Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Helena-Reet: Lasten kanssa autolla Suomen ympäri (VOL3: Vaasa – Korsholman linnan rauniot, Mannerheim, Airbnb-vuokratalo jne.) + VALOKUVAT!

Helena-Reet: Lasten kanssa autolla Suomen ympäri (VOL3: Vaasa – Korsholman linnan rauniot, Mannerheim, Airbnb-vuokratalo jne.) + VALOKUVAT!

OHMYGOSSIP – Tampereella vietetyn kiinnostavan aamupäivän jälkeen (lue TÄSTÄ), otimme suunnan Vaasaan. Tampereelta Vaasaan on n. 260 km. Ajoin pääosan matkasta E12-maantietä pitkin, mutta siellä täällä poikkesimme suurelta tieltä katsellaksemme ympäristöä. Reitillemme jäi Teivo, Ylöjärvi, Rakkakoski, Kalalahti, Hämeenkyrö, Kyröskoski, Järvenkylä, Kostula, Jouti, Kilvakkala, Mansoniemi, Riitiala, Parkano, Jalasjärvi, Jokipii, Luopa, Kurikka, Tuiskula, Koskenkorva, Jakkula, Laihia, Helsingby ja Runsor.

Noin kahden tunnin kuluttua teimme matkalla pienen lounastauon ja ajoimme edelleen. Koska monet ihmiset ovat kysyneet bensiinin hinnoista ja tiemaksuista, kirjaan tähän nekin hinnat. Bensiini 95 E maksaa Suomessa n. 1,56 euroa, 98 E 1,64 ja diesel 1,45 – ne ovat Nesteen hintoja. Eri huoltoasemien hinnat poikkeavat tietysti hiukan toisistaan, mutta yleisesti ottaen ne olivat tuollaisia kaikkialla. Sitäkään ei tarvitse murehtia, että jäisit tielle, sillä huoltamoita on teiden varsilla runsaasti ja pääosa niistä toimii myös itsepalveluna (maksat kortilla ja tankkaat). Minun tietääkseni Suomessa ei ole tiemaksuja, ainakaan meidän Suomen kiertomatkallamme ei ollut kertaakaan maksullista tieosuutta ja me ajoimme lukemattomilla suurilla teillä, pienemmillä maanteillä ja maaseututeillä. Sen sijaan nopeuskameroita oli runsaasti.

Vaasa on kaupunki Suomen länsirannikolla Pohjanmaan maakunnassa Merenkurkun (Kvarken) kapeimmassa paikassa, jossa Suomea ja Ruotsia erottaa vain 80 kilometriä. Noin neljännes asukkaista on suomenruotsalaisia. Kyseessä on miellyttävä meren rannan teollisuus- ja yliopistokaupunki. Pidän Suomen länsirannasta erittäin paljon, koska siellä riittää katseltavaa ja käytävää. Vanhan Vaasan historia ulottuu 1300-luvulle. Nykyisestä Vaasan keskustasta n. 4 km päässä ovat Vanhan Vaasan rauniot (Kauppiaankatu 5, 65380 Vaasa). Siellä missä sijaitsi myös Korsholman linna, joka kuului todennäköisesti varakkaalle ruotsalaiselle magnaatille ja poliitikolle Bo Johnsson Gripille.

Vaasan tunnetuin nähtävyys on kuitenkin kuvanveistäjien Yrjö Liipolan ja Jussi Mäntysen valmistama 14 metrin korkuinen ja 3.6 tonnia painava Suomen Vapaudenpatsas, joka sijaitsee Vaasan kauppatorilla (Hovioikeudenpuistikko 15, 65100 Vaasa). Vapaudenpatsaassa on kuvattuna myös Pietarin sotakoulussa opiskellut ja 30 vuotta Venäjän armeijassa palvellut Carl Gustaf Emil Mannerheim, josta historiankirjat kirjoittavat Suomen kuuluisimpana sotapäällikkönä ja valtiomiehenä, kolmen sodan ylipäällikkönä ja kaksinkertaisena valtionpäämiehenä. Mannerheim oli se mies, joka ei voittanut takaisin vain Moskovan rauhassa menetettyjä alueita, vaan joka johti Suomen sisällissodassa valkoisten armeijaa ja Talvisodassa koko Suomen puolustusvoimia ja jolla ilmeisesti olivat suurimmat ansiot siihen, että Suomi säilytti itsenäisyytensä.

Pohjoismaissa on niin kauniita vanhoja kaupunkeja! Pidän jo vanhoista ajoista peräisin olevista markkina- ja keskusaukioista, kaunista arkkitehtuuria edustavista taloista, mukulakivisistä vanhan kaupungin kaduista. Historia henkii joka askeleella. Otimme paljon kuvia ja Estella Elisheva postitti ystävilleen sekä live-videoita Insta-storyyn (@estella.elisheva) että Snapchattiin, kuten aina. Koko matkamme aikana postitimme livessä myös kuvia minun Instagram-tililleni (@helenareetennet). Oli niin suloista, että kun välillä oli pitempi tauko, tutuilta alkoi tulla uteliaita puheluita: Missä olette? Onko teillä kaikki varmasti hyvin? jne.. 🙂

Sitten kävimme kaupassa ja ostin illaksi ruokaa mukaan. Minulla oli Vaasasta parikymmentä kilometriä Oulun suuntaan Vöyrin takaa varattuna Airbnb:stä koko talo järven rannalta ja päätimme itse valmistaa ruokaa ns. ”kotona”. Hotellissa yöpyessämme kävimme tavallisesti joko kaupungilla syömässä tai sitten hotellin ravintoloissa. Minulle tämä Airbnb:n kautta majoituksen etsiminen oli suhteellisen uusi teema, aiemmin olin kerran majoittunut siten Israelissa, mutta silloin olimme liikkeellä suuremmalla joukolla ja varauksen hoiti eräs toinen henkilö. Siten siis minulle täysin uusi kokemus ja olen erittäin tyytyväinen.

Jos joku haluaa hankkia itselleen luksushuvilan Suomesta, niin kannattaa yhtenä alueena varmasti harkita Vöyriä. Maxmo, Tottesund, Brudsund, Särkimo, Österö, Oxkangar, Ulot, Kvimo, Lilloxkangar, Kaitsor jne… Muutenkin koko rannikkoalue E8:lta Pohjanlahden suuntaan on yksinkertaisesti huippukaunista!


 

RRR

 

 

 


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory