Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

NÄMÄ KASVIT PUHDISTAVAT ILMAA, TUOVAT RAUHAA JA HYVÄN UNEN – 10 HUONEKASVIA, jotka meillä tulisi makuuhuoneessa olla

NÄMÄ KASVIT PUHDISTAVAT ILMAA, TUOVAT RAUHAA JA HYVÄN UNEN – 10 HUONEKASVIA, jotka meillä tulisi makuuhuoneessa olla

OHMYGOSSIP – Tiesitkö, että osalla kasveista on kyky rauhoittaa sinua ja saada sinut nukahtamaan! Esitämme sinulle luettelon sellaisista kasveista, jotka vapauttavat paljon happea jopa yöllä ja jotka on siksi hyödyllistä sijoittaa makuuhuoneeseen varmistamaan sinulle hyvä uni.

1. ARECA-PALMU
Ehkäpä olet huomannut tämän kasvin hammasklinikoilla – sitä käytetään mielellään suurten tilojen koristamiseen. Tämä sademetsistä peräisin oleva kasvi sopii kuitenkin myös kotioloihin. Palmun tärkein etu on siinä, että se on erityisen tehokas keräämään erilaisia vahingollisia kaasuja ja säilyttää tarvittavan ilmankosteuden.

2. TALVIKAKTUS
Vaikka talvikaktus kukkiikin vain ensimmäisenä talvikuukautena, sen paksujen lehtien kauneus ilahduttaa meitä ympäri vuoden. Tämä kasvi on hyödyllinen terveydelle, sillä se tuottaa happea koko yöksi ja varmistaa siten meille rauhallisen unen. Se viihtyy pimeissä huoneissa ja muuttaa siten makuuhuoneen sisustuksen ihanteelliseksi.

3. TEMPPELIVIIKUNA
Tätä kasvia ympäröivien myyttien mukaan sen lehtien välissä elävät kuolleiden sielut. Sitä tuskin kukaan haluaa tarkastaa, mutta tarkalleen tiedetään, että viikunapuu on tehokas diabeteksen ja astman hoidossa ja ummetuksen ennaltaehkäisyssä. Sen lisäksi kasvin lehdet ovat voimakas hapen lähde. On mahdollista, että juuri siksi Buddha päätti valaistuksen kokeakseen meditoida temppeliviikunan alla.

4. ALOE VERA
Aloe on lukuisten iho-ongelmien ratkaisija ja hoitaa monia sairauksia. Se myös erittää paljon happea yöaikaan. NASA arvostaa aloe veraa erittäin paljon, koska se on fantastinen ilmanlaadun parantaja. Aloe veran tärkein plussa on se, että se on erittäin kestävä eikä tarvitse paljoa kastamista. Se lisääntyy hyvin helposti ja siksi voit täyttää koko talon aloe-ruukuilla saadaksesi siitä parhaan mahdollisen hyödyn.

5. ANOPINKEIHÄS
Sitä kutsutaan myös nimellä keihäsanopinkieli. Olipa sen nimi miten pahantahtoinen hyvänsä, sitä on hyvä pitää kotona, sillä sen katsotaan olevan yksi parhaista ilmanpuhdistajista. Anopinkeihäs vapauttaa yön aikana runsaasti happea ja parantaa siten ilmanlaatua, joka mahdollistaa helpomman hengityksen.

6. GERBERA
Tuo elämääsi auringonpaistetta asettamalla huoneeseeni näitä kirkkaan oranssin värisiä kukkia. Paitsi että gerberat puhdistavat ja raikastavat ilmaa, niitä käytetään myös parantamiseen – kylmetyksen hoidosta aina syövän ennalta ehkäisemiseen. Gerberoita ostettaessa valitse laadukas istutusmateriaali, koska nämä kasvit voivat osoittautua vaikeasti kasvaviksi.

7. NEEMPUU
Intialaisessa kulttuurissa tätä puuta pidetään puhtauden synonyymina, koska sillä puhdistetaan ilmaa. Kasvi toimii kuitenkin myös luonnollisena torjunta-aineena, joka luo esteen verenhimoisille hyttysille. Kyse on siitä, että kasvi ei väin hävitä tuholaisia vaan myös estää niiden munien valmistumisen. Täytyy kuitenkin muistaa, että neempuun kotona kasvattaminen vaatii kärsivällisyyttä ja erikoisolosuhteita: paljon auringonvaloa ja laadukasta multaa.

8. ORKIDEA
Orkideoja on hyvä pitää makuuhuoneessa, koska ne vapauttavat yöllä happea. Ne ovat ihanteellisia myös muihin tiloihin, sillä niillä on kyky sietää ympäristön ksyleeniä (jota on löydetty saastuneesta maalista) ja ne raikastavat siten ilmaa. Jos sinusta tuntuu siltä, että nämä ihananväriset kukat vaativat kasvaakseen paljon vaivaa, erehdyt. Älä pelkää niitä, vaan anna niille runsaasti auringonvaloa ja lopusta kasvit huolehtivat itse.

9. TULSI eli PYHÄBALISIKA
Vaikkakin tämän kasvin lehtien käytöllä ovat omat etunsa, on jo pelkästään sen läheisyydessä oleskelu ihmiselle hyödyllistä. Tulsin lehdet erittävät erittäin omalaatuista tuoksua, joka auttaa vahvistamaan hermoja ja laskemaan levottomuutta. Erityisen tehokas se on raskaan työpäivän jälkeen, kun haluat rentoutua. Makuuhuoneessa yölläkin happea tuottavien ja sitä erittävien kasvien olemassaolo auttaa sinua lepäämään hyvin, jotta aamulla tunnet itsesi aktiivisena ja elinvoimaisena.

10. LAVENTELI
Laventelin rentouttavat ominaisuudet lievittävät stressiä ja ärtyneisyyttä. Myös sydämen toiminta hidastuu ja tuo makuuhuoneeseen rauhaa, joka sopii hyvin rentoutukseen ja nukkumiseen. Tämän lisäksi laventeli auttaa hoitamaan unettomuutta ja ahdistushäiriöitä. Tutkijat vahvistavat, että leventelin tuoksun hengittäminen vaikuttaa rauhoittavasti ja toimii yhtä tehokkaasti kuin rauhoittavat lääkeaineet.

 

Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory