Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet: Rohdoskasvien kerääminen, Estella Elishevan syntymäpäivät ja Ivanka Shoshanan voitto laulukilpailuissa

Helena-Reet: Rohdoskasvien kerääminen, Estella Elishevan syntymäpäivät ja Ivanka Shoshanan voitto laulukilpailuissa

OHMYGOSSIP – Viime viikko on jälleen ollut säiden puolesta superkaunis. Omenapuissa ja kirsikkapuissa on suuret kukat, syreenit ovat puhjenneet kukkaan, puutarhassa minulle hymyilevät kauniin keltaiset kevätesikot ja voikukat – ne molemmat ovat kullanarvoisia rohdoskasveja! Koska Estella Elisheva on lapsesta lähtien rakastanut keltaista väriä, minäkin olen alkanut rakastaa tuota väriä. Keltainen on auringon, ilon ja elämänilon väri! Kaikkialla, missä näen keltaista, näen myös Estella Elishevan!

Estella Elisheva täytti 16. toukokuuta 12 vuotta. Lahjoitin hänelle syntymäpäivänä yksinkertaisen mutta ihmeen kauniin vihreäkivisen kaulaketjun, 50 euroa, ja tein Caesar- salaatin ja vadelma-mustikka keksikakun. Nuo kaksi viimeistä olivat hänen toivomuksensa syntymäpäiväksi. Meillä on niin, että kun jotain tarvitaan tai kun joku haluaa jotain, yritämme täyttää toiveet – on sitten syntymäpäivä tai tavallinen päivä, mutta jos mitään tiettyä ei tarvitse, mitään turhia kapineita ei aleta ostaa. Koska 16. toukokuuta on keskiviikko, järjestämme syntymäpäivän ystäville ja sukulaisille vasta lauantaina, 26. toukokuuta. Ja koska toinenkin tyttäreni – Ivanka Shoshana on samoin syntynyt toukokuussa (23. toukokuuta) – niin olemme aina juhlineet heidän syntymäpäiviään yhdessä. Niin teemme tänäkin vuonna.

Ivanka Shoshana (9) tuli meille 11. toukokuuta kotiin huomattava saavutus mukanaan! Hän oli nimittäin osallistunut Tallinnan vammaisten lasten ja nuoren laulukilpailuun ”Laulun ilo 2018” ja saavuttanut siellä ensimmäisen sijan! Molemmat lapseni ovat yksinkertaisesti niin reippaita ja mahtavia, etten voisi kuvitella, mitä tekisin ilman heitä – rakastan heitä kuin hullu!! 🙂

Internetistä ja päivittäisestä työstä olen sen sijaan ollut jo monta viikkoa suhteellisen kaukana – säät ovat niin kauniit, että olisi syntiä olla olematta ulkona! NordenBladetilla ja OHMYGOSSIP-sivuilla on onneksi niin kova tiimi takanaan, että voin osallistua juuri sellaisella aikataululla kuin minulle sopii – meitä on tosin vähän, mutta ne toimittajat ja kääntäjät, jotka on, ovat maailman parhaita!

07. toukokuuta kylvetyt salaatinlehdet, tillit ja kukat ovat jo kasvaneet mullan läpi pieniksi taimiksi ja lehdet, jotka vielä 10 päivää sitten olivat pikkuriikkisiä, ovat nyt saavuttaneet oikean kokonsa. Luonto on niin ihmeellinen, on niin hienoa katsoa, miten pienestä silmusta tulee lehti ja omenapuun kukasta omena. Mahtavaa! Ajattelin juuri eilen, että olen kärsinyt vuosia ärtyneisyydestä ja masennuksesta, kaikki on ikään kuin olemassa, mutta mikään ei ilahduta – tänään löysin sitten jotain, joka tarjoaa minulle puhdasta iloa! Ensimmäinen eräni kuivattuja kevätesikoita tuli purkitetuksi talven varalle! Iloitsen kuin lapsi jäätelöä nähdessään! Todellakin, se on ihana tunne kerätä luonnosta/puutarhasta kasveja, kuivattaa niitä ja lisätä ne talvivarastoon. Puhdasta terveyttä ja puhdasta iloa!

Tänään poimin taas suuren erän kevätesikon kukkia (olikin viimeinen aika poimia, sillä kukkiminen on lopuillaan) ja panin ne uunin päälle kuivumaan. Kodin kaikki vapaat pinnat ovat täynnä rohdoskasveja, joita kuivaan. Ajattelin juuri, että ehkä tulisi hankkia sellainen tarjotinkärry, joita ruokaloissa usein käytetään – se olisi ihanteellinen paikka kasvien kuivattamiseen. Löysin netistä yhden sellaisen, mutta pystysuuntainen olisi vielä parempi, sellainen torni, johon mahtuu esimerkiksi 20 tarjotinta.

Nyt suosittelen keräämään nuoria koivunlehtiä ja voikukan kukkia ja varsiakin – ne molemmat ovat lääkkeitä, joissa on suuri väki. Kirjoitan myöhemmin pitempään siitä, miten ja mihin tarkoitukseen niitä voi käyttää – hoitavia ominaisuuksia niillä on joka tapauksessa hyvin paljon! Nopeasti esitettynä voin sanoa, että tuoreet voikukan varret hoitavat maksaa, kuivatuista kukista valmistettu tee hoitaa sydänsairauksia ja auttaa sappikivien, syövän ja allergioiden yhteydessä. Pitemmän luettelon ja opetukset lisään TÄHÄN heti, kun olen saanut artikkelin valmiiksi.

Seuraavassa vielä kuvia rohdoskasvien keräämisestäni ja kodin noitakeittiöstä 😀

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory