Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Mullistava askel syövän havaitsemisessa – Verinäytetestillä voi olla merkittävä vaikutus syöpäkuolleisuuteen

Mullistava askel syövän havaitsemisessa – Verinäytetestillä voi olla merkittävä vaikutus syöpäkuolleisuuteen

OHMYGOSSIP – Syövän testaaminen verikokeella – ei ihan täysin uutta, mutta tutkijat ovat ottaneet selviä askeleita eteenpäin sen kehittämisessä. Johns Hopkinsin yliopiston tutkijat kertovat, että verikoe havaitsee syövän sen alkuvaiheessa ja voi siten pelastaa ihmishenkiä.

Tutkijoiden The Cancer Seek Test – havaitsee mutaatioita 16 eri geenissä, jotka yleensä tulevat esiin syövässä, sekä kahdeksassa proteiinissa, joita syöpä vapauttaa. Verikoetta testattiin noin tuhannella potilaalla, jotka sairastivat muun muassa munasarja-, maksa-, vatsa-, suolisto-, kehuko-, ja rintasyöpää. Testi havaitsi 70 prosenttia syövistä.

– Tällä voi olla suuri vaikutus syöpäkuolleisuuteen, kuvailee Cristian Tomasetti, yksi tutkijaryhmän lääkäreistä BBC:lle.

Mitä aiemmin syöpä havaitaan, sitä paremmin sen hoitoon voidaan tarttua. Esimerkiksi haimasyövässä oireet ovat vaikeasti havaittavissa ja siksi syöpä ehtii usein levitä laajalle ennen kuin se huomataan. Tutkijoiden kehittelemä verikoe on ainutlaatuinen, sillä se metsästää sekä dna-mutaatioita, että proteiineja. Testille on povattu suuria mahdollisuuksia, ja sen kehittämistä jatketaan. Testejä jatketaan nyt ihmisillä, jotka eivät ole sairastuneet. Tämän toivotaan osoittavan veritestin toimivuus.

Kuva: NordenBladet
Lähde: Iltalehti


Tags assigned to this article:
Johns Hopkinsin

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory