Ohmygossip.fi / Ohmygossip Couture / OHMYGOSSIP Teen / Viihde & Julkkikset / Muoti & Kauneus / Rakkaus & Suhteet / Julkkisblogit / Haastattelut / Various NordenBladet.fi / Yhteisö, Politiikka & Liiketoiminta / Matkailu & Kulttuuri /Helena-Reet Ennetin blogi / Koti, Perhe & Lapset / Terveys & Hengellisyys /Uutiset

Ville Vedenpää: Onko Sandstormin supersuosio uhka Daruden viisumenestykselle?

Ville Vedenpää: Onko Sandstormin supersuosio uhka Daruden viisumenestykselle?

OHMYGOSSIP – Daruden valinta Suomen euroviisuedustajaksi sai monet hämilleen. Oliko tämä Yleltä hyvä veto kutsuvierasartistiksi vai ei? Ennakkospekulaatioissa veikkailtiin, että Tel Aviviin lähtee joko Antti Tuisku tai Robin. Suomen edustaja ilmoitettiin suhteellisen myöhään, mikä sai iltapäivälehdet epäilemään, että ketään nimekästä artistia ei ole saatu innostumaan Euroviisuista, Yle kirjoittaa.

Yllätysvetona tiistaina ilmoitettiin, että edustaja on Darude*, joka on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä suomalaisartisteista. DJ on ollut pinnalla parikymmentä vuotta ja jättihitti Sandstorm soi ympäri maailmaa edelleen. Sandstorm voi kuitenkin olla Daruden eli Ville Virtasen menestyksen hidaste Euroviisuissa. Kappaleen tietää moni, mutta artistia nimeltä Darude ei niinkään. Onko hän vain yhden hitin ihme?

Biisi on ehdoton tanssimusiikin klassikko, joka saa edelleen pomppimaan. Jopa nuorempi yleisö tietää kappaleen. Tosin monelle heistä siitä on tullut loputtomien meemien lähde, eli jonkunlainen läppä. Darude on työstänyt Uuden Musiikin Kilpailua varten kolme uutta kappaletta, joista yksi valitaan lopulta edustuskappaleeksi viisuihin. Niistä jokaista tullaan vertaamaan Sandstormiin. Valitettava tosiasia on, että harva artisti pystyy tekemään täysosumahitin kuin kerran elämässään. Uudet kappaleet ovat muusikon mukaan tuttua ja turvallista Darudea pienillä lisämausteilla. Menevät tanssikappaleet sopivat Euroviisuihin erinomaisesti ja etenkin bilekaupunkina tunnettuun Tel Aviviin. Voi helposti kuvitella, kuinka Suomen viisuedustaja heittää DJ-keikan rannalla ja kaikki tanssivat iloisen vimmatusti.

View this post on Instagram

Eurovision 2019 here I come!

A post shared by Darude (@darude) on

Euroviisut** järjestetään 14.-18. 5.2019.

_________________________________________
*
Ville Virtanen, better known by his stage name Darude, is a Finnish DJ and record producer from Eura, Finland. He started making music in 1995 and released the platinum-selling hit single “Sandstorm” in late 1999.

**
Eurovision laulukilpailu (engl. Eurovision Song Contest, josta lyhenne ESC; ransk. Concours Eurovision de la chanson, CEC), puhekielessä Euroviisut, on vuosittainen laulukilpailu, johon saavat osallistua Euroopan yleisradiounionin (EBU) aktiiviset jäsenmaat. Jokainen laulukilpailuun osallistuva maa lähettää kilpailuun yhden musiikkiesityksen ja ne äänestetään kansainvälisessä finaalissa paremmuusjärjestykseen. Kilpailuun saavat osallistua vain uudet laulut, joiden on tarkoitettu osallistuvan Eurovision-laulukilpailuun. Laulua ei saa mainostaa ennen jokaisen maan kansallista karsintaa, jossa valitaan edustajasävelmä kilpailuun.

Kilpailun nimi tulee EBU:n televisiojakeluverkosta Eurovisio (engl. Eurovision). EBU:n jäseniä ovat televisioyhtiöt, jotka valitsevat ja lähettävät osallistujan kilpailuun. Kaikki itsenäiset Euroopan maat Liechtensteinia, Vatikaania, Neuvostoliittoa ja kiistanalaista Kosovoa lukuun ottamatta ovat osallistuneet kilpailuun. Alkuvuosikymmeninä Euroviisut olivat lähinnä läntisen Euroopan välinen kilpailu, ja itäisen Euroopan maista mukana oli vain Jugoslavia. Koko Euroopan kattava tapahtuma Euroviisuista tuli, kun entisen itäblokin maat pääsivät viimein mukaan vuonna 1994.

EBU:lla on toisaalta jäseniä myös Euroopan ulkopuolelta: Kaukasian maista Armeniasta, Azerbaidžanista ja Georgiasta, Lähi-idän maista Israelista, Jordaniasta ja Libanonista sekä Pohjois-Afrikan maista Algeriasta, Egyptistä, Libyasta, Marokosta ja Tunisiasta. Näistä kuitenkin vain Israel, Armenia, Georgia ja Azerbaidžan osallistuvat kilpailuun säännöllisesti, Israel vuodesta 1973 ja Kaukasian maat 2000-luvulta lähtien. Marokko on osallistunut kerran, vuonna 1980. Tunisia ilmoittautui vuoden 1977 ja Libanon vuoden 2005 kilpailuun, mutta maat peruivat osallistumisensa. Liitännäisjäseniä EBU:lla on ympäri maailmaa. Liitännäisjäsenistä Euroviisuja vuodesta 1983 asti tiiviisti seurannut Australia sai erityisluvalla osallistumisoikeuden vuonna 2015, Euroviisujen 60. juhlavuoden kunniaksi. Seuraavana vuonna maalle myönnettiin pysyvä osallistumisoikeus. Osallistuakseen laulukilpailuun valtion ei siis tarvitse sijaita maantieteellisesti Euroopassa.

Kilpailu on televisioitu aina vuodesta 1956 lähtien, mutta mustavalkotelevision aikaan sitä enimmäkseen kuunneltiin radiosta. Eurovision laulukilpailun loppukilpailua seuraa yli sata miljoonaa televisiokatsojaa, ja se on suosituin ei-urheilulähetys Euroopassa. Kaikkien kolmen lähetyksen yhteenlaskettu katsojamäärä on lähemmäs 200 miljoonaa. Vuoteen 2003 asti kilpailu järjestettiin yhtenä iltana, useimmiten lauantaina huhti- tai toukokuussa, mutta vuodesta 2004 kilpailu on järjestetty kaksiosaisena tapahtumana, johon sisältyy semifinaali ja finaali. Vuodesta 2008 lähtien myös semifinaali on ollut jaettu kahteen osaan: ensimmäinen semifinaali käydään tiistaina ja toinen semifinaali torstaina finaalilauantaita edeltävällä viikolla.

Kuva: Darude (Instagram/@darudevil)

 Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory