Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Iina Koppinen: Meillä jokaisella on ominaisuuksia jotka tilanteesta riippuen ovat joko meidän vahvuuksia, tai heikkouksia

Iina Koppinen: Meillä jokaisella on ominaisuuksia jotka tilanteesta riippuen ovat joko meidän vahvuuksia, tai heikkouksia

OHMYGOSSIP – Minä niin tykkään puhua arjesta, omista rutiineista, tätä blogia kirjoittaessani.  Se on kaikkea sellaista mikä liittyy hyvinvointiin ja sitä kautta onnelliseen elämään.  Rakastan rauhallista elämää.. mutta henkilökohtaisen elämän takia olen viime aikoina usein ollut niin kovin uupunut!  Sillä se, mitä ympärillä tapahtuu, ei ole välttämättä omien käsien ulottuvilla, ja se taas vaatii sopeutumista.. paljon työtä itsen kanssa myös.  Ja voin sanoa, että, kun minä olen uupunut, niin siitä ovat kärsineet – ainakin tunnen siten – kaikki läheiseni, vaikka en haluaisi.  Tämä kulunut vuosi on ollut suuren muutoksen.. muutoksien aikaa.  Paljolti kuitenkin myös nimenomaan hyvässä.   

Kaikkihan me tarvitsemme ja haluamme eri asioita, ja jokainen on omassa elämäntilanteessaan.  Sen oman elämän laatua on helppo kohentaa pienillä muutoksilla!  Toisaalta – joskus se vaatii toki suuremman skaalan muutoksia – mutta oli kyse pienestä, tai suuresta, muutos on tarpeen jos omassa elämässä jokin tavallaan, kuinka sanoisi, hiertää samoin kuin se ärsyttävä kivi sandaalissa, tai kengässä – se pahuksen pieni hippu kasvaa suureksi, ellei sille tee mitään, vaan jatkaa kävelemistä poistamatta sitä..

kuva Iina Koppinen | aikakone | tiimalasi | 2018

Ystäväni pyysi minua kävelyllä ollessamme taas tekemään ihan pienen harjoitteen – hän sanoi, pysähdy.   Minä pysähdyin seisomaan kasvot kohti pientä lampea.  Hän sanoi itse tekevänsä näin usein.. sulkee silmät, tuntee maan jalkojen alla, ja keskittyy kuuntelemaan juuri sitä nimenomaista hetkeä – luonnon, tai kaupungin ääniä.  Keskittymään juuri siihen hetkeen, silmät kiinni.  Muuta se ei oikeastaan vaadi. Se oli suuri elämys jotenkin, taas ymmärtää, että tässä on juuri tämä hetki, jota elämme, ei mitään muuta!  Hengitin kirpeää syysilmaa sieraimiini ja rauhoituin.  Eikä ollut mitään muuta kuin se hetki.

Pienten ja suurten muutoksien idea ja lähtökohtaisesti tärkein asia, on olla rehellinen itselle.  Olla rehellinen siitä, mitä haluaa, ja voida sanoa sen ääneen.  Kysy siis itseltäsi asioita! Mitä minä haluan elämältäni?  Olenko onnellinen?  Viekö mahdollinen parisuhde liikaa energiaa, tai ystävyyssuhde?  Olenko tällä hetkellä onnellinen?  Mitkä asiat stressaa minua ja pyörivät päässäni jatkuvasti?  Mitä mietin öisin?

Oh, tiedättekö, on olemassa todellakin niitä ihmisiä, jotka eivät kärsi tällaisista asioista, eikä heidän tarvitse sellaisia miettiä.. varmaan jokainen tuntee yhden sellaisen ihmistyypin.  Minulla itselläni vain niin paljon kysymyksiä ja erilaisia havaintoja ja tunnetiloja muistiinpanoissani!  Minua auttaa että kirjoitan ylös niitä.  Pidemmän aikaa kun pitää kirjaa, huomaa helpommin, mitkä asiat toistuu.

Kipu on yksi kehon tapa ilmoittaa, että nyt ei ole kaikki hyvin.. tai että olen unohtanut itseni.  Kun tuntuu, ettei kaikki ole hyvin, on tehtävä korjausliikkeitä.  Sama kuin fyysinen kipu – sama toteutuu psyyken menetelmissä, jos jokin on pahoin, tai vie väärään suuntaan.  Jos tuntee ahdistusta, ja on huono olo – sanon tämän ilman kirosanoja, koska en oikeastaan kiroile.. Asioille täytyy silloin tehdä jotain, eikä se ole keneltäkään pois, jos haluaa itse olla parempi – me kilpailemme enemmän itsemme kanssa kuin kenenkään muun.

kuva Iina Koppinen | omakuva | 2018 

Pitää ottaa sitä kuuluisaa härkää sarvista ja pyrkiä ratkaisemaan ongelmat.  On aika luoda strategia, opiskella ja harjoitella.   Jos työtä ei tee, ei myöskään oman hyvinvoinnin parantamiseksi – niin ei pääse myöskään nauttimaan työnsä hedelmistä.  On hyvä muistaa, kuinka tärkeää on olla tietoinen omista mietteistä.  Sillä, jos et ole sitoutunut itseesi, tai olet unohtanut itsesi – olet todennäköisesti unohtanut myös olla myötätuntoinen itseäsi kohtaan.   Jos vain muistaisimme rakastaa itseämme.. olisi ihmissuhteet ja koko elämä niin paljon yksinkertaisempaa.  Elämän tiede kaiketi tarkoittaa – toissijaista on mitä teet itsellesi ja hyvinvointiin pyrkiessäsi, kysymys on, miten teet sen.  Itsensä tunteminen on hyvän elämän perusedellytys.

Minulla on ollut paljon pelkoja.  Onneksi niistä voi päästä yli.  Asioilla on usein tarkoituksensa, sillä elämä voi olla onnellista ja ihanaa – muistaen että me jokainen olemme vastuussa omasta elämästämme, ja sen tunteista, kuten onnellisuus..  Tuo kyselytuokio itselle vain on osoittautunut tärkeäksi!  Koska olen ehkä siten niin herkkä, että minun on voitava syventyä omaan maailmaani, jotta voin olla luova, ja hyvä siinä mitä teen.  Toisaalta hyvin kaksisuuntaistakin – ystävät ovat elämän pippuri ja sokeri, mutta joskus haluan vain pari tuntia olla – olla ihan vain yksin.  Katsella kahvilassa ohi kulkevia ihmisiä, kuvitella, luoda visioita, ideoita.. joista osa toteutuu.

Ihmisenä olen sellainen, että niihin asioihin joista syvemmin innostun – niin minä heittäydyn!  Vaikka se mitä alan tekemään, vaatisi kasapäin aikaa, vaivaa, intohimoa, niin minä heittäydyn!  Itseen sitoutuminen tarkoittaa vastuun ottamista.

 

kuva Iina Koppinen | otsikko | taustalla Aimee Moy – Anouk Studio print | posteri | 2018

kuva ja alustava luonnos Iina Koppinen | chicken cage of terror – kauhistuksen kanahäkki | 2018

Laittakaa viestiä esimerkiksi jos toivotte itsellenne, tai vaikka lapsellenne tutoriaaleja tms., aiheita.. Ja ennen kaikkea, toivon, että voitte hyvin.  Halauksia, ja hymy teille..te ihanat.

xx

Iina

 

 

 

 Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory