Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet: Suuri Suomen automatka jo ensi viikolla! Extremeä ja äärimmäistä luksusta etsimään

Helena-Reet: Suuri Suomen automatka jo ensi viikolla! Extremeä ja äärimmäistä luksusta etsimään

NordenBladet – Jo ensi viikon lopulla (20. lokakuuta) starttaan lasten kanssa täysin ainutkertaiselle matkalle. Matkalle, jollaiselle uskaltavat lähteä vain harvat kokeneet aikuiset matkailijat. Minulla on näet suunnitelmissa kiertää autolla käytännössä koko Suomi – ollen samalla ainoa kuljettaja, mukanani matkakumppaneina kaksi tytärtä (12-vuotias Estella Elisheva ja 10-vuotias Ivanka Shoshana).

Ivanka Shoshana on autisti – paperien mukaan hän on vaikeasti vammainen. Uhh, se kuulostaa niin kauhealta, sillä todellisuudessa hän on erittäin reipas ja ylisuloinen, mutta kuitenkin hänen kanssaan matkustaminen on jotain aivan muuta kuin tavallisen lapsen kanssa. En ole koskaan antanut hänelle siinä asiassa ”armoa” – hän on osallistunut kaikkiin extreme-toimiini, sillä kuljetan tarkoituksella lapsia kaikkialla mukanani ja niin voinkin sanoa, edistys moniin muihin saman diagnoosin saaneisiin lapsiin verrattuna ovat todella hämmästyttävää. Kaikki riippuu tietysti lapsesta, mutta ympäristöllä ja ohjaamisella (esikuvalla) on myös hyvin suuri vaikutus. Ivanka käy toimeentulo-opetuksen neljättä luokkaa. Olen kuitenkin vakuuttunut siitä, että opettajien ja asiantuntijoiden (ja minun) ponnistusten ansiosta kehitys on ollut niin nopeaa, että hän voisi ehkä mennä pieneen ensimmäiseen tavallisen koulun luokkaan ja edistyä siellä muiden tahdissa, eli toisin sanoen hypätä helpotetusta opintosuunnitelmasta pois. Neljäs tai ensimmäinen luokka – kokonaisuuden kannalta sillä ei ole mitään merkitystä, tärkeintä on lopputulos.2x Ivanka Shoshana

Matkamme starttiin on vähän yli viikko, mutta matkakuume alkaa jo nousta. Koska olen parhaillaan käynnistämässä myös Elisheva & Shoshana -hoitokosmetiikkabrändiä (se on osa tavaramerkkiä E&S, jonka loin jo vuosia sitten tyttärilleni, jotta tekisimme jotain yhdessä), minulle jäänyt matkan valmisteluihin vähemmän aikaa kuin tavallisesti. Odotan matkalta paljon elämyksiä – haluamme nähdä mahdollisimman paljon nähtävyyksiä, jotka ovat ns. ”epämukavissa paikoissa”, joissa ihmiset eivät tavallisesti käy. Alustavasta matkareitistä (ks. TÄSTÄ) jätän pois Kuusamon ja korvaan sen reitillä: Kivitaipale, Narkaus, Portimo, Tolja, Ranua, Kuha, Asmunti, Pudasjärvi, Hirvaskoski, Ervasti, Auho, Puolanka, Leipivaara, Paljakka, Ristijärvi, Paltamo, Jormua ja Kajaani. Huomenna tutkin lisää… Vanhatkaupungit/keskikaupunkit ovat kiinnostavia ja niissä varmasti käymme, mutta kiinnostavia ovat myös sellaiset paikat, joita ns. tavallinen turisti joka päivä ei näe – pidän aina siitä, että voin kokea ja kertoa myös jostain sellaisesta, josta kaikki lehdet/blogit eivät kirjoita ja jota kaikki matkailusivustot eivät promoa. Jotain ainutlaatuista, jotain erityistä – jotain, jota joka päivä ei koe. Elämykset – vaikkapa sitten poikkeuksellinen puu, maasto… tai jokin paikallinen asukas tai hänen hankkeensa. Haluaisin sisällyttää matkaan myös äärimmäistä luksusta – jotain kuninkaallista, lähes tuhlaavaista ja silmää ja aisteja hivelevää. Mutta jos luulette, että sellaisten helmien löytäminen on helppoa, erehdytte. Kirjoittakaa googleen ”Luxury in Finland”, ”Luxury in Lapland”, ”Luxury in Tampere”, ”Luxury in Rovaniemi”, ”Luxury in Kuopio” tai jokin muu vastaava haku… Google ei tarjoa teille yhtään mitään asiallista muutaman muita hiukan kalliimman hotellin lisäksi, jotka nekään eivät tarjoa sellaista luksusta, jota nyt ajattelen. Sen sijaan Suomessa on runsaasti sellaista luksusta, jota kullalla ja kiillolla koristellut, palvelijoiden täyttämät seitsemän tähden hotellit eivät tarjoa – ympäröiviä erämetsiä, puhdasta koskematonta luontoa, kauniita järviä, revontulia ja paljon aitoa ja ikivanhaa kulttuuria. Suomen luksusta on ehdottomasti luonto, se on oikeastaan kaikkien Pohjoismaiden suurin arvo. Kunpa ihmiset osaisivat vain arvostaa sitä enemmän. Oma kokemukseni sanoo, että suurinta luksusta saat silloin, kun kuvittelet mielessäsi mitä tarkalleen matkalta odotat ja sitten vain tilaat sen. Kaikkea on mahdollista ostaa ja varata, sitäkin, jota ”ohjelmassa” ei ole. Tarvitaan mielikuvitusta, mutta juuri siitä on ihmisillä tavallisesti puutetta. Kaikkein vaikeinta on päästä selville siitä – mitä haluat 🙂 Heh..
Pyydän lähettämään vinkkejä, jos teillä on hyviä suosituksia siitä, missä meidän kannattaisi matkalla poiketa! Suurimmat pysähtymispaikat ovat Tampere, Vaasa, Oulu, Levi, Rovaniemi, Kajaani, Kuopio ja Jyväskylä.  Älkää epäilkö esittää ideoitanne – olen kiinnostunut todellakin KAIKESTA KIEHTOVASTA!

Alan nyt lukea Ivankalle Andrus Kivirähkin kirjaa Keksijäkylän Lotta.  Kaunista iltaa! 🙂Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory