Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tuija Järvinen: Rauhallista Suomen lipun ja yöttömän yön juhlaa!

Tuija Järvinen: Rauhallista Suomen lipun ja yöttömän yön juhlaa!

OHMYGOSSIP – Keskikesän tervehdys! Joka vuotuiseen ja kesäiseen tapaan on jälleen tullut sen ainoan suomalaisen kesäkarnevaalin aika, juhannuksen. Aamupalaa syödessäni ja kahvia siemaillessani, havahduin mietteissäni kysymykseen, vietetäänkö tätä juhla-aikaa ainoastaan keskikesän- ja Suomen lipun päivän juhlan lisäksi muidenkin syiden takia. No, pitihän tämäkin tieto hankkia varmuudella googlettamalla.

Juhannusta vietetään mm. keskikesän, yöttömän yön (aurinko ei laske), valon- ja Suomen lipun päivän juhlana. Joskus muinoin juhla liitettiin myös ei-kristillisiin pakanauskontoihin. Suomessa juhannuksen aika korostuu monilla yhteisen ajan viettona, ystävän, puolison, perheen jopa suvun kesken. Osa kuitenkin joutuu tai haluaa viettää sen yksin. Minä vietin juhannukset lasteni ja silloisen puolisoni kanssa aina mökillä. Usein mukanamme oli vielä joku lasteni ystävä naapurustosta. Se oli ihanaa aikaa. Usein kiharsin tyttärieni hiukset ja puin heidät samanlaisiin kauniisiin kesämekkoihin. Sitten illalla kävimme kyläyhteisön perhejuhlassa sekä kokolla. Ihanat muistot ja valokuvat tuovat muistot aina esiin juhannuksena.

Nyt lapset ovat lentäneet pesästä ja olenpa tullut mummoksikin – todella ihana asia. Näin se elämä ja suku jatkuu. Tästä olen nöyrän kiitollinen. Joka aamu ja ilta rukoilen perheeni, ystävieni, läheisteni ja koko maailman hyväksi. Lapsena opittu tapa ja omalla kohdallani se on ollut jo pitkään myös elämäntapa ja osoitus nöyryyttä sekä kiitollisuutta elämää kohtaan. Mikään ei ole itsestäänselvää, ei edes se, että hengitämme tässä ja nyt. Meidän tulee olla kiitollisia eikä aina marista pienistä ja kadehtia toisia. Emmehän voi tietää asioiden oikeita laitoja ja monet tekevät hyvin paljon saavuttaakseen menestyksensä elämässä. Ja mitä on menestys? Minulle se ei ainakaan liity pelkkään rahaan.  Rahan merkitystä korostetaan liikaa. Menestystä on myös muunlaista. Harvalle mikään tulee kuitenkaan ilmaiseksi.

Tulipa tuohon taas muutama syvällinen ajatuskin, mutta olenhan hyvin pohtiva ja syvällinen ihminen. Osaan kyllä nauraa ja pitää hauskaakin, se, jos mikä kantaa elämässä ne vaikeimmatkin hetket. Ja usko siihen, että asiat voivat vielä korjaantua.

Alan lopetella tätä blogiani pikku hiljaa, tuskin sinäkään jaksat tänään pitkiä sepustuksiani lukea….lähden tästä suihkuun ja tekemään omia toimiani. Odotan ystävääni illaksi kotiini. Laitan grillin valmiiksi ja grillaamme. Mitään muita suunnitelmia ei ole ja jos sataa, voi olla, että vietämme illan terassilla jutellen mukavia ja nauttien vain suomen kesästä ja yleensäkin elämästä.

Ps. Älä käytä alkoholia vesillä ollessa!

<3 tuija

Valokuvat: oma albumi ja tj.

Maisemia, joissa olen viettänyt Juhannukseni.

Ruusut Sinulle! <3

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory