Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet: Aloimme Estella Elishevan kanssa tehdä vlogeja! KATSO ensimmäistä vlogia ja lue miten videontekomme sujui!

Helena-Reet: Aloimme Estella Elishevan kanssa tehdä vlogeja! KATSO ensimmäistä vlogia ja lue miten videontekomme sujui!

OHMYGOSSIP – Eilen meillä Estella Elishevan (12) kanssa heräsi ajatus, että voisimme alkaa tehdä vlogeja. Mehän lähdemme lokakuun lopussa 3500 km pituiselle automatkalle Suomeen (lue lähemmin TÄSTÄ), ja haluaisimme tehdä siitä matkasta monta pientä filmiä. Itse me seuraamme monia YouTubereita ja päätimme, että kokeilemme itsekin taitojamme youtubereina. Tein ensimmäistä kertaa kamerallani (käytän kameraa Canon EOS 600D) videoklippejä ja latasin ne tietokoneeseen. Sitten olimmekin sen kysymyksen edessä, että miten niitä klippejä leikataan yhdeksi videoksi – emmehän ole aiemmin mitään sellaista tehneet.

Etsin jonkin aikaa ja mietin, millaista ohjelmaa käyttäisin. Päätin kokeilla Movavi Video Suitea. Se on maksullinen ohjelma ja maksoi 69 euroa. Muuten, minusta sivusto antaa joka kerta sinne mennessä eri hinnan… Mutta se siitä. Video-ohjelma oli ostettu, katselin sitä kuin yhtä maailman ihmeistä. En ymmärtänyt mitään. Youtubessa surffaamisen ja tutorialin katselun jälkeen päätin kokeilla. Ja yllättävällä tavalla kaikki meni suhteellisen sujuvasti. Suuria ja mahtavia efektejä en vielä osaa lisätä ja videoiden oikeaan kokoon leikkaaminen vaatii myös vielä harjoittelua, mutta ensimmäiseksi kerraksi tulos on ihan OK, I think. Suurempi ongelma minusta onkin se, että minun kamerassani on niin heikko zoomi, ja minulla ei ole myöskään statiivia – siten on mainiosti esiteltynä se, miten käteni vapisee… hahhaaa. Tuloksena on sellainen kiva ohimennen tehty kotikutoinen video 😀

Upeaa oli se, miten me jo ensimmäisen vlogin aikana opimme – sekä filmatessa että leikatessa. Seuraavalla kerralla olemme jo parissa asiassa fiksumpia ja valmistautuneempia. Haaveilen leikkaamisen ja kuvaamisen oppimisesta sellaisella tasolla, että osaisin käyttää myös green screeniä ja tehdä erikoisefektejä. Jos joku tietää jonkin huippuhyvän kurssin tai suostuu ”valaisemaan tätä maailmaa” minulle, pyydän kirjoittamaan minulle! Estella Elishevallekin se oli erittäin hyvä ”teatterikoulu” – ei ole mitään parempaa kuin nähdä itsensä sivusta. Jos hän joskus haluaa esimerkiksi pitää luentoja tai puhua suuren yleisön edessä, niin tällaisten videoklippien tekeminen kehittää todella paljon. Olen täysin vakuuttunut siitä, että jos postitamme jo esimerkiksi kolmannenkymmenennen videomme ja vilkaisemme tämän päivän vlogiamme, nauramme sydämestämme sitä, millaisten vaikeuksien kautta alku kulki. Mutta alku onkin aina vaikeaa – siitä ei saa koskaan masentua. Minä tein nuorena niin – en halunnut koskaan ripustaa eli julkaista mitään ennen, kuin se oli täydellinen, mutta valitettavasti täydellisyyttä takaa-ajamalla voi sattua, että monet upeat vlogit jäävätkin julkaisematta. Siten minun suositteluni omalle lapselleni on se, että juuri tehdessä oppii ja itsensä suhteen ei saa olla liian kriittinen.

Joka tapauksessa toivon, että pidätte vlogista! Kirjoittakaa (videon alle tai minulle FB:hen), mistä haluaisitte, että Estella Elisheva eniten vlogisi!

 


Tags assigned to this article:
Estella ElishevaHelena-Reet Ennetvlog

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory