Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Ulkomaille muuttaminen (OHJEITA edullisen majoituksen löytämiseen) + KAIKKI tarvittavat linkit!

Ulkomaille muuttaminen (OHJEITA edullisen majoituksen löytämiseen) + KAIKKI tarvittavat linkit!

OHMYGOSSIP – Ei ole tärkeää, lähdetkö toiseen maahan opiskelemaan, töihin vai vapaaehtoistyöntekijäksi, tarvitset siihen joka tapauksessa majoituspaikan. Tutki mitä tarkalleen tulee tehdä ja miten löytää majoitus ulkomailla oleskelun ajaksi. Esittelemme Euroopan nuorisoportaalin jakamia hyviä vinkkejä.

Verkkosivustolta Sinun Eurooppasi löydät kaikki tiedot siitä, millaiset sinun oikeutesi ja velvollisuutesi ovat, kun siirryt asumaan toiseen maahan. Jos opiskelet, työskentelet tai vasta etsit työtä, sinun tulee toiseen maahan muuttaessasi täyttää tietyt muodollisuudet.

Miten ja mistä etsiä asuinpaikkaa, se riippuu suuresti maasta ja kaupungista, minne muutat, joten on tärkeää saada tietoa paikan päältä. Ota yhteyttä Eurodeskin paikallisiin yhteistyökumppaneihin, jotka voivat olla sinulla paikan päällä apuna. Ulkomailla asuessa on myös tärkeää ottaa yhteyttä oman maan lähetystöön, sieltäkin voi saada apua.

Ulkomailla asujien yhteisöt

Todennäköisesti et ole uudessa asuinmaassasi ainoa ulkomaalainen. Monet ulkomailla asujien ryhmittymät koko maailmassa voivat auttaa sinua majoituksen, työpaikan, kalusteiden ja tilaisuuksien löytämisessä ja antaa hyödyllisiä vinkkejä.

Just Landed: valitse maa, tutustu muihin siellä asuviin ulkomaalaisiin ja saa tietää, mitä ulkomailla asumiseen tarvitset.
Expatriates.com: katso kaupungistasi tai alueeltasi postitettuja ilmoituksia tai lisää oma ilmoituksesi.
InterNations: löydä muut ulkomaalaiset yli 390 kaupungista koko maailmassa. Saat hyödyllistä tietoa ja voit osallistua kuukausittain järjestettäviin tilaisuuksiin.

Lyhytaikainen majoitus Euroopassa
Matkan ohjelma on valmis, matkalaukut pakattuina, liput ostettu, mutta entä majoitus? Tutki, missä voisit matkallasi majoittua edullisesti.

1) Hostellit
Edullista majoitusta etsittäessä hyvänä vaihtoehtona hotelleille ovat hostellit. Esittelemme tässä suosituimpia verkkosivustoja hostellin löytämiseen.

European Hostels: etsi parhaat ja edullisimmat majoituspaikat siinä kaupungissa, jossa vierailet. Tältä sivustolta löydät myös hyödyllisiä matkailusuosituksia.
European Hostel Guide: tietoa (myös kuvia) hostelleista koko Euroopassa ja linkkejä hostellien sivustoille.
Hostel World: etsi ja varaa hostelleita koko maailmassa, etsi parhaat tarjoukset. Katso myös arvostelut, reppumatkailijoiden matkaoppaita ja -suosituksia.
Hostels.com: valitse matkakohteesi ja löydä 35.000 hostellin joukosta sopivin. Muista tutustua kaupunkien matkaoppaisiin ja otsikkoon ”Travel Features”.
Hostelling International: nuorisohotellit ovat hyvä ja edullisempi tapa tutustua maahan. Valitse yli 4.000 nuorisohotellista koko maailmassa.
Hostel Bookers: löydä hostelli tai edullinen hotelli yli 3500 matkakohteesta kautta maailman. Katso myös matkablogia, luetteloa inspiroivista matkakohteista ja matkaoppaita varmistaaksesi itsellesi paras mahdollinen matka.

Neuvoja hostellissa majoittujille
Mikäpä olisi vielä parempi keino muuttaa matka lompakkoystävällisemmäksi ja tutustua uusiin ihmisiin, kuin hostellissa yöpyminen? Tästä löydät joitakin ohjeita siitä, miten hostellissa majoittumisen voi muuttaa mahdollisimman miellyttäväksi. Vaikka joissakin hostelleissa on olemassa yksityisiäkin huoneita tai pienempiä makuusaleja, sinun tulee tavallisesti jakaa kylpyhuone ja käymälä muiden vieraiden kanssa. Yksityisyyttä ei kannata hostellilta odottaa. Toisin kuin hotellit hostellit tarjoavat kuitenkin hyvän mahdollisuuden seurusteluun ja uusien ihmisten tapaamiseen. Ja jos et pidä uusista tuttavista, niin hostellista poistuessasi voit heidät yksinkertaisesti unohtaa. Kaikki riippuu sinusta!

Paras tapa jäädä hostellissa henkiin on olla rauhallinen ja rento ja aloittaa muiden ihmisten kanssa keskustelu. Aloita hostellin työntekijöistä: he ovat todennäköisesti paikallisia, jotka voivat suositella sinulle, millaisia nähtävyyksiä käydä katsomassa, minne mennä syömään ja millaisissa vapaa-ajanviettopaikoissa käydä. Voit löytää muiden hostellivieraiden joukosta itsellesi matka- tai juhlintaseuraa, saada arvokkaita matkasuosituksia tai vain kuunnella toisten tarinoita kertoa omiasi.

Jotta kaikki menisi sujuvasti, annamme tässä myös joitakin vinkkejä siitä, mitä tavaroita pakatessa tulisi ottaa huomioon:

a) Kukaan ei halua seistä suihkussa muiden ihmisten hiuksissa tai saada jalkasientä, joten ota mukaasi rantasandaalit. Ei tietenkään upouusia nahkasandaaleja, vaan halvat muoviset jalkineet, joita vesi ja saippua eivät vahingoita.
b) Pelko siitä, että joku voi varastaa tavaroitasi, voi viedä yöunen ja pilata koko loman. Puhumattakaan siitä, että sellaista todella tapahtuisi. Hanki sitä varten matkalaukkuusi, reppuusi tai käsilaukkuusi lukko tai kiinnitä tavarat vuoteeseesi. Pidä lompakkosi, passisi, puhelimesi ja muut arvokkaammat esineesi tyynyn alla tai muualla kehon lähellä.
c) Ei ole kovin miellyttävää, jos jonkun kuorsaus pitää sinut hereillä koko yön. Kaikilla on mukavampaa, kun otat melun vaimennukseen mukaasi korvatulpat (PS: jos olet itse kuorsaaja, mutta haluat silti yöpyä hostellissa, löydät paljon ystäviä, kun annat huonetovereillesi korvatulpat).
d) Ota mukaasi oma pyyhe ja mahdollisuuden mukaan myös lakanat ja makuupussi. Joissakin hostelleissa ne ovat saatavina, mutta joissakin taas ei, tai sitten ne eivät ole erityisen puhtaita. Pyyhkeiden ja lakanoiden lainaamisesta pitää tavallisesti myös maksaa.
e) Joku huonetoveri voi yöllä juhlimasta tullessaan luulla, että hänen tulee välttämättä sytyttää huoneessa kaikki valota — juuri silloin, kun sinun pitäisi herätä aamulla aikaisin ehtiäksesi lentokoneeseen. Unimaski voi pelastaa sinut ei-toivotulta heräämiseltä.

Ja lopetukseksi vielä jotain tärkeää: lue ennen hostellin varaamista, mitä siellä jo käyneet siitä kirjoittavat. Se on paras tapa välttää epämiellyttäviä yllätyksiä.

2) Leirintäalueet
Jos suosit luonnonläheisyyttä, sinulle voi sopia edullinen mahdollisuus – telttailu.

EuroCampings: yksityiskohtaista tietoa Euroopan leirintäalueista, jotta voit telttailla tyylikkäästi koko Euroopassa. Mahdollista etsiä maan, alueen, paikan, leirintäalueen nimen tai palveluiden ja rakennelmien mukaan.
Interhike: neuvoja telttailuun ja retkeilyyn kaikkialla Euroopassa. Käytä karttaa löytääksesi valitsemasi alueen leirintäalueet.

3) Asunnon vuokraaminen tai alivuokraaminen
Jos suosit kotoisempaa ilmapiiriä, voit vuokrata huoneen tai koko asunnon tai jopa antaa alivuokralle oman asuntosi siksi ajaksi, kun olet itse poissa.

Airbnb: huoneet, asunnot, laivat ja jopa talot puun latvassa – vuokraa majoituspaikka yli 34.000 kaupungista ja 192 maasta. Matkakustannusten vähentämiseksi voit antaa oman asuntoja vuokralle siksi ajaksi, kun olet matkalla.

4) Talonvaihto
Jos olet avoin ja valmis ottamaan kotiisi vieraita vastaan, sinulla on mahdollisuus viettää joitakin päiviä jonkun toisen kotona.

Belodged.com: verkkoympäristö, jonka jäsenet voivat etsiä majoitusten jonkun toisen jäsenen kotona tai vain katsoa matkustussuosituksia seuraavasta matkakohteestaan.
Hospitality Club: liity klubiin tutustuaksesi ystävällisiin ihmisiin ja löytääksesi majoituksen mistä päin maailmaa tahansa.
Couchsurfing: löydä paikalliset, joiden luona majoittua, eli 100.000 kaupungista kautta maailman; ala majoittajaksi ja tarjoa matkailijoille yöpymismahdollisuutta kotonasi tai löydä oma kaupunkisi uudelleen tapaamalla siellä vierailevia matkailijoita ja paikallisia alueellasi järjestettävissä tilaisuuksissa.
Knok: matkaile ja majoitu maksutta yli 30.000 kodissa 159 maassa. Sisältää myös kotivakuutuksen.

Jos kaikki muut mahdollisuudet epäonnistuvat, sinulla on hyvin aikainen lento tai pitkä odotus lentojen välillä tai haluat vain lisätä matkaasi vähän jännitystä, voit myös viettää yön lentokentällä? Verkkosivustolta Guide to Sleeping in Airports löydät vierailijoiden arvioita, nukkumiseen parhaiden ja huonoimpien lentoasemien listat ja ohjeet lentokentällä yöpymiseen.

Kuva: NordenBladet
Lähde: NordenBladet.ee


Tags assigned to this article:
matkailutravel

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory