Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Tupakoinnin lopettaminen vaikuttaa välittömästi terveyteen – Katso miten!

Tupakoinnin lopettaminen vaikuttaa välittömästi terveyteen – Katso miten!

OHMYGOSSIP – Tupakoinnin lopettamisella on välittömiä ja merkittäviä vaikutuksia terveyteen. Lue, miten helposti ja nopeasti voit kohentaa terveyttäsi ja saada lisää vuosia elämään. Tupakkatuotteet vahingoittavat koko elimistöä. Suomessa tupakka aiheuttaa joka viidennen kuoleman aikuisiällä eli vuosittain noin 5 000 suomalaista kuolee tupakan aiheuttamiin sairauksiin. Joka kolmas syöpäkuolema on tupakan aiheuttama, ja joka viides sydän- ja verenkiertoelinten sairaus aiheutuu tupakoinnista. Keskimäärin tupakointi lyhentää elämää kahdeksan vuotta.

Koskaan ei ole liian myöhäistä lopettaa tupakointia. Tupakoinnin haittavaikutusten vähentyminen ja elimistön kokonaisvaltainen elpyminen alkavat välittömästi lopettamisen jälkeen.
Näin tupakoinnin lopettaminen vaikuttaa

20 minuuttia: Verenpaine ja sydämen syke palautuvat normaaliksi. Myös käsien ja jalkojen lämpötila kohoaa ja veren happipitoisuus palautuu normaalille tasolle.

8 tuntia: Verenkierto elpyy. Nikotiini aiheuttaa verisuonten supistumista ja sen vaikutus vähenee pian tupakoinnin lopettamisen jälkeen.

1 vrk: Häkä on poistunut elimistöstä. Keuhkot alkavat puhdistua.

2–3 vrk: Nikotiini on poistunut elimistöstä. Haju- ja makuaisti alkavat parantua. Hermopäätteet alkavat uusiutua. Keuhkoputken supistustila lakkaa. Hengittäminen helpottuu.

2–12 viikkoa: Elimistön verenkierto paranee. Keuhkojen toiminta paranee, yskä ja hengitysvaikeudet vähenevät. Myös käveleminen ja juokseminen helpottuvat. Jo muutaman kuukauden kuluttua tupakoinnin lopettamisesta naisella on paremmat mahdollisuudet tulla raskaaksi. Miesten erektio vahvistuu.

1–2 vuotta: Riski saada sydänkohtaus on pudonnut noin neljänneksellä.

5 vuotta: Aivoinfarktin riski vähenee.

10 vuotta: Keuhkosyövän vaara puolittuu. Sydänkohtauksen riski vähenee tupakoimattomien tasolle. Vuosien tupakoimattomuus parantaa verenkiertoa kokonaisuudessaan.

Lähteet: Terveyskirjasto.fi, Stumppi.fi, Iltalehti.fi


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory