Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

EXCLUSIVE Haastattelu: Linda Lampenius avautuu viulistin urastaan, ulkonäköpaineista, Hugh Hefneristä ja nykyisestä elämästään

EXCLUSIVE Haastattelu: Linda Lampenius avautuu viulistin urastaan, ulkonäköpaineista, Hugh Hefneristä ja nykyisestä elämästään

OHMYGOSSIP – Ciao ihmiset! Oli ilo ja kunnia puhua mun frendin Lindan kans, eli puhuttiin musiikista, näyttelemisestä ja tottakai Playboy Mansionista. Linda on tehnyt laajasti töitä viihdealalla, ja tässä on mun haastattelu ihanan frendin, viulisti Linda Brava Lampeniuksen kanssa!

1. Voitko kertoa niille lukijoille, jotka ei tunne sua, mistä olet eniten tunnettu?
Olen soittanut konsertteja ympäri maailmaa 8-vuotiaasta asti, mutta lehdet alkoivat kirjoittaa minusta viikottain, joskus päivittäin, vuonna 1996. Olin silloin mukana Pertti (Spede) Pasasen kolmessa TV-sarjassa ja aloin klassisen musiikin lisäksi soittaa poppia sähköviululla. Poppia soittaessa pukeuduin vaatteisiin, jotka kuuluivat pop-imagoon. Silloin syntyi hirvittävä “haloo” siitä, että tein niin, vaikka olin klassinen viulisti. Sen jälkeen minusta tuli Björn Borg-uimapukujen malli Suomessa, Ruotsissa ja Englannissa. Muutin USA:an 1997 ja olin mukana mm. maailman suurimmassa TV-sarjassa “Baywatch“. Meillä oli noin miljardi katsojaa. Olen julkaissut neljä levyä ja muutama vuosi sitten sain olla mukana arvostetussa amerikkalaisessa musiikkiohjelmassa “PBS-Special”, joka näytettiin 200 TV-kanavalla. Soitan jatkuvasti klassisissa konserteissa ja lähden joka joulu joulukiertueelle.

2. Miten susta tuli julkkis? Onko se ollut pitkä tie vai tapahtuiko kaikki ns. yhdessä yössä?
Julkkiksena oleminen on monesti aikamoinen riesa. Rakastan musiikkia ja olen esiintynyt 3-vuotiaasta. Ensimmäiset vuodet esiinnyin laulajana vanhempieni kanssa. Valitettavasti media kiinnostuu klassisista artisteista vain, jos he tekevät itsensä hyvännäköisiksi tai lisäävät jotakin seksikästä imagoonsa. Tänä päivänä on surullista nähdä, miten monet nuoret haluavat tulla julkkiksisksi. Soitin Sibelius-akatemian Sinfoniaorkesterin konserttimestarina Jussi-gaalassa 1996. Seuraavasta päivästä eteenpäin, minusta kirjoitettiin koko ajan Suomessa ja vuosi sen jälkeen ympäri maailmaa.

3. Opiskelit Sibelius-akatemiassa, oliko sulle jo nuoresta asti selvää, että haluat musiikkialalle?
Vanhempani lauloivat kotona, koska olivat näyttelijöitä ja laulajia. Olin usein mukana teatterissa ja 3-vuotiaana aloin esiintyä laulaen vanhempieni kanssa. Olin musiikkileikkikoulussa 2-vuotiaasta. 5-vuotiaana aloin soittaa viulua ja 8-vuotiaana lähdin ensimmäiselle kiertueelle USA:an ja Kanadaan. En ole koskaan edes miettinyt muuta uraa kuin muusikko.

4. Oliko klassinen musiikki sun intohimo vai mikä sai sut lähtemään viihdealalle ja Jenkkeihin esim. Baywatch-sarjaan, joka on mun sukupolvelle iso juttu… Miten sä koit itse USA:n ja Skandinavian eron, kumpi on enemmän sun juttu? Jäikö jotain hampaankoloon, olisitko halunnut jatkaa viihdealaa Jenkeissä?
Asuin USA:ssa kaksi vuotta. Muutin Los Angelesista Lontooseen, koska sain levytyssopimuksen EMI:n kanssa ja he halusivat, että levyttäisin Abbey Road studiossa ja asuisin Lontoossa. Minulla oli paljon esiintymisiä Englannissa ja matkustin Lontoosta promo-matkoille Aasiaan ja Eurooppaan levy-yhtiöni kanssa. Muuttaisin mielellään takaisin USA:han. Menin naimisiin ruotsalaisen puolustusasianajaja Martin Cullbergin kanssa 2008 ja sen jälkeen olemme saaneet kaksi lasta. Siksi olen esiintynyt enimmäkseen Ruotsissa viime vuosina.

5. Kun olit USA:ssa niin tapasit varmasti viihdealan isoja nimiä… Kuinka paljon esim- Hugh Hefnerillä on ollut merkitystä ja vaikutusta sun elämään?
Hugh Hefner oli isähahmo minulle. Hän oli hyvin erilainen oikeassa elämässä kuin reality-sarjoissa tai mediassa. Asuin pari yötä per viikko Playboy Mansionissa kahden vuoden ajan. Äitini asui silloin kanssani Playboy Mansionissa. Hefner antoi minulle diilin, jonka nimi on “Celebrity cover & editorial & pictorial”. Muita julkkiksia, jotka ovat saaneet saman diilin ovat mm Mariah Carey, Cindy Crawford, Naomi Campbell, Drew Barrymore, Kim Basinger, Kim Kardashian, Paris Hilton ja Charlize Theron. Olen ikuisesti Hefnerille kiitollinen siitä kunniasta ja hänen ystävyydestä.

6. Olet tehnyt paljon viihdealalla. Mistä olet itse eniten ylpeä? Mitä haluaisit vielä saavuttaa, mitä et ole vielä tehnyt?
Olen todella iloinen ja ylpeä siitä, että Lord Andrew Lloyd Webber halusi minun soittavan soolo-osuuden hänen sinfoniassaan “Metal Philaharmonic” Englannissa. Arvostan tietenkin saavutuksiani klassisen musiikin parissa enemmän kuin viihdealalla. Klassista viulunsoittoa on harjoiteltava tuntitolkulla monen vuoden ajan, ennen kuin soitto alkaa kuulostaa siltä kuin sen pitäisi. Pop-biisit on helppo oppia nopeasti, mutta niitä on hauska soittaa. Haluaisin tehdä musiikkishown, jossa yhdistyvät kaikki musiikkilajit. Haluaisin kutsua vierailevia artisteja ja soittaa kaikkien kanssa.

7. Onko jotain mitä kadut urallasi tai tekisit toisin, jos siihen tulis mahis?
Olen miettinyt tuota asiaa, nyt kun kirjoitan kirjaa elämästäni. En kadu mitään elämässäni. Olen saanut kokea niin mahtavia asioita ja ne vastoinkäymiset, joita olen kokenut, ovat opettaneet minua arvostamaan kaikkea hyvää elämässä.

8. Olet kaunis ja seksikäs nainen, ja niinkuin varmaan tiedät, olet seksisymboli monelle ympäri maailmaa. Onko sulla koskaan ollut paineita näyttää aina hyvältä? Ja onko ulkonäöstä ollut enemmän haittaa vai hyötyä sun uralla?
Olen usein pitänyt itseäni rumana ja minulla on ollut huono itsetunto. Vasta viime vuosina olen oppinut hyväksymään ulkonäköni. Kun itsetunto on huono, ei auta, että edes Playboy tai kansainvälinen lehdistö kehuu kauniiksi. Ulkonäöstäni on valitettavasti puhuttu enemmän kuin viulunsoitostani.

9. Miten päädyit Baywatchiin, se kiinnostaa ainakin mua? Saitko ystäviä sarjasta, joiden kanssa pidät vieläkin yhteyttä? Minkälaiset fiilikset sulle jäi sarjasta ja sen teosta?
Esiinnyin Playboy Mansionissa uutena vuotena 1997-1998. Silloin Baywatchin tuottajat olivat paikalla ja sanoivat jo samana iltana minulle ja Hefnerille, että heidän oli saatava minut mukaan TV-sarjaan.

Oli tietenkin suurta saada olla mukana maailman suurimmassa TV-sarjassa kautta aikojen. Baywatch oli jumalattoman suuri produktio. Kuvauksissa työskenteli noin 100 henkilöä. Kuvauspäivät olivat hyvin pitkiä. Meikissä piti olla joko 05:30 tai 06:30 aamulla. Äitini oli mukana kuvauksissa kesällä 1998, kun kuvasimme. Tässä on musiikkivideoni Baywatch-sarjasta.

10. Missä asut nykyisin ja miten kuvailisit sun arkea tällä hetkellä?
Asun lähellä Tukholmaa, huvila-alueella jonka nimi on Ålsten. Esiinnyn paljon täällä Ruotsissa. Ennen joulua olin taas pitkällä kiertueella. Minun on harjoiteltava päivittäin. Ihmiset luulevat usein, että artistit ovat töissä vain esiintyessään. Harjoittelu on rankkaa työtä ja itse esiintymiset ja konsertit ovat hauskoja tapahtumia. Kaipaan amerikkalaisten ihmisten ystävällisyyttä ja avoimuutta. Ruotsissa ja Suomessa ihmiset harvemmin hymyilevät tai tervehtivät toisiaan esim. ruokakaupassa. Kateus on yleisempää täällä kuin USA:ssa. Unelmoin usein muutosta takaisin USA:an.

11. Mitä projekteja sulla on tällä hetkellä? Miltä tulevaisuus näyttää, nähdäänkö kaikkien rakastama Linda vielä Suomen tv:ssä?
Tällä hetkellä minulla on viulunsoiton harjoittelun ja muutaman konsertin lisäksi kaksi suurta projektia. Kirjoitan kirjaani elämästäni ruotsalaiselle kirjakustantajalle, Forumille. Toinen projekti on luonnolliset luontaistuotteet DAY ja NIGHT, jotka olen kehittänyt yhdessä BetterYoun kanssa. Huolehdin itsestäni treenamalla sekä syömällä terveellistä ruokaa ja ravintolisiä. Kokeiltuani useita eri ravintolisiä minulla oli lähes 20 eri purkkia keittiökaapissani. En ollut löytänyt valmistetta, mikä sisältäisi kaikki nämä ravintolisät. DAY ja NIGHT vastaavat niitä tarpeita, jotka olen tunnistanut ravintolisiä koskevan kiinnostukseni ja kokemukseni kautta. Haluan auttaa ihoani ja kehoani pysymään nuorekkaana niin pitkään kuin mahdollista. Tuotteita myydään myös Suomessa valmistajan kotisivuilla.

12. Onko jotain vinkkejä, mitä haluat sanoa lukijoille, jotka asuu Suomessa ja haluaisivat pyrkiä Jenkkeihin tai maailmalle viihde- tai musiikkialalle?
Maailmalla kilpailu on kovaa. Siellä pärjää artistina pelkästään, jos on sekä lahjakas että ahkera. Artistiksi tuleminen ei ole sama asia kuin onnistuminen esim. instagram-profiilina. Tavoitteet täytyy olla taivaissa, jotta päätyisi hyvien joukkoon. Nöyryys on säilytettävä. Ne, joilla nousee päähän onnistuminen esim. Idolsissa tai The Voicessa, pudotetaan aika pian takaisin maan päälle. Koskaan ei pidä allekirjoittaa sopimuksia ilman asiantuntijoiden tai juristien apua.

Tässä minun kotisivuni http://www.lindalampenius.com

Hyvää alkanutta kevättä toivovat Ozzy & Linda

Kuvat: 4x Linda Lampenius and Ozzy Vikman (Yksityinen kokoelma)



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory