Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

LENTÄJÄT paljastavat yllättäviä faktoja lentämisestä

LENTÄJÄT paljastavat yllättäviä faktoja lentämisestä

OHMYGOSSIP – Daily Mail kokosi vähemmän tunnettua tietoa lentomatkustamisesta. Lähde on kuitenkin mitä asiantuntevin, nimittäin lentäjät itse.

1. Koneissa on usein vikoja
Lentokoneisiin voi tulla vikoja yllättävänkin usein. Ohjaamossa voi esimerkiksi olla sähkökatkoja tai osa moottoreista sammua kesken lennon. Useimmiten viat kuitenkin korjataan jo ennen liikkeelle lähtöä, tai niistä mahdollisesti aiheutuvat ongelmat pystytään ratkaisemaan niin, että lento sujuu ongelmitta.

2. Lasku voi olla töyssyinen tarkoituksella
Lähes jokainen lentomatkustaja on joskus kokenut töyssyisen laskun, eikä tuo epämukavuus aina johdu lentäjän virhearviosta. Joskus lentäjien on laskeuduttava esimerkiksi sääolojen vuoksi rajusti, ettei kone luisu kiitotieltä. Esimerkiksi sateella vesiliirron riski on muuten suuri.

3. Lentäjät nukkuvat lennoilla
Autoilijat nukahtavat joskus rattiin. Ja samoin voi käydä myös lentäjille. Vuonna 2012 Britanniassa tehdyn kyselytutkimuksen jopa yli puolet lentäjistä on joskus nukahtanut lentäessään. Toisaalta pitkillä lennoilla nukkuminen on myös sallittua – tosin tauoilla. Niillä on mukana useampia lentäjiä, joten jokainen pilotti saa mahdollisuuden myös levätä ja nukkua urakan aikana. Tätä varten koneessa on omat erityiset taukotilansa.

4. Aamulennot tasaisimpia
Turbulenssia inhoavien kannattaa lentää aamuisin, sillä silloin sitä esiintyy vähiten. Esimerkiksi ukkosmyrskyjä on yleensä enemmän iltapäivisin, yöksi sää usein selkenee. Siksi aamuisin on tavallisesti tyynintä. Lisäksi lämpötila on viileämpi, jolloin maan pinnasta ylöspäin nouseva kuuma ilma ei pääse tuottamaan turbulenssia.

5. Lentäjät syövät eri ateriat
Lentäjille tarjoillaan usein joko erityisesti miehistöä varten varattua ruokaa, tai ruokaa jota jaetaan ykkösluokassa. Ruokamyrkytyksen riskin vuoksi kapteeni ja perämies syövät yleensä eri annokset. Jotkut lentäjät ottavat koneeseen mukaan omat eväänsä.

6. Salamaniskut tavallisia
Lähes jokaiseen lentokoneeseen on iskenyt salama. Niin voi käydä jopa kerran vuodessa. Yleensä salamaniskusta ei kuitenkaan aiheudu pahempia vaurioita.

7. Happinaamarit toimivat vain vartin
Korkealla ilmassa tapahtuvissa hätätilanteissa on vain muutama sekunti aikaa pukea päälleen happinaamari. Eikä sen antama apu kestä kauaa: naamarista virtaa happea vain noin viidentoista minuutin ajan. Vartin pitäisi kuitenkin riittää siihen, että lentäjät saavat ohjattua koneen matalammalle korkeuksiin, joissa ei lisähappea tarvita.

Kuva: NordenBladet
Lähde: NordenBladet.ee


Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory