Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Ahvenanmaan nähtävyydet – 10 kiinnostavaa kohdetta

Ahvenanmaan nähtävyydet – 10 kiinnostavaa kohdetta

OHMYGOSSIP – Ahvenanmaa (viroksi Ahvenamaa, ruotsiksi Åland) on yli 6500 saaresta koostuva Itämeren saaristo, joka muodostaa itsehallinnollisen Ahvenanmaan maakunnan. Maakunnan väestö on ruotsinkielinen ja ainoa virallinen kieli on ruotsin kieli. Ahvenanmaa kuuluu Suomelle, paitsi osa Märketin saaresta, ja on autonominen. Ahvenanmaalla on oma lainsäädäntö, kansalaisuus ja omat postimerkit. Suurin saari on Ahvenanmanner. Sitä ympäröivät pienemmät saaret. Etelään jää Ahvenanmeri, länteen Ahvenanrauma ja pohjoiseen Pohjanlahti. Idässä rajaa Ahvenanmaan ja Turun saariston välillä ei luonnossa voi erottaakaan.

Matkoilla on usein liian vähän aikaa ja siksi tulee päättää, mitä ottaa ja mitä jättää. Esittelemme teille 10 kiinnostavaa kohdetta, joissa tällä upealla saarella kannattaa ehdottomasti käydä. Aloitamme Maarianhaminasta.

Badhusberget, Marianhamina
Kaunein näkymä Maarianhaminaan avautuu kaupungin vanhan vesitornin juurelta Badhusbergetiltä. Kukkulan päälle pääsee myös autolla. Täältä ylhäältä näette sekä kimaltelevaa merta, keskikaupungin vanhat villat, kirkon, matkustajasataman sekä purjelaivan Pommern. Näköalatasanne sijaitsee Maarianhaminan länsipuolella, melko lähellä satamaa.

Museolaiva Pommern
Ainutlaatuinen yli sata vuotta vanha neljämastoinen parkkilaiva, joka on säilynyt alkuperäisessä muodossa. Maailmansotien välisenä aikana Pommern oli yksi Gustaf Eriksonille kuuluneista suurista purjelaivoista. Tämä ahvenanmaalainen laivanvarustaja oli aikoinaan maailman suurimman purjelaivaston omistaja. Laivan kansilla on näyttelyitä, lisäksi voi katsella dokumenttifilmin Pommernista. Museolaivan vieressä sijaitsee myös Ahvenanmaan merimuseo, jossa kaiken muun ohella voi nähdä myös oikean merirosvolipun.

Pommern (alkuperäiseltä nimeltään Mneme; rakennettu vuonna 1903 Skotlannissa) on neljämastoinen purje- ja museolaiva, jota pidetään yhtenä Ahvenanmaan tunnuksista. Laiva on Ahvenanmaan Länsisatamassa ja avoinna vieraille alkuperäisessä muodossaan. Laiva rakennettiin kauppalaivaksi vuonna 1903 Skotlannissa. Sillä tuotiin salpietaria Etelä-Afrikasta, sittemmin kuljetettiin viljaa Australiasta Englantiin ja Irlantiin ja puutavaraa Suomesta ja Etelä-Afrikasta Australiaan. Laivaan mahtui 49.000 viljasäkkiä. Vuonna 1923 laivan kapteeni Gustav Erikson osti laivan Kreikalta ja se tuotiin Ahvenanmaalle. Vuonna 1939 Pormmern teki viimeisen merimatkansa. Toisesta maailmansodasta lähtien laiva on ollut laiturissa Maarianhaminan satamassa. Vuonna 1952 Eriksonin perilliset lahjoittivat laivan kaupungille, joka restauroi sen.

Finströmin kirkko
Finströmin keskiaikainen kirkko sijaitsee Ahvenanmaan pääsaaren sydämessä, 5 km päässä Godbystä. Kirkon suojelupyhimys on Pyhä Mikael. Keskiaikaiset freskot ovat säilyneet. Reformaation aikana me kalkittiin peittoon ja nyt ne ovat taas puhdistetut kalkin alta näkyviin. Erittäin arvokkaita ovat keskiaikaiset puiset pyhimysveistokset. Kaunis kirkkomaa ja ympäristö.

Borgboda
Kylä Saltvikissä. Idan mökki: voitte maksutta tutustua Ida Janssonin hieman surulliseen elämäntarinaan ja hänen torppaansa. Maksuksi kastakaa pelargonioita! Viikinkilinnoitus: Borgboda on Ahvenanmaan kuudesta viikinkilinnoituksesta suurin. Mäelle vievän tien varressa on kiinnostavia puuveistoksia, joiden inspiroijana on ollut viikinkien mytologia. Linnoituksesta itsestään on säilynyt vain muurin jalusta. Mäen päältä on kaunis näkymä! Puuveistokset osoittavat tien näköalapaikalle.

Getabergen – Getan mäet
Ahvenanmaalla on kaksi suurempaa mäkeä, ne ovat Orrdalsklint ja Getan vuori. Orrdalsklint on Ahvenanmaan korkein kallio, 128 m merenpinnan yläpuolella. Mäeltä avautuva mahtava näkymä pääsaarta ympäröiville pikkusaarille korvaa mäelle nousun ponnistukset. Getan vuori on Ahvenanmaan toiseksi korkein kukkula, 99 m merenpinnasta. Hyvin kirkkaalla säällä voi nähdä jopa Ruotsin rannikolla asti. Näköalatorni, minigolf, kahvila, erittäin hyvä ravintola, leirintämökit. Lisäksi retkipolku, joka kulkee kivikon ja Getagrottan-luolan kautta. Seuratkaa huolellisesti kallioiden merkintöjä, ettette eksy!

Bomarsundin linnoituksen rauniot
1800-luvun ensimmäisellä puolella Venäjän tsaarivaltion perustama linnoitus, joka tuhottiin Krimin sodan aikana vuonna 1854. Päälinnoituksessa on kennonmuotoinen punagraniittinen ulkomuuri. Autolla pääsee kahden mäen huipulla olevan suojatornin raunioille, josta avautuu jälleen verraton näkymä – Djävulsberget ja Notvikstornet. Lue lisäksi artikkeli Bomarsundista. Enemmän tietoa ja videoita sekä tietokoneella hahmotellun alkuperäisen linnoituksen kuvauksen näette TÄSTÄ.

Kastelholm
Kastelholm on Ahvenanmaan tärkein matkailukohde, koska sinne on keskittynyt monta suosituinta nähtävyyttä. Kastelholmin linna on Ahvenanmaan ainoa keskiaikainen linna. Se on kunnostettu vain osittain. Linnan lisäksi voi maksutta vierailla Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa, joka esittelee Ahvenanmaan 1800-luvun talonpoikaiskulttuuria. Lisäksi siellä on vankilamuseo Vita Björn. Vanhassa sellirakennuksessa voi tutustua siihen, miltä vankisellit ovat eri aikoina Suomessa näyttäneet. Lisätietoa ja videoita Kastelholmista löydätte TÄSTÄ.

Färjsundet
Godbyn lähellä sijaitsevassa Färjsundetissa on eräät Ahvenanmaan kauneimmista näkymistä. Tällä on graniittikallion läpi louhittu maantietunneli. Maantie syöksyy tunnelista suoraan korkealle sillalle, ja tunnelin kohdalla avaralla kalliomäellä on kahvila ja näköalatorni. Färjsundetin silta yhdistää keskenään Finströmin ja Saltvikin kunnat.

Käringsund
Käringsund on kaunis merenrannan kylä saaren läntisimmässä kunnassa Eckerössä. Riistasafari (Gamla Käringsundsvägen, 22270 Eckerö) on elämys koko perheelle. 45 minuutin aikana voi nähdä erilaisia kaurislajeja, villisikoja ja strutseja. Suosittelemme lämpimästi! Kylän vanhat puuvajat ja laituri sekä sen vieressä oleva luonnollinen purjehdussatama ovat sisäistä rauhaa tarjoava näkymä. Kylässä sijaitsee sopivasti myös metsästys- ja kalastusmuseo.

Matka saaristossa
Kun jo Ahvenanmaalle on tultu, ei saa jättää käyttämättä mahdollisuutta tutustua todelliseen saaristoympäristöön. Sinne teidät kuljettavat saaristolautat. Yksi alueista, joilla on villeintä luontoa ja monien suosikki on Ahvenanmaan kaakkoisnurkassa sijaitseva Kökar. Fransiskaanimunkit perustivat Hamnön saarelle 1400-luvulla luostarin. Luostarin kappelin rauniot sijaitsevat nykyisen 1700-luvulta peräisin olevan kirkon vieressä. Jos aikaa on vähän, Ahvenanmaan pääsaarelta voi ajaa lautalle Föglön saarelle ja viettää pari tuntia tai enemmän Degerbyssä. Lauttoja sinne kulkee taajaan ja matka kestää vain 25 minuuttia.


Ahvenanmaa kartta


Kuva: NordenBladet
Lähde: NordenBladet.ee

Avainsanat: Ahvenanmaa, Åland, Marianhamina, Pommern, laiva, Gustaf Erikson, Mneme, viikinkiaika, Finströmin kirkko, Pyha Mikael, Borgboda, Saltvik, Getabergen, Getan mäet, Getan, Ahvenanmaan maakunta, Bomarsundin linnoituksen rauniot, Kastelholm, Kastelholman linna, Kastelholmin linna, Jan Karlsgården, Vita Björn, Färjsundet, Färjsundetin silta, Käringsund, Riistasafari, Kökar, Föglö, Degerby, matkailu, kulttuuri. Ahvenanmaan lippu, Ahvenanmaa kartta, Ahvenanmaalla, Ahvenanmaa majoitus, Ahvenanmaan kunnat, Ahvenanmaan vaakuna, Ahvenanmaa englanniksi, Ahvenanmaalta, Ahvenanmaata, Ahvenanmaanlammas, Ahvenanmaa matkailu, Ahvenanmaan pannukakku, Ahvenanmaa wikipedia, Ahvenanmaa lippu, Ahvenanmaa mökit, Ahvenanmaa verotus, Ahvenanmaa kunnat, Ahvenanmaa postinumero, Ahvenanmaa ruotsiksi, Ahvenanmaa alv. Ahvenanmaa postinumero, ahvenanmaa ruotsiksi, ahvenanmaa alv, Ahvenanmaa asukasluku, Ahvenanmaa asevelvollisuus. matkailu, matkailuelinkeino, matkailuauto, matkailuautot, matkailumessut, matkailu messut, matkailuala, matkailuauto vuokraus, matkailualan perustutkinto, matkailu avartaa, matkailuvaunu, matkailuvaunut, matkailuauto b kortti, matkailuvaunu b-kortti, matkailualan työpaikat, matkailu suomessa, matkailu uutiset, matkailu ala, matkailu suomi, matkailu elokuvat, matkailu työpaikat, caravan matkailu, matkailu ja ravitsemisala, matkailublogi, matkailu artikkeli, matkailu avartaa englanniksi, matkailu foorumi, cityshoppari matkailu, matkailu avoimet työpaikat, matkailu äkkilähdöt, älypää matkailu, äkäslompolo matkailu, matkailu ja majoitus, matkailu blogilista, matkailu diilit, matkailu englanniksi, matkailu elinkeinona, matkailu finland, matkailu helsinki, matkailu ilmastonmuutos. matkailu ja ravintola-alan tes palkka, matkailu ja palveluliiketoiminta, matkailu ja ravintola ala, matkailu ja terveys, tech-uutisia, tech news, tech uutisia, matkailu uutisia, matkailu kotimaassa, matkailu koulutus, matkailu keskustelu, matkailu kiinnostaa lapsiarkea enemmän, matkailu lehti, matkailu lasten kanssa, matkailulehdet, matkailu lainsäädäntö, matkailumainos, matkailumarkkinointi, matkailu nähtävyydet, matkailu opiskelu, matkailuohjelma, matkailu pohjanmaa, matkailu suomessa kesällä, influencer, influencers, vaikutusvalta, vaikuttajat. luettelo bloggaajista, top bloggaajia, kuuluisia bloggaajia, parhaat bloggaajat, tunnetuimpia bloggaajia, visit, bloggaajia Ruotsista, bloggaajia Suomesta, bloggaajia Tanskasta, bloggaajia Norjasta, bloggaajia Virosta, bloggaajia Islannista, bloggaajia Pohjoismaista. Ahvenanmaa armeija, ahvenanmaa autolla, ahvenanmaa autonomia. Mihin mennä, mitä tehdä, mitä nähdä, mitä vierailla. Ahvenanmaa asunnot, ahvenanmaa autovero, ahvenanmaa asuminen, ahvenanmaa alkoholi, ahvenanmaa åland, ahvenanmaa ålvados, ahvenanmaa åva. Ahvenanmaa äänestysprosentti, ålandsbanken ahvenanmaa, äkkilähdöt ahvenanmaa, ärräpaketti ahvenanmaa, ahvenanmaa blogi, ahvenanmaa bkt, ahvenanmaa bussit, ahvenanmaa baarit. Ahvenanmaa bruttokansantuote, Ahvenanmaa bed and breakfast, ahvenanmaa boulder, ahvenanmaa brändö, ahvenanmaa budjetti, ahvenanmaa bensan hinta, b&b Ahvenanmaa. Suomi, Finland, Visit Ahvenanmaa, Aland, ahvenanmaa kartta, ahvenanmaa verotus, ahvenanmaa asukasluku, aland sweden, Sweden, Mariehamn Finland, missä ahvenanmaa sijaitsee, Ahvenanmaan nähtävyydet, Tärkeitä tietoja Ahvenanmaasta, Vinkkejä Ahvenanmaalla Info, tiedot, tieto, informaatio, neuvonta, tiedotus, tiedotustoiminta, travel, matkailublogi, blogi, matkailubloggaaja, matkailutoimisto.


Tags assigned to this article:
Ahvenanmaaahvenanmaa ålandahvenanmaa alkoholiAhvenanmaa alvahvenanmaa ålvadosAhvenanmaa armeijaAhvenanmaa asevelvollisuusAhvenanmaa asukaslukuahvenanmaa asuminenAhvenanmaa asunnotahvenanmaa autollaahvenanmaa autonomiaahvenanmaa autoveroahvenanmaa åvaahvenanmaa åva. Ahvenanmaa äänestysprosenttiahvenanmaa baaritAhvenanmaa bed and breakfastahvenanmaa bensan hintaahvenanmaa bktahvenanmaa blogiahvenanmaa boulderahvenanmaa brändöAhvenanmaa bruttokansantuoteahvenanmaa budjettiahvenanmaa bussitAhvenanmaa englanniksiAhvenanmaa karttaAhvenanmaa kunnatAhvenanmaa lippuAhvenanmaa majoitusAhvenanmaa matkailuAhvenanmaa mökitAhvenanmaa postinumeroAhvenanmaa ruotsiksiAhvenanmaa verotusAhvenanmaa wikipediaAhvenanmaallaAhvenanmaaltaAhvenanmaan kunnatAhvenanmaan lippuAhvenanmaan maakuntaAhvenanmaan nähtävyydetAhvenanmaan pannukakkuAhvenanmaan vaakunaAhvenanmaanlammasAhvenanmaataäkäslompolo matkailuäkkilähdöt ahvenanmaaÅlandaland swedenålandsbanken ahvenanmaaälypää matkailuärräpaketti ahvenanmaab&b Ahvenanmaabloggaajia Islannistabloggaajia Norjastabloggaajia Pohjoismaistabloggaajia Ruotsistabloggaajia Suomestabloggaajia Tanskastabloggaajia VirostaBomarsundin linnoituksen rauniotBorgbodacaravan matkailucityshoppari matkailuDegerbyFärjsundetFärjsundetin siltaFinlandFinströmin kirkkoFöglöGetabergenGetanGetan mäetGustaf EriksoninfluencerinfluencersJan KarlsgårdenKäringsundKastelholmKastelholman linnaKastelholmin linnaKökarkulttuurikuuluisia bloggaajialaivaMarianhaminaMariehamn Finlandmatkailumatkailu äkkilähdötmatkailu alamatkailu artikkelimatkailu avartaamatkailu avartaa englanniksimatkailu avoimet työpaikatmatkailu blogilistamatkailu diilitmatkailu elinkeinonamatkailu elokuvatmatkailu englanniksimatkailu finlandmatkailu foorumimatkailu helsinkimatkailu ilmastonmuutosmatkailu ja majoitusmatkailu ja palveluliiketoimintamatkailu ja ravintola alamatkailu ja ravintola-alan tes palkkamatkailu ja ravitsemisalamatkailu ja terveysmatkailu keskustelumatkailu kiinnostaa lapsiarkea enemmänmatkailu kotimaassamatkailu koulutusmatkailu lainsäädäntömatkailu lasten kanssamatkailu lehtimatkailu messutmatkailu nähtävyydetmatkailu opiskelumatkailu pohjanmaamatkailu suomessamatkailu suomessa kesällämatkailu suomimatkailu työpaikatmatkailu uutisetmatkailu uutisiamatkailualamatkailualan perustutkintomatkailualan työpaikatmatkailuautomatkailuauto b korttimatkailuauto vuokrausmatkailuautotmatkailublogimatkailuelinkeinomatkailulehdetmatkailumainosmatkailumarkkinointimatkailumessutmatkailuohjelmamatkailuvaunumatkailuvaunu b-korttimatkailuvaunutmissä ahvenanmaa sijaitseeMnemeparhaat bloggaajatPommernPyha MikaelRiistasafariSaltvikSuomiSwedenTärkeitä tietoja Ahvenanmaastatech newstech-uutisiatop bloggaajiatunnetuimpia bloggaajiavaikuttajat. luettelo bloggaajistavaikutusvaltaviikinkiaikaVinkkejä AhvenanmaallavisitVisit AhvenanmaaVita Björn

Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory