Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Seuraleikit aikuisille! TOP 6

Seuraleikit aikuisille! TOP 6

OHMYGOSSIP – On olemassa kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka haluavat pilailla lapsellisesti ja aikuisinakin leikkiä leikkejä, ja niitä, joiden mielestä leikkiminen on lasten puuhaa ja juhlia tulisi ”aikuisten tavalla”.

Niille, jotka haluavat tehdä seurassa jotain:

1. Sanan selittäminen pareina
– Kirjoita lapuille sanoja, joita voi erittäin hyvin selittää toisilleen ilman sanoja (esimerkiksi hieronta, synnytys, valssi, onnettomuus, kotiriita jne.). Pane laput esimerkiksi purkkiin.
– Jokainen (kahden hengen) joukkue päättää itselleen nimen.
– Kun joukkue arpoo itselleen sanan, jonka tulevat pantomiimina esittämään, se saa viereisessä huoneessa 30 sekuntia aikaa valmisteluun. Jos mitään ei pystytä sopimaan, tulee improvisoida.
– Joukkue, joka arvaa oikean vastauksen, saa pisteen. (Helppo tapa: valkoinen paperi seinälle, siihen joukkueiden nimet ja pisteet!)

2. Syntymäpäivälahja (kansan suosikki)
– Valmista pieni lahja. Minä pakkasin tikkukaramellin paperiin. Sitten teippasin päälle viisi ”kerrosta” erilaisia tehtäviä (teippasin pakkaukseen varoen tehtävän, pakkasin uudelleen, lisäsin pakkauksen päälle uuden tehtävän, pakkasin taas, jne.).
– Paikalla olijat antavat kehässä lahjaa eteenpäin musiikin säestyksellä. Kuuman perunan tapaan. Kun musiikki sammuu, se, jolle lahja jää, avaa paketista yhden kerroksen ja suorittaa siinä mainitun tehtävän.
– Kirjoitin jatkuvasti rohkeampia tehtäviä ja osallistujat tulivat tästä leikistä ihan ekstaasiin. Kun viimeinen osallistuja avasi pakkauksen ja löysi tikkarin, osallistujat olivat aivan pettyneitä, että leikki päättyikin.

(Minun keksimäni tehtävät liittyivät syntymäpäiväsankariin: valmista syntymäpäiväsankarille erityinen juoma, tanssi bootyshakea ja niin edelleen.)

3. Unohdetut ilmapallot
– Jokainen saa itselleen paperinpalan, kynän, ilmapallon ja nauhan.
– Kaikki kirjoittavat paperille yhden toiminnan eli tehtävän ja panevat tämän lappusen ilmapallon sisään. Sitten pallo tulee puhaltaa täyteen ja sitoa kiinni.
– Kaikki pallot viedään pois näkyvistä, esimerkiksi toiseen huoneeseen.
– Kun ihmiset ovat jo unohtaneet ilmapallot, on oikea aika antaa jokaisen valita itselleen toisesta huoneesta yksi ilmapallo.
– Ja sitten pallot pitää rikkoa ja alkaa suorittaa tehtäviä.

(Minun seurueeni oli niin utelias, ettei pystynyt unohtamaan ilmapalloja ja kysyi jatkuvasti, koska jo teemme niillä ilmapalloilla jotain, mutta aika kului kuitenkin lentäen ja se olinkin minä, joka unohti leikin toisen puolen. Siten ennen syntymäpäivävieraiden siirtymistä yökerhoon jokainen otti itselleen sattumanvaraisen ilmapallon, ja osa seurueesta suoritti tehtävänsä paikan päällä, osa vasta yökerhossa.)

4. Mainostrikki
– Tarvitaan jokin tuote (minä käytin kolmea samanlaista vaatetta), joista jokainen joukkue valmistaa mahdollisimman monipuolisesti hassun mainoksen.
– Seurue jaetaan esimerkiksi kolmeen osaan ja valmisteluun annetaan 10 minuuttia aikaa.
– Aloita kysymyksellä: ”Mitä tällä tuotteella voi tehdä ja mitä kaikkea sillä voisi lisäksi tehdä?”
– Voi käyttää lisäksi muutakin rekvisiittaa.
– Jokaisella joukkueella tulee olla oma rooli.
– Poikkeuksellisen kiinnostavaksi leikin tekee se, että kaikki joukkueet ”mainostavat” tietämättään samaa tavaraa.
– Tämä leikki edellyttää improvisointia ja rohkeutta. Jos leikki onnistuu, kaikki saavat nauraa katketakseen. Ihmisten mielikuvituksella ei ole rajoja…

(Me leikimme tätä leikkiä viimeisenä, kun seurueella oli jo rohkeutta enemmänkin kuin tarpeeksi.)

5. Totuus tai teko
– Valmistele kysymyksiä ja tehtäviä ja pane ne kahteen purkkiin: ”Totuus” ja ”Teko”.
– Jokainen valitsee vuorollaan, mistä purkista haluaa itselleen lapun ottaa. Ja sitten vastaa kysymykseen tai suorittaa tehtävän.

(Jos on enemmän aikaa, kaikki voisivat osallistua kysymysten ja tehtävien laatimiseen ja kirjoittamiseen.)

6. Syntymäpäiväbingo
– Kaikille jaetaan kirjoitusvälineet ja ennakolta valmiiksi piirretty ruudukko (esimerkiksi 5×5).
– Jokainen sanoo vuorollaan yhden syntymäpäivään liittyvän sanan, ja sitten jokainen kirjoittaa tämän sanan omaan ruudukkoonsa (siihen ruutuun johon haluaa). Samaan aikaan bingon johtaja kirjoittaa nämä sanat paperilapuille, jotka panee sitten esimerkiksi koriin.
– Kun ruudukko on täytetty, bingon johtaja alkaa arpoa korista sanoja. Ja se, jolla rivi tulee täyteen – on voittaja!

Kuva: (Ainoastaan havainnollistamista varten) YouTube
Lähde: Ohmygossip.ee


Tags assigned to this article:
Seuraleikit aikuisille

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory