöitä ja rakensin Ivanka Shoshanan kanssa lumiukon (nyt se tosin jo sulaa, sillä sää muuttui yllättävän lämpimäksi) ja sitten tein yksinkertaista kotiruokaa (perunaa persiljan ja tillin kera). Nyt avasin Sakun oluttehtaan 4,7 %:n oluen Saku Originaal, johon aion investoida, ja ajattelen artikkelia ”SYDÄNTÄSÄRKEVÄÄ! Kuolinvuoteella olevat lapset vastaavat, mitä he elämässään eniten arvostivat”, ja ajattelen, että elämässä meidän TÄYTYY, vaikka sitten työhön sukeltautuneina erityisesti emme haluaisi tai välittäisikään, rakastaa ja huolehtia läheisistämme enemmän!Tags assigned to this article:
Bat MitzvahEstella ElishevaIvanka Shoshana

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory